CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Copyright:
UIP
 

Læs også...
Nyheder:
07-01-04:
Deneuve og Depardieu spiller for Techiné
12-05-03:
Moore og Depardieu - uheldige helte
29-08-02:
Canadiske roser til Dina
09-08-02:
Europæisk konkurrence til Dina i Montreal
01-08-02:
Dina 'friseret' inden international premiere
06-05-02:
Dina til Montreal
21-02-02:
Bornedals Dina-film sprænger budgettet med 19 mio. kr.
05-12-01:
Dina er klar til en kigger
 
Anmeldelser:
23-02-05:
Tais-toi
21-07-03:
Le Placard - ud af skabet
13-11-02:
Jeg er Dina
26-06-02:
I kongens magt
 
Artikler:
15-03-02:
Premiereinterview: Ole Bornedal, del 1
15-03-02:
Premiereinterview: Ole Bornedal, del 2
11-03-02:
Maria Bonnevie: Skandinavisk stjerneskud
 
Gérard Depardieu på Københavnervisit
 
Pressemøde
 
Skrevet den 5/3-2002 af Jesper Vestergaard
 
 
”Ole er fuld af talent og utrolig smart. Og så er han ikke pervers. Det er ikke bare for at være venlig, at jeg siger det. Jeg er nemlig ikke særlig venlig,” fortalte den franske megastjerne Gérard Depardieu med et smil på læben, da han var på lynvisit i København for at deltage i promoveringen af sin ven Ole Bornedals filmatisering af Herbjørg Wassmos bestseller, Jeg er Dina.

Den 53-årige franske charmør, der efterhånden har rundet de 150 film og er blevet specialist i historiske roller, troppede op i afslappet stil i læderjakke og med mobiltelefon. Han havde lige fået plads til en pause fra Portugal, hvor han er i gang med optagelserne til sin næste film, for at møde den skandinaviske presse et par timer på et hotel ved lufthavnen.

Den norske og den franske stjerne, Maria Bonnevie og Gérard Depardieu.
Ærlig erotik
På nogenlunde engelsk, krydret med nogle franske gloser forklarede han: ”Jeg har mødt mange perverse instruktører. Men Ole er anderledes.” Depardieu henviste til de erotiske scener som han har sammen med den 28-årige norske stjerne Maria Bonnevie i filmen.

Ole Bornedal, der også deltog i pressemødet, turde godt at være stolt over filmens erotiske scener. Han forklarede, at de var båret af ærlighed og nysgerrighed og derfor blev sande i modsætning til de mange klichéfyldte eksempler på slagsen.

Frygtløshed og charme på settet
Instruktøren kunne desuden kvittere for rosen med at fortælle, at det havde været en fornøjelse at arbejde med Depardieu. Ikke mindst var han imponeret over hans frygtløshed som skuespiller. ”Han kan gå til optagelserne helt uden angst og dermed fremstå fuldstændig ærlig,” forklarede han.

Bornedal fortalte også at Depardieu havde en evne til altid at bringe glæde på settet. Faktisk mente han, at franskmanden var så god til at charmere ikke mindst kvinderne, at han overvejede at lave en film om det.

Gérard Depardieu (midten) sammen med instruktør Ole Bornedal (th) og producent Per Holst (tv).
Ros til medspillere
Også Depardieu havde nydt optagelser, der foregik i Nordnorge sidste sommer. Og han roste i sine medspillere i høje vendinger, heriblandt Maria Bonnevie og danske Mads Mikkelsen, der står foran et internationalt gennembrud med filmen.

Den franske skuespiller fortalte at han er meget glad for perioden omkring 1830-1840, hvor filmens historie foregår. Han kender til problemerne med at filmatisere en bestseller af Dinas format, og var dybt imponeret over, i hvor høj grad det var lykkedes Ole Bornedal at skabe sin egen film, der rakte ud over bogen.

Ole Bornedal supplerede med at fortælle, at for ham at se har film og litteratur stort set ingenting med hinanden at gøre. Musik og film derimod har meget tilfælles. Han har forsøgt med filmen, at nå frem til de sande følelser, der forener de mange millioner læseres oplevelser af bogen.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Katya
25-2-2013 16:30
True.. Putting that line in movie pre-views is so old now Why do movie developers think using that lie would make the movie more iennrestitg ? In fact, what it does is tell the viewers the makers are desperate for viewers; at least it looks that way. I would be more impressed if they would have posted text like, Jennifer Lawrence drops her panties. Now that My Gawd I would SO watch the movie! JL is so cute!

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet Dinas film:
 
Jeg er Dina
Premiereinterview: Ole Bornedal, del 1
Premiereinterview: Ole Bornedal, del 2
Maria Bonnevie: Skandinavisk stjerneskud
Bornedals Dina-film sprænger budgettet med 19 mio. kr.
Ingen Bornedal i Berlin – men måske i Cannes

Quiz
Hvem er Catherine Keener gift med?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google