CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
(Fra filmen Salkim hanimin taneleri, der vises på søndag)

Salkim hanimin taneleri
(Fru Salkims diamanter)
Instruktør: Tomris Giritlioglu
Manuskript: Taner Baran, Etyen Mahçupyan – efter Yilmaz Karakoyunlus roman af samme navn.

- Indstillet som Tyrkiets bud på Oscaren for bedste ikke-amerikanske film 2000


Park Bio

Østerbrogade 79
2100 KBH. Ø
3538 3362

Billetter:

Billetpris:
45 - 55 kr

Rabatkort:
10 For 360 kr.

Billetbestilling:
Døgnet rundt på : 3538 3362

Besøg også biografens hjemmeside

(Therese og Søren Meinertsen)

Læs også...
Nyheder:
06-03-02:
Tyrkiet forbyder kontroversiel film om kurdere
 
Anmeldelser:
22-04-05:
Fortællinger fra Istanbul
 
Park Bio: Biograf for alle
 
Danmarks biografer
 
Skrevet den 20/4-2001 af Jesper Vestergaard
 
 
På søndag bliver den tyrkiske film Salkim hanimin taneleri (Fru Salkims diamanter) vist i Park Bio på Østerbro. Sidste år var den Tyrkiets officielle indstilling til Oscaren for bedste ikke-amerikanske film. Filmen er instrueret af Tomris Giritlioglu og baseret på en roman af Yilmaz Karakoyunlu. Historien finder sted i sidste halvdel af 2. verdenskrig, hvor dele af den tyrkiske magtelite viste tegn på sympati med nazismens idealer.


Lægger hus til
Almindeligvis er det yderst få tyrkiske film, der finder vej til biograferne i Danmark. Det er hele tre år siden sidst. Dengang var den tyrkiskfødte Ferzan Ozpetek, der nu er bosiddende i Italien, aktuel med Det tyrkiske bad.
Visningen af Salkim hanimin taneleri er kommet i stand som et specielt arrangement mellem Park Bio og en tyrkisk forening.

”Det startede allerede for et års tid siden med, at de kom og spurgte, om det var noget for os at vise nogle af deres film,” fortæller biografdirektør Søren Meinertsen.
På søndag er det ottende gang. Der har også været indiske, pakistanske og egyptiske film på programmet, arrangeret af forskellige mellemfolkelige foreninger.
”De sørger selv for at få filmkopierne hjem. Ofte fra lande som England, Sverige og Tyskland. Det er jo kæmpestore filmområder, som vi ikke selv har nogen forstand på,” fortæller han: ”Vi lægger bare hus til.”

Et offentligt rum
Med en hyggelig sal, der har 230 pladser, og et charmerende cafémiljø i foyeren er biografen attraktiv for forskellige specielle arrangementer. Der afholdes forpremierer, mindre filmreceptioner, arrangementer for nogle af de omkringliggende ambassader, og Park Bio deltager aktivt, når der er filmfestivaler i byen. Det var desuden i Park Bio ideen om Baby Bio i dagtimerne opstod. Et koncept, der nu nærmest er blevet en national trend, hvor forældrene for en gangs skyld kan parkere barnevognene til opsyn, mens de holder en tiltrængt pause i biografmørket.

Som en af Københavns mindre biografer har også Park Bio mærket den stigende konkurrence i kraft af åbningen af den nye kæmpebiograf CinemaxX i Sydhavnen i oktober og ikke mindst fra Empire Bio, der åbnede i nabokvarteret Nørrebro i januar. På spørgsmålet om, hvorvidt de specielle arrangementer er nødvendige for at kunne overleve som en lille biograf i udkanten af storbyen, svarer Søren Meinertsen dog: ”Det handler ligeså meget om at reagere positivt på, hvad man bliver spurgt om. Vi skal sådan set bare administrere publikums ønsker. Det er meningen med et offentligt rum, at folk skal være glade for at komme der.”


Et tilfreds publikum
”Vi importerer ikke selv film, så vi har aldrig vist en dårlig film i Park,” smiler han: ”En gang troede jeg det, da vi viste en Far til fire-film. Jeg kom til at sige til en, at jeg mente, at den virkede noget gammeldags. ”Gammeldags?” spurgte han: ”Det er en af de bedste film, jeg nogensinde har set!”. Der skulle jeg nok have holdt min kæft. Der er netop det, der er princippet med kultur, at der er så store spring mellem, hvad folk synes om. Storm P sagde engang, at forskellen mellem kunst og håndværk, er, at man skal være fagmand for at kunne bedømme håndværket. Det er jo rigtigt.”

Der har været biograf på adressen siden 1926. I starten hed biografen Park Teatret og blev bygget primært for at kunne finansiere driften af Østerbro Svømmehal. Nu er det nærmest omvendt. Svømmehallen er en bedre forretning end biografen, der desuden får et mindre kommunalt tilskud og har modtaget støtte fra filminstituttet til renovation og anskaffelse af nyt udstyr. Siden 1976 har biografen heddet Park Bio, og i 1984 kom Søren Meinertsen og hans kone Therese til. De har siden stået for ledelsen. Kundegrundlaget består primært af borgerne på Østerbro, og skal man tro biografens gæstebog, er det et yderst tilfredst publikum. Kun popcornene bliver kritiseret enkelte steder.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Jakob
10-9-2006 17:11
Hvornår på dagen har du ringet, få ringer man ude for åbningtid, så ja så bliver man mødt med tast 1 m,m. Men tag lige en slapper, park bio er supper.

HALLO !
22-4-2004 12:36
Park Bio er fin, men deres billetbestilling er helt godnat. Ingen mulighed for personlig betjening, men en latter endeløs række af " TRYK NU 1" og rend mig i....

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  UdskrivQuiz
Hvilken sang synger hesten i spion-spoofen Top Secret!?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google