CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Spillefilmene

Prop & Berta
Dukkefilm
Danmark, 2000
Instr.: Per Fly

Hjælp! Jeg er en fisk
Tegnefilm
Danmark, 2000
Instr.: Stefan Fjeldmark og Michael Hegner

Tsatsiki, moren og politimanden
Sverige, 2000
Instr.: Ella Lemhagen

Animal Farm
USA, 1999
Instr.: Jon Stephenson

Den bedste sommer
Sverige, 2000
Instr.: Ulf Malmros

Mirakel
Danmark, 2000
Instr.: Natasha Arthy

Læs også...
Nyheder:
03-09-03:
BUSTER-program offentliggjort
 
Anmeldelser:
29-04-03:
Bäst i Sverige
 
Talende dyr og anden magi
 
BUSTERs anden dag
 
Skrevet den 29/11-2000 af Jesper Vestergaard
 
 
I går var dagen, hvor BUSTER for alvor blev blæst i gang. Allerede da jeg, en halv time før den første film, ankom til det bolchefarvede filmpalads ved Axeltorv, hvor konkurrencefilmene bliver vist, var der hektisk aktivitet og et mylder af forventningsfulde børn. Lige fra dem, der havde deres allerførste skoletasker på ryggen til dem med mobiltelefonerne og sidste skrig i både håret og tøjstilen.

Mandag eftermiddag blev festivalen officielt åbnet med velkomst af en af Danmarks helt store hyggeonkler, Søren Kragh-Jacobsen, der er præsident for festivalen. Ulrik Breuning, der er med i festivalens bestyrelse, og som har været med til at udvælge filmene, gav anvisninger i festivalmanerer og understregede, at det er fuldt ud tilladt, at både klappe højt og grine med, når der bliver vist noget godt.
Publikums evner ud i den disciplin kom der allerede et par eksempler på, da der efter velkomsten blev vist dukkefilmen Prop & Berta, der er en filmatisering af Bent Solhofs legendariske lydbånd om den lille tykke mand Prop og hans talende ko Bertha, der sammen med skovens tyttebøvser forsøge at tæmme den ondeste heks i verden og gøre hende sød og rar. Med en yderst veldisponeret brug af smidig musik og et filmunivers, der lægger sig så fint op af lydbåndene, at selv jeg - tyve år efter jeg hørte dem – var sikker på at have 'set' det før, var det en fin åbning. En sjov og varm historie, der vakte begejstring hos de mindste, men som i sit lidt træge ’monopol-TV’ tempo, sandsynligvis vil få svært ved at imponere børnejuryen, hvis medlemmer er i alderen 11 til 14 år.


Næsten udsolgt
Den første film, jeg så i går, var også en med dyr, der på magisk vis kommer til at kunne tale, nemlig den store danske tegnefilmsatsning Hjælp, jeg er en fisk. Jeg ville egentligt have set den svenske Tsatsiki, moren og politimanden, om den otteårige Tsatsiki, der mangler en far, men billetterne til den var - som de fleste af de i alt 11.500 billetter - for længst blevet revet væk.
Det gjorde nu ikke så meget; Hjælp, jeg er en fisk er nemlig en rigtig god film, og selv om den var blevet flyttet til en anden sal, og at det dermed ikke var muligt at få den kortfilm, der skulle indlede visningen, at se, så blev det en speciel oplevelse. De tyve minutter, som der skulle være gået med kortfilmen, blev i stedet overladt til en af hovedkræfterne bag Hjælp, jeg er en fisk, Michael Hegner, der var kommet for at introducere filmen. Det blev hurtigt det spørgelystne og begejstrede publikum, der satte dagsordenen. Den gode stemning fortsatte, og holdt til filmen var slut. Den dramatiske historie om tre børn Svip, Stella og Plum, der bliver forvandlet til fisk og kæmper mod undervandsdiktatur og for at finde modgiften, var en fryd for både publikum og undertegnede.
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  UdskrivQuiz
Hvilken sang synger hesten i spion-spoofen Top Secret!?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google