CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Læs mere om Balticum Film & TV Festival 2000 på deres
officielle hjemmeside


Læs også...
Nyheder:
23-06-01:
Dokumentarfilm fra Baltikum til Balkan
 
Balticum Film & TV Festival 2000
 
Filmfesten i Østersøen
 
Skrevet den 4/6-2000 af Jesper Vestergaard
 
 
Ud over Pelle Erobreren og Lotte Svendsen og hendes Bornholms Stemme er der ikke meget, der forbinder den ensomme danske klippeø i Østersøen med film. Ikke desto mindre har øen i en årrække været vært for den tilbagevendende Balticum Film & TV Festival.


Dokumentarfilm i international konkurrence
I lørdags åbnede dette års festival i Gudhjem Kino. Festivalen byder på 22 film i den internationale konkurrence, der har deltagelse fra landene rundt om Østersøen: Tyskland, Polen, Litauen, Letland, Estland, Rusland, Finland, Sverige og Danmark. Fælles for filmene er, at det er dokumentarfilm, der går tæt på livet i Østersøregionen.

En dansk favorit
Danmark, der traditionelt har markeret sig stærkt internationalt på dokumentarfilmområdet er i år repræsenteret med to film i konkurrencen. Ud over et afsnit fra Poul Martinsen og Anders Riis-Hansens portræt af en række beboere i Høje Gladsaxe, Høje historier, kunne et bud på en dansk favorit være Tómas Gislasons Den højeste straf, der følger SF’eren Ole Sohns rejse til Moskva, i bestræbelserne på at finde ud af, hvad der skete med Arne Munch Petersen, en fremtræden dansk kommunist, der i 1937 rejste til Sovjetunionen og aldrig vendte hjem igen.


Film fra Balkan
Som noget nyt i år præsenterer festivalen sideløbende med konkurrencen 12 film fra Balkan. Baltic Media Center, der sammen med Det Danske Filminstitut er arrangører af festivalen, har gjort sig mange erfaringer i forbindelse med overgangen til en mere fri presse i de baltiske lande efter deres udtræden af Sovjetunionen. Baltic Media Center er en interesseorganisation, der virker til fremme af TV- og film-produktion i de baltiske lande. De ønsker nu at dele deres erfaringer med landene på Balkan. Dagbladet Aktuelt kan oplyse, at planerne for fremtiden er, at festivalen skal afholdes hvert andet år i Gudhjem, mens den i de mellemliggende år skal afholdes i Balkan-regionen.

Et bredt program
Udover de to nævnte punkter vil der undervejs på festivalen blive afholdt en række seminarer, og der vil blive vist film i kategorier som ’filmskolefilm’, en russisk retrospektiv serie samt film om den kunstneriske proces. Desuden vil der blive vist enkelte spillefilm, herunder forpremierer på Mike Leighs Topsy-Turvy og Frédéric Fonteynes En privat affære. Og endeligt vises en serie af festivalens æresgæst Erik Clausens film.

Årets udgave af festivalen forløber indtil fredag den 9. juni, hvor prisuddelingen finder sted i Gudhjem Kino klokken 19:00.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  UdskrivQuiz
I hvilket år er Stanley Kubricks science fiction-klassiker 2001: A Space Odyssey produceret?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google