CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Billetbestilling:
Billetterne reserveres i den biograf, hvor filmene vises. Antallet af pladser er begrænset, og ekspederes i den rækkefølge de indkommer. Billetterne til alle BUSTERs film og arrangementer er gratis.

Biografer:
PALADS
Axel Torv 9
København K
Tel:70 13 12 11
Billetbestilling fra 3. september
- dagligt fra kl. 10.30


CINEMATEKET
Gothersgade 55
København K
Tel: 33 74 34 12
Billetbestilling fra 25. september
- tirsdag – fredag fra kl.9.30
- lørdag og søndag fra kl.13.30


HUSET
Rådhusstræde 13
København K
Tel: 35 82 96 31
Billetbestilling fra 3. september
- dagligt fra kl.9.00

Billetter til seminarerne kan bestilles på 33 74 3543 fra 3. september.

Links
Busters hjemmeside

Læs også...
Nyheder:
03-09-03:
BUSTER-program offentliggjort
24-06-02:
Sommerbio for børn
05-10-01:
BUSTERS børnepris til Min søsters børn
 
Artikler:
06-10-03:
Vinderne kåret på BUSTER 2003
04-10-01:
BUSTER 2001: Den legesyge BUSTER
03-10-01:
BUSTER 2001: Udfordringer
 
BUSTER 2001: Sørøvere, prinsesse og gallaåbning
 
Børnefilmfestival
 
Skrevet den 2/10-2001 af Frederik Asschenfeldt Vandrup
 
 
Forventningsfulde ansigter plejer at være et fast billede i foyeren i københavnernes foretrukne underholdningshøjborg, det farvestrålende Palads-Teatret. Både unge og gamle med fingrene fastknugede om adgangsbilletten til 2 timer i fantasiens drømmeland passerer forbi slikforretningerne i jagten på den rette sal, den rette film og forhåbentlig den ventede oplevelse.


Nøjj – en ægte prinsesse
Mandag eftermiddag var de forventningsfulde ansigter dog overvejende placeret på børn og unge, da den store sal 1 lagde sæder og podie til gallaåbningen af dette års BUSTER-festival. Og for en sjælden gang skyld var det ikke oplevelserne på lærredet, som skabte forventningerne. Næ, det var tanken om at være få meter fra at møde en vaskeægte prinsesse, der satte sindene og fantasien i kog. Måske er lilleprinsen med? Hvor skal hun sidde? Orv, nu blitzer det helt vildt, derude! Kommentarerne var mange, mens publikum pænt på plads afventede det store besøg, og så – i løbet af få øjeblikke – var det hele overstået. En lille royal skikkelse havde passeret sæderne og placeret sig forrest i salen, og arrangementet kunne begynde.

Den rette mand
At arrangere en gallaåbning for en børnefestival er en utaknemmelig opgave. Der er mange faktorer at tage hensyn til, en række formelle ting skal præsenteres, sponsorer og medarrangørerer skal takkes – og der skal være børn til stede. Som naturlig ankermand til at sammenbinde de meget ulige størrelser havde BUSTER-arrangørerne helt rigtigt valgt Bubber, som vel nok er det største talent indenfor børneformidling i dansk tv-historie. Ansigtet er kendt af ethvert barn – og skulle man dømme efter modtagelsen var han lige så stor en oplevelse som prinsessen.

Et snapshot fra Music for One Apartment and Six Drummers.
Formalia
Festivalarrangør Ane Skak fik indledt glimrende, og selvom nervøsiteten ved at have en kongelig højhed på sidelinien skinnede igennem, blev formaliteterne holdt på et rimeligt niveau. Prinsessen kom på scenen og modtog en gave – en filmpakke med børnefilm til lilleprinsen – og derefter hilste den royale gæst pligtskyldigt på hele børnejuryen, der mest af alt lignede en flok nervøse konfirmander.
Netop som uroen var ved at overtage dominansen i de mange barnerumper, som var mast ned i Palads’ på alle måder ukomfortable plastic-børnesæder, satte man den annoncerede kortfilm på, Music for One Apartment and Six Drummers, en svensk musikalsk oplevelse udover det sædvanlige – som Bubber brugte til på fornem vis at få leveret en velfortjent klaphat til den danske produktionsbranche med ordene: ”Og nu skal vi se en film, som med garanti aldrig havde fået en chance, hvis man havde vist den til en producer…det er jo værd at tænke over”.
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet BUSTER 2001:
 
BUSTERS børnepris til Min søsters børn
BUSTER 2001: Den legesyge BUSTER
BUSTER 2001: Udfordringer
BUSTER 2001: Børnefilm i voksealderen
BUSTER er tilbage
BUSTER 2000

Quiz
Hvilken film blev kaldt 'Danser med heste' i en anmeldelse i Dagbladet Information?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google