CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
 

Læs også...
Nyheder:
23-11-04:
TV3 går ind i dansk filmproduktion
09-09-03:
Første internetpremiere på en spillefilm afholdt
03-09-01:
Tekster på dansk film
18-12-00:
Publikum nu i gang med at lave plakat for Jonas Elmer
10-10-00:
Monas Verden er i kassen
04-08-00:
Bliv medspiller på Jonas Elmers kommende film!
 
Anmeldelser:
07-09-01:
Monas verden
 
Artikler:
07-09-01:
Den venlige diktator
 
Nettet og Mona
 
Elmers digitale drøm
 
Skrevet den 7/9-2001 af Kim Dorff Hansen
 
 
I mere end et år har Jonas Elmers premiereaktuelle Monas verden været med i et spændende og banebrydende internetprojekt, der åbnede den ellers lukkede og hemmelighedsfulde filmverden op for den almindelige biografgænger og filminteresserede. Med et budget nær den halve million har hjemmesiden www.monasverden.dk givet brugerne et kig ind i en verden af kreativ energi og medindflydelse - og dermed været den første af sin art i verden.
Mange har siden hen kaldt det et stort publicitystunt, men for Jonas Elmer selv var det et spørgsmål om at få kreativ feedback: "Jeg var netop i færd med at lave en pilot til Monas verden efter aftale med Filminstituttet - og mens jeg gik og lavede den, slog det mig, at det kunne være interessant at lægge de spørgsmål, jeg stillede mig selv og mine skuespillere, ud på nettet. Selvfølgelig var jeg også bevidst om den rent PR-mæssige ting i det, men det var ikke det, der drev værket. Jeg havde det ligesom en musiker må have det, når der kommer et nyt instrument på markedet, som kan sige nogle nye lyde på en særlig måde - det skulle prøves, for at se om man kunne få noget nyt ud af det".


Engagerede brugere
Opbakningen fra nettets brugere var massiv fra første dag. I tusindvis strømmede de til hjemmesiden for at læse udkast af manuskriptet, høre om de seneste skuespillere, der blev føjet til rollelisten og læse spørgsmål fra Jonas Elmer om de problemer, han havde i passager af filmen. Senere i forløbet fik de endda mulighed for at blive statister i filmen, udforme og designe logoet og i sidste ende endda selve filmplakaten.
Jonas Elmer selv var overvældet over succesen og den ildhu og dedikation, brugerne gik til opgaven med - selv med kreative og dygtige forslag til, hvordan filmen kunne udarte sig, og hvordan specifikke replikskifter skulle forløbe.
Hans mailboks blev hurtigt rødglødende, og den ro og anonymitet, man som filmskaber har i tilblivelsen af et projekt, blev forstyrret: "Der var da enkelte gange, hvor jeg følte mig mere tynget, end jeg ville have været uden internetprojektet, for det er jo ikke uden problemer, at man laver sådan en film - men ligesom de i Big Brother vænner sig til kameraerne, så tror jeg også, at jeg vænnede mig til, at der konstant var en opmærksomhed omkring projektet."
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet Digitale tider:
 
Den digitale fremtid
Franskmænd snyder George Lucas
Kat scorer Digi@ward
Dancer in the Dark

Quiz
Hvad hed skuespillerinden, der spillede Jeanne D'Arc i Carl Th. Dreyers film, The Passion of Jeanne D'Arc?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google