CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
 
Mere info
Filmografi:

Privileged (82)
Honour, Profit & Pleasure (tv, 85)
Maurice (87)
White Mischief (87)
The Lair of the White Worm (88)
Nocturnes (88)
The Dawning (88)
Champagne Charlie (tv, 89)
Till We Meet Again (mini-serie, 89)
Impromptu (91)
The Trials of Oz (tv, 91)
Bitter Moon (92)
The Remains of the Day (93)
Night Train to Venice (93)
Sirens (94)
Fire bryllupper og en begravelse (94)


Fortsættes. . . .

Læs også...
Nyheder:
19-02-03:
Coldplay afviser romantik med Hugh Grant
23-12-02:
Grant trækker i gamle klude igen
23-07-02:
Hugh Grants Pie
23-04-02:
Grant tvivler på Bridget 2
21-03-02:
Nyt fra Hugh Grant
13-02-02:
Tilbage til Bridget
19-10-01:
Hugh Grant dropper Harry Potter for Sandra Bullock
30-08-01:
Bullock og Grant sammen
29-11-00:
Nye Nick Hornby film undervejs
 
Anmeldelser:
05-05-04:
Love Actually
21-02-03:
Two Weeks Notice
19-02-03:
About a Boy
20-11-02:
Small Time Crooks
30-01-02:
Bridget Jones' Dagbog
14-09-00:
Fire bryllupper og en begravelse
06-06-00:
Mickey Blue Eyes
 
Premiereportræt: Hugh Grant
 
- den pæne englænder
 
Skrevet den 25/7-2002 af Nikolaj Asschenfeldt Vandrup
 
 
Så er den her, denne sommers romantiske komedie fra England, Hugh Grants nyeste film, About a Boy. Men Hugh John Mungo Grant er selv ved at være helt voksen efter en karriere med mange opture, men også en karriere, der har budt på nedture såsom afsløringen af Hugh Grant med en prostitueret i sin bil.

Carrie: Our timing has been very bad.
Charles: Yes is has been. Very bad.
Carrie: It’s been a disaster.
Charles: It has been, as you say, very bad indeed.
Fire brylluper og en begravelse - og et gennembrud
42 år er der gået siden Hugh Grant kom til verden i september 1960. Men først i 1994 blev Grant en verdenskendt personlighed i kæmpesuccesen Fire bryllupper og en begravelse, hvor han charmede sig ind i både drenge-, pige-, mande- og kvindehjerter.
Men selvom det først var her, at Grant virkelig indskrev sig i folks bevidsthed, havde han allerede inden medvirket i en række produktioner op gennem 1980’erne, og sat rigtig skub i karrieren i starten af 90’erne. Først spillede han komponisten Chopin i Impromptu, dernæst en rolle i Bitter Moon i 1992, og som det næste skridt mod stjernehimlen var Grant med i Resten af Dagen – en af de mange succesrige Merchant/Ivory-produktioner. Grants berømmelse i USA og andre steder kom først, da den sympatiske brite deltog i både bryllupper og begravelser, som Charles i Fire bryllupper og en begravelse, der endelig fik sin Andie MacDowell til sidst.

At vælge roller
Med udgangspunkt herfra blev Grant typecastet til en række film på sit varemærke: Charmerende, romantisk og med en herlig (og korrekt) britisk accent passer Grant godt ind i især Jane Austens univers, hvad han da også gav en prøve på i 1995 i den meget rørende Fornuft og følelse.
Men 1995 viste også, at Grant ikke er ufejlbarlig i sit valg af filmroller, da han optrådte i den mildest talt ikke vellykkede komedie Ni måneder, hvor det blev klart, at navnet Hugh Grant i sig selv ikke bærer en hel film, hvis ikke resten er af nogenlunde kvalitet. Grant, der havde vist sig både fra den sjove og fra den seriøse side, var hverken sjov eller seriøs i Ni måneder, selvom det første var meningen.
1995 fortsatte med at være et begivenhedsrigt år for den dengang 35-årige Hugh Grant. Udover Ni måneder og Fornuft og følelse medvirkede Grant også i den gode film med den umanerlig lange titel Englænderen der gik op ad en bakke men kom ned fra et bjerg samt Kongen og elskerinden og En forfærdelig stor historie.

Hugh Grant med Elizabeth Hurley til premieren på Michey Blue Eyes
Sexet og sex
Empire Magazine kårede samme år de 100 mest sexede mænd, og Grant fandt plads i det gode selskab på en 43. plads, men selv om dette burde give rige muligheder blandt det andet køn, forfaldt Grant alligevel til at købe sig til sex. Uheldigvis blev det opdaget, og navnet Divine Brown var for en stund et kendt navn på en ellers tilfældig prostitueret, der befandt sig i Hugh Grants bil, hvilket medførte en mindre deroute for ham. For det første måtte han erkende lovbruddet og betale en mindre bøde og acceptere en betinget dom.
Men Grant måtte også kæme hårdt på hjemmefronten, hvor han længe havde dannet officielt par med den absolut attraktive Elizabeth Hurley, der ikke var synderligt tilfreds med, at Grant ikke havde nok i én, og deres forhold fik ikke ligefrem fred af den nysgerrige presse i denne periode.
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (3 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
nina
22-4-2004 09:57
hey.. er en pige på 14 år. skal have om hugh grant og kan ikke rigtig finde noget om ham.. så hvis du/i ved noget vil jeg meget gerne høre fra jer

HeavenZanny
20-3-2004 23:13
*Tænker nøje* Har Hugh lavet nogen gode film ? Aj nu er jeg strid ! Gennemgår lige listen i hovedet...

Jeg tror først, jeg lagde mærke til Hugh Grant i Maurice fra 1987.... så var der en masse ækle Barbara Cartland ting og Danielle Steel tv-film... ew... og nogle andre let forglemmelige film... og så var han med i The Remains of the Day... hehe og så kom Four Weddings and a Funeral, som var morsom, den første gang man så den... Jeg synes faktisk, den bedste film han har lavet er Bridget Jones's Diary, fordi han ikke vinder prinsessen og det halve kongerige - About a Boy er heller ikke dårlig og Love Actually er også ret uskyldig. Two Weeks Notice er derimod så rædselsvækkende sød og brækagtig, at det næsten er kriminelt...
Nu ved jeg godt, at der er masser af film, jeg ikke har nævnt, blandt andet Desperate Messures, som jeg vitterligt skammer mig over at Hackman spiller med i, men han er jo også faldet en del af på den... :)
Hygge !

Victoria...:-)
19-3-2004 10:43
Haii...!

Hvad synes i om Hugh Grant, og hvilken af hans film er den bedste... Vil gerne høre jeres mening, fordi jeg skal holde et foredrag, og jeg vil gerne høre andres mening om ham og hans film!
Håber i vil svare, og på forhånd tak!

Hilsen Victoria...:D

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet About Hugh Grant:
 
About a Boy
Soundtrack: About a Boy
Bridget Jones' Dagbog
Fire bryllupper og en begravelse
Mickey Blue Eyes
Small Time Crooks

Quiz
Hvem spiller familieoverhovedet der myrdes i Gosford Park?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google