CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Berlinale 2001

Nominerede film

Danmark

Italiensk for begyndere
Instr. Lone Scherfig


Europa

A ma soeur
Instr.: Catherine Breillat (Frankrig)

Felix et Lola
Instr.: Patrice Leconte (Frankrig)

Intimacy
Instr.: Patrice Chereau (Frankrig)

Le fate ignoranti
Instr.: Ferzan Ozpetek (Italien)

Malena
Instr.: Giuseppe Tornatore (Italien)

The Claim
Instr.: Michael Winterbottom (Storbritannien)

The Tailor of Panama
Instr.: John Boorman (Irland)

Una historia de entonces
Instr.: Jose Luis Garci (Spanien)

Weiser
Instr.: Wojciech Marczewski (Polen)

My Sweet Home
Instr.: Filippos Tsitos (Tyskland-Grækenland)


USA

Bamboozled
Instr.: Spike Lee

Chocolat
Instr.: Lasse Hallstrom (USA)

Finding Forrester
Instr.: Gus Van Sant (USA)

Traffic
Instr.: Steven Soderbergh (USA)

Wit
Instr.: Mike Nichols


Verden

Beijing Bicycle
Instr.: Wang Xiao-shuai (Kina)

Betelnut Beauty
Instr.: Ling Chin-sen (Taiwan, Kina)

Chloe
Instr.: Go Riju (Japan)

Inugami
Instr.: Masato Harada (Japan)

Joint Security Area
Instr.: Park Chan-Wook (Syd Korea)

La Cienaga
Instr.: Lucrecia Martel (Argentina)

Little Senegal
Instr.: Rachid Bouchareb (Algeriet/Senegal)


Festivalens officielle hjemmeside:
www.berlinale.de


Læs også...
Nyheder:
28-01-02:
Berlinalens line-up offentliggjort
 
Artikler:
04-02-02:
Berlinale 2002: Verdensfilm
20-05-01:
Cannes-vindere 2001
 
Berlinale 2001
 
Tema
 
Skrevet den 4/2-2001 af Jesper Vestergaard
 
 
Så er årets internationale filmfestival i Berlin skudt i gang. Det er 51. gang festivalen afholdes og første gang CinemaZone.dk rapporterer direkte fra begivenhedernes centrum omkring Potsdamer Platz i det nyfundne hjerte af den genforenede by.

Her på siden finder du en oversigt over artikler, anmeldelser, nyheder og andet godt, som det tikker ind på redaktionen i dagene fra den 7. til den 18. februar, hvor festivalen afsluttes med årets prisuddelinger.


Dagbog. d. 6 februar. Dagen før festen
Berlinale. Bare ordet smager allerede rigt af brackwurst, sauerkohl og "Ordnung muss sein". Det var ikke med små forventninger min kollega og jeg rullede ind med bussen i Tysklands gamle hovedstad for at opleve den 51. Internationale Film Festival.
Læs dagbogsindslaget her.

Berlinaleåbning
Røde løbere, store biler, flagrende kjoler og smil for millioner. Åbningsgallaen ved årets Internationale Film Festival i Berlin blev som forventet en storslået affære. Forbundskansleren Gerhard Schröder skød festlighederne i gang, og aftenens højdepunkt var den splinterny kæmpe-krigsfilm Enemy at the Gates fra franskmanden Jean-Jacques Annaud.
Læs artiklen her

Første konkurrencedag
De tre første film i hovedkonkurrencen var alle kommentarer til nutidens samfund. Den argentinske La Ciénaga portrætterede den dekadente middelklasse i en landsby. Fehrzan Ozpeteks italienske Le fate ignoranti viste, hvordan et mere afslappet forhold til seksualitet kan være en vej ud af en eksistentiel krise. Og endelig præsenterede Steven Soderbergh i den allerede vidt berømte Traffic et billede af den amerikanske narkokrig i krise.
Læs artiklen her

Vietnam i Berlin
Berlinfestivalen er andet end konkurrence, stjerner og priser. Et par hundrede meter fra festivalpladsen kan man igen i år opleve Berlinalens “Internationales Forum des jungen film”, der i år bl.a. har sat fokus på Vietnam. Vi ser nærmere på de to første film om krigen og kærligheden.
Læs artiklen her

Dagbog. d. 9. februar. Festen er i gang.
Efter en noget stresset indledning på vores første besøg her på festivalen er der nu blevet pusterum til en opdatering af dagbogen. Der kører for vildt hernede…vi har allerede set flere håndfulde kendte ansigter og fået sat nye ansigter på endnu flere kendte navne.
Læs dagbogsindslaget her

Hvad kan man egentlig vinde i Berlin?
Har du ofte undret dig over, hvad det var for noget med alle de bjørne i Berlin, så giver vores udsendte reportere dig her en oversigt. Få styr på guld- og sølvbjørne og vær rustet til næste søndags prisuddeling.
Læs bjørneoversigten her

Italiensk for begyndere stormer Berlinalen
Berlinalen stod i går i dogme og Lone Scherfigs tegn. Pressevisningen var en overvældende succes for instruktøren og skuespillerne. Det danske Berlin-bidrag, Italiensk for begyndere, tog populært sagt den internationale presse med storm.
Lone Scherfigs romantiske komedie blev mødt af konstante latterudbrud og klapsalver både under og efter filmen.
Læs artiklen her

Italiensk skønhed og britisk kræftpatient
Festivalens anden dag bød på Mike Nichols realistiske dokumentar-drama Wit og Giuseppe Tornatore tragikomiske Malena. Begge film viser mange spændende kvaliteter, men samtidig også bagsider, der betyder, at ingen film hidtil har skillet sig kraftigt nok ud til at få favoritstatus.
Læs artiklen her

Realisme og magi
Den tredje konkurrencedag var et godt eksempel på, hvor bredt konkurrenceprogrammet spænder. I den tunge og intellektuelle ende befandt den franske Catherine Breillats À ma soeur! sig. Modsat svenskfødte Lasse Hallströms Chocolat, der var fyldt med stjerneskuespillere og en havde en sød og bredt appellerende historie.
Læs artiklen her

Dagbog d. 11. februar: De første træthedstegn
Efter en lang lørdag i Berlinnatten, ventede søndagens program på os med bl.a. John Le Carré og Ridley Scotts Hannibal. Vi begynder så småt at mærke trætheden og nyder derfor fortsat godt af læredets livgivende magi.
Læs dagbogsindslaget her

Filmatiseringer af kærlighed og efterkoldkrigstid
Fjerde dag med konkurrencefilm stod i romanfilmatiseringernes tegn. Det var samtidig også dagen for konkurrencens første af fem film fra Asien. Den japanske Riju Go havde filmatiseret den franske forfatter Boris Vians L’écume des jours, og irske John Boorman havde filmatiseret spionforfatteren John Le Carrés seneste roman i filmen The Tailor of Panama.
Læs artiklen her

Krig på flere fronter
Spike Lee var i ideologisk topform efter visningen af sin seneste ’joint’, Bamboozled, der er en yderst effektiv satire over mediernes stereotype billede af afro-amerikanere. Sammen med den koreanske Joint Security Area bød dagen på to nye bud i bjørnejagten. Franske Patrice Lecontes Felix et Lola var derimod en traditionel og ganske kedsommelig film.
Læs artiklen her

Fri, ukonventionel og personlig
Den spank/katalanske instruktør er snart biografaktuel i Danmark med sin forrige Morir (o no) (da.: At dø, eller ikke). I Berlin præsenterer han sin seneste Anita no perd el tren (da.: Anita ‘misser’ ikke toget) uden for konkurrencen. Vi mødte den, ifølge ham selv, ukonventionelle instruktør til en snak om hans egen og spansk film.
Læs interviewet her

Storbyskæbner og landsbyfabler
Dagens konkurrencefilm er begge fra Asien. Masato Haradas Inugami tager os på ‘fabel-agtig’ spøgelsestur i en ødipusmyte fra japanske bjerglandskaber. Fra Taiwan præsenterer Lin Cheng-Sheng sin ungdomsfilm om mødet med storbyen, den nye frihed og miljøet omkring hovedpersonen Fei-fei, der er Betelnut Beauty i Taipei.
Læs artiklen her

Berlinalens markedsplads
Den hektiske aktivitet på Berlinalen er ikke kun forbeholdt de røde løbere og biograferne. På European Film Market, der ligger ved siden af festivalen, handles der med film og visningsrettigheder på ren købmandsmanér. CinemaZone.dk har mødt en af de danske sælgere, og manden med cigaren i sit rette element.
Læs artiklen her

Kølig kærlighed og barndomsminder
Med eksplicitte sexscener og et yderst dystert udtryk fik Patrice Chéreaus Intimacy det meste af dagens interesse og delte meningerne. Konkurrencens ottende dag bød også på festivalens eneste østeuropæiske indslag. Det var Wojciech Marczewskis Weiser, en film fra Polen om barndommen og minderne om den 30 år efter.
Læs artiklen her

Tilbage til rødderne
Den ofte prisvindende spanske instruktør og forfatter, José Luis Garci, præsenterer sin helstøbte hyldest til 40´ernes film, You’re the One - Una historia de entonces, og fra Afrika viser Rachid Bouchareb sin Little Senegal. Selvom begge bud givetvis vil være uden vinderchancer, er der mange gode grunde til at stifte bekendtskab med dagens to selvstændige og helstøbte værker.
Laes artiklen her


Sean Connery i blitzlyset
Sean Connery var dagens helt på den niende dag med konkurrencefilm. Han er medspiller i og producer af Gus Van Sants veltrimmede ’Good Will Hunting-kopi’ Finding Forester, hvor matematikken blot er udskiftet med litteratur.
Dagen bød også på konkurrencens eneste tyske indslag. My Sweet Home var en munter og uprætentiøs perle, der dog nok er lidt for løst sluppet til at kunne gøre sig.
Læs hele artiklen her

Western og cykeltyve
Dagens konkurrencefilm var fra Kina og England og var ligeså forskellige geografisk som indholdsmæssigt. Michael Winterbottom præsenterede en ligegyldig western om opførelsen af USA’s første jernbane, mens den unge Wang Xiaoshuai fra Kina obervisende demonstrerede sit filmtalent med Beijing Bicycle.
Læs hele artiklen her

Ann Eleonora Jørgensen (th) er blevet udnævnt som ”Shooting Star og modtager en speciel anerkendelse på festivalen
Italiensk godt rustet til Bjørnejagt
Med hele tre priser ved gårsdagens uddeling af mindre priser på Berlinalen, synes Lone Scherfigs Italiensk for begyndere at være godt rustet, når bjørnene skal uddeles i aften. Traffic står stadig bedst til guldet, mens Wit, Intimacy og Finding Forester har gode bud til Sølvbjørnene for bedste skuespil.
Læs hele artiklen her

Sølvbjørn til Italiensk
“Det er næsten ikke til at fatte, at jeg får den samme ting til at stå i vindueskarmen som Kirk Douglas.“ Det var en af den danske dogmelillesøster Lone Scherfigs første kommentarer, efter det var blevet offentliggjort, at Italiensk for begyndere var blevet tildelt Sølvbjørnen som Juryens pris.
Læs hele artiklen her

Berlinalejuryen overraskede
En modig jury overraskede de fleste, ved at gå imod de sidste års tendenser til at præmiere stort anlagte historier, og istedet belønne en stribe smalle film. Patrice Chèraus kontroversielle Intimacy fik Guldbjørnen. To asiatiske film markerede sig flot. Festivalens tredjepris gik til danske Italiensk for begyndere, og kun en enkelt af årets priser gik til en film fra USA.
Læs hele artiklen her
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
John
26-2-2013 03:39
The bedroom looks beuftiual! cannot wait to see the finished apartment.I love Jielde task lamp and am looking for one (red color) to buy. But unfortunately Lane Crawford has only one left and it's white :(Suzy, would you know if any other shop in Hong Kong might sell these lamps?Thank you,Irina

Namari
28-10-2011 03:10
I want to send you an award for most hlepful internet writer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet Verdensfilm i Berlin:
 
Berlinale 2002: Verdensfilm
Portræt: Yimou Zhang
'Festen' fra Indien overrumpler Venedig

Quiz
Hvilke af følgende film har Søren Pilmark ikke været med i?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google