CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
De nominerede film i kategorien Bedste Europæiske Film år 2000 er:

Nick Park og Peter Lord Flugten fra hønsegården

Lars von Triers Dancer in the Dark

Liv Ullmanns Troløs

Agnes Jaouis Le gout des autres

Stephen Daldrys Billy Elliot

Silvio Soldonis Pane e tulipani

Dominik Molls Harry - en ven i nøden

Læs også...
Nyheder:
04-09-03:
Björk vender tilbage til filmen
 
Anmeldelser:
19-04-06:
Godmorgen, nat
19-09-01:
Billy Elliot
18-09-01:
Billy Elliot
 
Artikler:
03-04-05:
NatFilm '05: Italienske variationer
 
Priser fra det Europæiske Film Akademi
 
Nominerede
 
Skrevet den 27/11-2000 af Jesper Vestergaard
 
 
Når det Europæiske Filmakademi deler priser ud til de bedste europæiske film i år, er det utroligt lidt, vi har set til langt størstedelen af filmene. CinemaZone.dk har kigget på en række af de nominerede film, så man ikke er helt på bar bund, når DR2 på lørdag sender direkte fra festlighederne i Le Théatre National de Chaillot i Paris.


Med tre nomineringer
Tre film er nominerede i hele tre af de vigtigste kategorier, der tæller Årets Europæiske Film, Årets Europæiske Skuespiller, Årets Europæiske Skuespillerinde, Årets Europæiske Manuskriptforfatter og Årets Europæiske Fotograf. Den ene er Stephen Daldrys Billy Elliot om en 11-årig kulminearbejdersøn, hvis liv forandres drastisk, da han pludseligt havner til alletundervisning. Denne film, der i øvrigt kan opleves i forbindelse med den Internationale Børnefilmfestival BUSTER i København og kommer til landets biografer i starten af næste år, er ud over at være nomineret i den vigtigste kategori som Årets Europæiske Film også nomineret i de to skuepilskategorier med Jamie Bell og Julie Waters. Filmen har foreløbigt vundet priser ved 12 festivaler i Europa.
Dominik Molls franske film Harry, un ami qui vous veut du bien er ligeledes nomineret som Årets Europæiske Film, og yderligere for Bedste manuskript og Bedste Skuespiller med Sergi López. Filmen var nomineret til De Gyldne Palmer i Cannes i år og handler om Harry, der er ustoppelig i sin trang til at hjælpe parret Claire og Michel med at istandsætte deres gamle landsted. Sergi López har vi haft mange gode muligheder for at opleve i Danmark, blandt andet i Western, Den nye Eva, En privat affære og senest Tomme dage på video.
Den tredje film er Silvio Soldinis italienske komedie Pane e Tulipani. Den har vundet stort set alt, hvad der er af nationale priser i Italien i år, og hos EFA er den nomineret til Årets Europæiske Film, Bedste Manuskript og den Schweiziskfødte Bruno Ganz (Den amerikanske ven, Himlen over Berlin, Så fjern, så nær, Evigheden og en dag) er nomineret i kategorien Bedste Skuespiller.

Med to nomineringer
Her skal først og fremmest nævnes Lars von Triers Guldpalmevinder Dancer in the Dark, der som en af de få film ikke behøver yderligere introduktion. Den er nomineret til Årets Europæiske Film, og naturligvis som i Cannes er Björk nomineret for Bedste Skuespillerinde. En af den danske kandidats helt store konkurrenter i Cannes var Liv Ullmans Bergman-filmatisering Trolösa, som er et klassisk trekantsdrama om troløshed og kærlighed. Den er ligeledes nomineret til Årets Europæiske Film, ligesom Lene Endre, der spiller kvinden i midten, er nomineret som Bedste Skuespillerinde.
Le gaût des autres er endnu en fransk film af Agnés Jaouis, der er nomineret til Årets Europæiske Film. Den er ligeledes nomineret til Bedste Manuskript, der er forfattet af instruktøren selv i fællesskab med den mandlige hovedrolleindehaver Jean-Pierre Bacri, som sidst kunne opleves i Danmark i Juvelerkvarteret.
Den sidste film, der har opnået to nomineringer i de vigtigste kategorier er Volker Schlöndorffs tyske øst-vest terroristdrama Die Stille nach dem Schluss, der er nomineret for Bedste Manuskript og Bedste Skuespillerinde ved Bibiana Beglau.
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  UdskrivQuiz
Hvilken spansk skuespillerinde virkede dragende på både Diego Luna og Gael García Bernal i ...og din mor!?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google