CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
 
Mere info
Jens Okking

Mini-biografi:

Dansk skuespiller. Født 18. december 1939

En af Danmarks populæreste skuespillere og siden 1999 medlem af Europa-Parlamentet. Har spillet med i mere end 40 film siden starten af halvfjerdserne. Imponerede specielt i rollen som politimanden Karl Jørgensen i Anders Refns Strømer fra 1976 og den efterfølgende TV-serie Een gang strømer… fra 1987.

Debuterede som manuskriptforfatter og instruktør med Pas på ryggen, professor i 1977.

Læs også...
Nyheder:
03-03-02:
Bodilpriserne 2002
 
Anmeldelser:
19-03-02:
At klappe med een hånd
05-04-00:
Flænset
 
Artikler:
22-08-01:
Peter Gantzler: En ny overraskende rolle
22-08-01:
Susanne Juhasz: Når kameraet kører
22-08-01:
Gert Fredholm: På banen igen
 
Jens Okking: Tilbage i arbejdstøjet
 
Premiereinterview
 
Skrevet den 22/8-2001 af Jesper Vestergaard
 
 
De seneste to år har den ellers aktive skuespiller Jens Okking haft travlt som EU-skeptisk medlem af Europa-Parlamentet. Da euro-afstemningen sidste sommer forrykkede hans sommerferie, fik han tid til at spille hovedrollen i Gert Fredholms At klappe med een hånd som den vægtige levemand Svensson, der pludselig får planerne for sit otium forpurret af en faderskabssag.


Overraskende relationer
”Jeg synes det er en sød historie,” forklarer Okking: ”En lille, egentlig banal, i ordets bedste betydning, hverdagshistorie, som langt de fleste mennesker vil kunne nikke genkendende til. Hvor tit er man ikke udsat for, eller hører om nogen, der er udsat for, at lige pludselig dukker der et menneske op, som man har nogle relationer til, som man ikke anede.
Men det finurlige her er, at Gert Duve og Gert Fredholm lader en masse mennesker mødes, som normalt ikke vil møde hinanden. Der er ikke noget usandsynligt i historien, men den er skæg og dejlig snoet, idet den hele tiden bringer overraskelser med.”

Okking og metoden
Peter Gantzler og Susanne Juhasz har fortalt, hvordan de har forberedt sig til deres roller i filmen, ved bl.a. besøg hos en bedemand og i en frisørsalon eller ved at lære sig tegnesprog, hvordan forbereder du dig til en rolle som Svensson?
”Ja, jeg arbejdede også med ’method acting’ i en periode for en fyrretyve år siden. Jeg tror, at enhver mestrer sin egen metode. Jeg plejer altid, at fortælle mine elever, at jeg er ikke deres lærer. Jeg er min egen lærer, og derfor også min egen elev. Enhver mestrer sin egen metode, så hvorfor bytte? Jeg vil ikke sove fire dage i en pølsevogn for at lære, at sælge en hotdog.”


”Jeg forholder mig ikke negativt overfor method acting, men måske har man en fornemmelse, af at det i nogen situationer er kørt lidt over gevind. Jævnfør Kim Bodnia sagen for eksempel (i forbindelse med Bleeder, red.).
Der er også den gamle historie, om da de optog Maratonmanden (instr. John Schlesinger, 1976), hvor Dustin Hoffman løb fem kilometer for at få sved på panden og se hæsblæsende ud, hver gang han skulle lave scene med Laurence Olivier. Laurence Olivier, der jo var en gammel rotte i faget, siger så til ham, at han ikke rigtigt synes, at det var nødvendigt, at løbe så meget. »Hvad skal jeg så?« spurgte Hoffman, hvortil Olivier svarede: »Have you tried with acting?«
Men det er jo klart, at jo yngre man er, jo mindre livserfaring har man, så derfor kan det sikkert være klogt, at gå hen og lære sig nogle ting, så man ikke står helt uden forudsætninger. Men det kan overgøres, og det kan overvurderes.”
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet At klappe med een hånd:
 
Gert Fredholm: På banen igen
At klappe med een hånd
Susanne Juhasz: Når kameraet kører
Peter Gantzler: En ny overraskende rolle
Bodilpriserne 2002

Quiz
Hvad er navnet og racen på Corey Haims hund i Lost Boys?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google