CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Billetbestilling:
Billetterne reserveres i den biograf, hvor filmene vises. Antallet af pladser er begrænset, og ekspederes i den rækkefølge de indkommer. Billetterne til alle BUSTERs film og arrangementer er gratis.

Biografer:
PALADS
Axel Torv 9
København K
Tel:70 13 12 11
Billetbestilling fra 3. september
- dagligt fra kl. 10.30


CINEMATEKET
Gothersgade 55
København K
Tel: 33 74 34 12
Billetbestilling fra 25. september
- tirsdag – fredag fra kl.9.30
- lørdag og søndag fra kl.13.30


HUSET
Rådhusstræde 13
København K
Tel: 35 82 96 31
Billetbestilling fra 3. september
- dagligt fra kl.9.00

Billetter til seminarerne kan bestilles på 33 74 3543 fra 3. september.

Links
BUSTER

Læs også...
Nyheder:
09-06-04:
Buster-festival rykkes frem til september
03-09-03:
BUSTER-program offentliggjort
24-06-02:
Sommerbio for børn
05-10-01:
BUSTERS børnepris til Min søsters børn
20-09-01:
Send mere slik udtaget til Berlin
18-03-01:
Ingen pris til Mirakel i Malmø
 
Anmeldelser:
05-02-02:
Send mere slik
05-02-02:
Send mere slik
26-10-01:
Ikingut
 
Artikler:
06-10-03:
Vinderne kåret på BUSTER 2003
04-10-01:
BUSTER 2001: Den legesyge BUSTER
03-10-01:
BUSTER 2001: Udfordringer
16-03-01:
BUFF 2001: Mylder i Malmø
 
BUSTER 2001: Børnefilm i voksealderen
 
Børnefilmfestival
 
Skrevet den 1/10-2001 af Jesper Vestergaard
 
 
Få ting er så livsbekræftende som at følge et barn tage sine første skridt og affyre sine første oneliners. Således er det også en fornøjelse at se, at den internationale filmfestival BUSTER i København ved sin 1 års fødselsdag er vokset til en endnu større begivenhed med endnu flere aktiviteter og film end sidste år.
Årets program byder ud over otte spillefilm og ti kortfilm i konkurrence på sideprogrammet Panorama, nye og gamle ungdomsfilm, en serie med skolen, som den ser ud på film, animations- og dokumentarfilm og som noget nyt også en digital café og en seminarrække.

Fra Jolly Roger
Danske film på hjemmebane
To film er på hjemmebane i årets spillefilmskonkurrence. Både Lasse Spang Olsens sørøverfilm Jolly Roger og Thomas Villum Jensens folkekomedieopdatering Min søsters børn har fået plads i det internationale felt. Stærkest konkurrence ser de på forhånd ud til at få fra britiske John Hays There is Only One Jimmy Grimble om drengen Jimmy, der får hjælp af et par magiske fodboldstøvler. Filmen har allerede oplevet stor succes på en række festivaler. Bl.a. vandt den den ansete Glasbjørn i Berlin i vinter og hovedprisen på BUFF, BUSTERS svenske bror i Malmø, i foråret.

Kultursammenstød
Ellers er det et bredt internationalt felt, der konkurrerer om priserne, som uddeles af henholdsvis en international jury og en dansk børnejury.
Tyske Caroline Link, der i 1996 lavede den gribende Bag stilheden om en pige, hvis forældre begge var døve, er aktuel på BUSTER med Annaluise og Anton, en historie om en rig pige og en fattig dreng, der finder ud af at hjælpe hinanden.
Konkurrenceprogrammet byder på flere kultursammenstød i Chris Anastassiades’ australske Yolngu Boy om tre venner, der oplever brydningstiden mellem deres aboriginske kultur og det hvide samfund omkring dem, og i Gavin Hoods In Dessert and Wilderness fra Polen, der handler om to ingeniørsønner, der bliver kidnappet af en arabisk oprører ved Suezkanalen.

Fra There is Only One Jimmy Grimble
En barsk film og en billetsluger
I mellemøsten foregår også den iranske A Time For Drunken Horses, instrueret af Bahman Ghobadi. Filmen, der ser ud til at blive konkurrencens barskeste bidrag, handler om fem forældreløse søskende, der lever i grænselandet mellem Iran og Irakisk Kurdistan, hvor smuglertransporter er en del af hverdagen.
Den mest utraditionelle blandt konkurrencefilmene er den stort anlagte amerikanske animationsfilm Shrek, der også var i hovedkonkurrencen på årets Cannesfestival, og som allerede har været en succes ved de danske billetluger.

Levende oversættelse
I sideprogrammet, Panorama, for de film, der lige netop ikke nåede cuttet til konkurrenceprogrammet, finder man bl.a. Cæcilia Holbek Triers Send mere slik og Gisli Snær Erlingssons islandske Ikingut, der er en smuk, intens, men også kompliceret børnefilm om en grønlandsk dreng, der driver i land i en lille overtroisk fiskerbygd på Island i 1600-tallet.
Man har valgt at trodse de sproglige barrierer og sammensat det brede internationale program ud fra andre kvalitative kriterier. Som kompensation vises de film, der ikke er på dansk eller engelsk, i en dansk version, hvor en skuespiller har fortolket dialogen.
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet BUSTER 2001:
 
BUSTERS børnepris til Min søsters børn
BUSTER 2001: Den legesyge BUSTER
BUSTER 2001: Udfordringer
BUSTER 2001: Sørøvere, prinsesse og gallaåbning
BUSTER er tilbage
BUSTER 2000

Quiz
Hvilken type bil kørte Steve McQueen i, da der blev filmet til den berømte biljagtsscene i Bullit?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google