CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
About a Boy, original soundtrack
Tekst og musik: Badley Drawn Boy (Damon Gough)
Produceret af: Tom Rothrock og Badly Drawn Boy (Damon Gough)

44 minutter
XL Recordings, 2002
Udgivet af Playground Music

Trackliste:
1. Exit Stage Right
2. A Peak You Reach
3. Something To talk About
4. Dead Duck
5. Above You, Below Me
6. I love N.Y.E.
7. Silent Sigh
8. Wet, Wet, Wet
9. River-Sea-Ocean
10. S.P.A.T.
11. Rachel’s Flat
12. Walking Out Of Stride
13. File Me Away
14. A Minor Incident
15. Delta (Little Boy Blues)
16. Donna and Blitzen

Links
Badly Drawn Boy’s website

Læs også...
Nyheder:
09-05-05:
Ny Hornby-filmatisering på vej
23-04-02:
Grant tvivler på Bridget 2
12-04-02:
Iben Hjejle klar til Kragh-Jacobsen
21-03-02:
Nyt fra Hugh Grant
29-11-00:
Nye Nick Hornby film undervejs
 
Anmeldelser:
19-02-03:
About a Boy
26-06-01:
Fagre voksne verden
24-01-01:
High Fidelity
23-05-00:
American Pie
 
Soundtrack: About a Boy
 
Anmeldelse
 
Skrevet den 1/7-2002 af Jesper Vestergaard
 
 
Det var den populære britiske forfatter Nick Hornby selv, der foreslog, at den strikhuebelagte Damon Gough, aka enmandsbandet Badly Drawn Boy skulle lave musikken til filmatiseringen af hans seneste bestseller, About a Boy. Dem, der husker Stephen Frears' High Fidelity, der havde danske Iben Hjejle på rollelisten, eller den Hornby-perle, som filmen var baseret på, vil vide, at forfatteren både har fingeren på pulsen og spidse øre for stærke musikalske personligheder.


Badly Drawn Boy
Og det har han så sandelig også haft her. Med debutalbummet ”The Hour of Bewilderbeast” bragede Badly Drawn Boy igennem den britiske lydmur for to år siden. Soundtracket til About a Boy er kun hans anden albumudgivelse, det er til gengæld intet mindre end et fremragende soundtrack, og et formfuldendt mellemspil inden hans næste selvstændige udgivelse.
”The Hour of Bewilderbeast” blandede inspiration fra folkemusikken, klassiske instrumenter som strygere og horn og opdaterede valserytmer kombineret med en mere klassisk energisk og personlige rockudladning i den hypermelodiske ende.
Det var et mindre mesterværk, der sideløbende med de mere polerede indsatser fra bands som Travis og Coldplay, har været med til løfte den britiske rockmusik endeligt over britpop-bølgen fra midthalvfemserne.

Mere end et bestillingsarbejde
Med mindre lo-fi lyd, men ligeså meget tyngde i teksterne såvel som melodierne føres stilen videre på soundtracket, der med Paul Simon og Art Garfunkels soundtrack til Fagre voksne verden (Mike Nichols, 1967) som forbillede, byder på ni nye numre og syv mellemstykker og instrumentalnumre. En række af kompositionerne har han indspillet i samarbejde med Orchestera London Metropolitan. Det hele er elegant produceret af ham selv og amerikaneren Tom Rothrock, der også har produceret for Elliot Smith og Beck (den sidste er i øvrigt nok den kunster, det er mest nærliggende at sammenligne Badly Drawn Boy med).
Selvom Damon Gough har indfriet forpligtigelsen på et effektivt soundtrack, lyder det af langt mere end et traditionelt bestillingsarbejde.

“I'll be me, ok?”
Sangene handler først om mest om at lære at leve med sig selv og andre, når man er en stadig ung mand i 30’erne, der måske nok skulle til at falde lidt til ro. Man fornemmer et stort stykke personlighed lagt i teksterne, og ikke mindst Goughs komplet usentimentale stemme og smag for at lade guitaren, trommerne og pianoet fylder lige lidt mere end strygerne og hornene, lover godt for filmen.
Et nummer som det letlyttelige ”File me Away” opsummerer tekstuniverset ret præcist med linierne: ”File me away in your heart someday/ You just be you/ I'll be me, ok?”.

Eftertænksomme solnedgange
Der er flere hitpotentialer på soundtracket og numre, der er som skræddersyede til både sommer og eftertænksomme solnedgange. ”Silent Sigh” har for længst været i rotation på MTV (med en herlig lille sci-fi musikvideo, hvor en and får sine minder omprogrammeret til den lyse side), og den velproportionerede ”Something To talk About” er netop kommet ud som single. Min personlige favorit er det melankolske solostykke ”A Minor Incident”, hvor han giver den på guitar, mundharmonika og vokal. Hvis der er én måde, hvorpå en singer-songwriter-stemme skal lyde i 2002, så tror jeg nok, at det er den!

Gode tegn for filmen
Selvom Hugh Grant står øverst på plakaten, og instruktørerne er de to amerikanske brødre Paul Weitz og Chris Weitz, der stod bag American Pie i 1999, så er der med Badly Drawn Boys soundtrack gode tegn til, at Hornby får sin kradse og intelligente humor filmatiseret med lidt mere bid og lidt mindre sentimentalitet i About a Boy, end det skete for Stephen Frears med High Fidelity.

About a Boy har danmarkspremiere den 26. juli.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet About Hugh Grant:
 
About a Boy
Premiereportræt: Hugh Grant
Bridget Jones' Dagbog
Fire bryllupper og en begravelse
Mickey Blue Eyes
Small Time Crooks

Quiz
Hvad hedder tvilingerne i High School Musical-filmene?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google