CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
“Charlie Butterfly”
Musik: Carsten Dahl
Vokal: Allan Vegenfeldt
Tekster: Klaus Rifbjerg
Producer: Kæv Gliemann

Udgivet af Stunt Records

Læs også...
Nyheder:
16-06-04:
Sort Sol-film trækkes fra Roskilde Festival
18-11-02:
Tysk publikumspris til Charlie Butterfly
 
Anmeldelser:
26-11-04:
Sort Sol - 422 dage i dybet
13-11-02:
Charlie Butterfly
 
Artikler:
06-05-02:
Dariusz Steiness: Død over socialrealismen!
 
Soundtrack: Charlie Butterfly
 
Anmeldelse
 
Skrevet den 6/5-2002 af Jesper Vestergaard
 
 
En af de sider, der dyrkes allerfinest i Dariusz Steiness debutfilm, Charlie Butterfly, er musikken. Og der er da også god grund til at være mere begejstret over udgivelsen af soundtracket end over filmen i sig selv.


Bag musikken står jazzpianisten Carsten Dahl. Den gamle digter Klaus Rifbjerg har skrevet teksterne, og med vokalen i forgrunden befinder Allan Vegenfeldt sig. Som flere danske rocktyper fra starthalvfemserne, herunder Steen Jørgensen (Sort Sol) og Claus Hempler (Fielfraz), har han skruet ned for vildskaben og bevæget sig ind i jazzens mere nænsomt udtryksfulde verden. Vegenfeldt kommer af sted i den bevægelse med lidt mindre ømhed end de to nævnte, og på enkelte numre (fx. ”Butterfly” og ”The Bridge”) er der stadig for meget sandmand over ham til, at det kan kalde nyt og anderledes.

Anderledes effektiv flirter Vegenfeldts drævne vokal med Jens Winthers trompet i det ivrigt svingende ”Metropol Hotel” og med Christina Nielsens klarinet i skivens måske mest helstøbte nummer, ”Easy”, der begge burde blive hit. Et enkelt sted, på nummeret ”Alice”, hvor jazzen nærmer sig rocken, falder Vegenfeldts vokal ind i en lignende høj enhed. Også bassisten Lennart Ginman lægger en god bund bag udgivelsens positive sider, hvor den mest markante er, at lysten til at lege på nye veje, der ikke er alt for trafikerede i forvejen, skinner igennem.

Helt jazzcrooner bliver Vegenfeldt dog aldrig. Det høres bl.a. i det rigeligt strygerbelagte ”Waiting on you”. Der er flere faldgrupper og ujævnheder gennem skiven, der dog nyder godt af, at være renset for filmiske mellemspil og at samtlige numre fremstår som musikstykker i deres egen ret.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet Charlie Butterfly:
 
Dariusz Steiness: Død over socialrealismen!
Charlie Butterfly

Quiz
Hvilken skuespiller spillede den seje Agent 23 i Get Smart?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google