CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info


Læs mere om vækstfonden: her

Læs også...
Nyheder:
18-11-03:
Filmsamarbejde på tværs af Øresund
21-06-02:
FilmFyn uden EU-midler
20-05-01:
Kulturministeriet bakker op om regionale filmfonde
 
Svensk forspring, dansk modtræk
 
Baggrund
 
Skrevet den 21/3-2001 af Mikael Kristensen
 
 
I Sverige er man langt foran Danmark med den kommercielle filmproduktion, og danske instruktører står i kø for at arbejde i Sverige for at få del i de mange støttekroner.
Mens der på Sydfyn arbejdes på at oprette den første store danske filmfond i stil med det svenske Film i Väst, er Vækstfonden kommet på banen med et tiltag for at skaffe risikovillig kapital og økonomisk drift i dansk filmproduktion.

I kølevandet på Kulturministeriets kultur- og erhvervspolitiske redegørelse ”Danmarks kreative potentiale” har Vækstfonden, der i 1992 blev oprettet under Industriministeriet, netop stiftet et udviklingsselskab i form af en fond, der skal støtte internationalt orienterede filmproduktioner og hjælpe til at forløse dansk films kommercielle potentiale. Den nye filmfond får et kapitalgrundlag på minimum 100 mio. kroner, hvoraf halvdelen af pengene ventes at komme fra private investorer.
Selskabets opgave bliver at vurdere kommende filmprojekter og indskyde risikovillig kapital set ud fra et kommercielt synspunkt. Den nye filmfond ventes at være klar til at støtte de første produktioner sidst i 2001.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  UdskrivQuiz
Truffaut optrådte i 70’erne i hvilken amerikansk blockbuster?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google