CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Læs også...
Nyheder:
30-10-03:
Amerikansk pris til Wilbur
23-10-01:
Italienskholdet på Oscarjagt
 
Anmeldelser:
08-12-00:
Italiensk for begyndere
 
Artikler:
04-02-01:
Berlinale 2001
 
Berlinale 2001: Italiensk godt rustet til Bjørnejagt
 
Rapportage
 
Skrevet den 18/2-2001 af Jesper Vestergaard
 
 
Med hele tre priser ved gårsdagens uddeling af mindre priser på Berlinalen, synes Lone Scherfigs Italiensk for begyndere at være godt rustet, når bjørnene skal uddeles i aften. Traffic står stadig bedst til guldet, mens Wit, Intimacy og Finding Forester har gode bud til Sølvbjørnene for bedste skuespil.

Flere ting peger i retningen af en dansk dogmefilm endnu engang bliver velsignet med opmærksomhed ved Berlinalens bjørneuddeling.
Italiensk for begyndere var uden sammenligning den film, der blev modtaget med størst jubel, da den blev vist for pressen, og i går blev den tildelt den internationale filmkritikersammenslutning FIPRESCI’s pris for bedste film i konkurrencen, den tyske avis Berliner Morgenposts læserpris, der bliver uddelt hvert år af 25 af avisens læsere og endelig fik den en pris af en international sammenslutning af protestanstiske og katolske kirker.
For to år siden løb Søren Kragh-Jacobsens dogmefilm Mifunes sidste sang ligeledes med Berliner Morgensposts læserpris og med en Sølvbjørn i form af Juryens Specialpris. Derudover modtog Iben Hjejle en speciel hæder for hendes præstation.

Italiensk for begyndere synes dog at være for let en film til at vinde Guldbjørnen, der er den internationale jurys fineste pris. De seneste års vindere tæller Milos Formans Folket mod Larry Flint, Walter Salles brasilianske Central Station, Terrence Mallicks The Thin Red Line og sidste år Paul Thomas Andersons Magnolia. I år synes kun Steven Soderberghs Traffic at passe ind i det selskab.

Storfavorit til Sølvbjørnen for bedste kvindelige skuespiller er Emma Thomson, der i Mike Nichols Wit skildrer en kræftsyg kvinde. Sølvbjørnen til bedste mandlige skuespiller har mange, men ingen oplagte kandidater. Dog synes Mark Rylances skildring af en desillutioneret mand på jagt efter tryghed i Patrice Chéreaus Intimacy og Sean Connerys rolle som en ensom forfatter i Gus van Sants Finding Forester at have gode chancer.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  UdskrivQuiz
Colin Farrell blev efter sigende en gang spurgt om han ikke ville med i et boyband - hvilket?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google