CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Festivalen åbnes med en højtidelighed mandag den 12. august kl. 20:00 i BioCitys biograf ved Odense Banegård, og afsluttes lørdag den 17. august.

Prisoverrækkelsen finder sted fredag den 16. august kl. 19:00 i Teaterhuset, Filosofgangen 19.

Der er gratis entré til alle filmforevisninger på festivalen. Pladserne bliver fordelt efter først til mølle princippet.

Filmforevisningerne foregår i Cafebiografen, Brandts Klædefabrik, BioCity, Odense Banegårdscenter, Østre Stationsvej 27 og Magasinet, Brandts Passage.

På festivalen findes desuden en videobar, hvor alle konkurrencefilm kan ses på video.

Links
Bes&oslash

Læs også...
Nyheder:
27-07-04:
Klar til kortfilm i Odense
12-01-04:
Tilmelding til Odense Film Festival '04
04-09-03:
Amerikaner laver remake af Midsommer
17-08-03:
Odense Film Festival 2003: Vindere
11-06-03:
Cosmic Zoom 2003
24-12-02:
Ny dansk filmfestival i klemme
26-11-02:
Roos Prisen til Jesper Jargil
18-08-02:
Odense-vindere 2002
08-08-02:
Swan Lee spiller unplugged på Odense FF
04-06-02:
Produktionsstøtte til debutant og veteran
12-04-02:
CloseUp vinder udtaget til Cannes
13-11-01:
Close Up-finalen 2001
25-06-01:
International pris til super16-instruktør
 
Anmeldelser:
18-02-02:
Flash of a Dream
14-12-01:
The Power of Truth - according to The Dalai Lama
 
Artikler:
06-08-03:
Odense Film Festival 2003
16-08-02:
Odense FF 2002: Varieret doku-program i Odense
15-08-02:
Odense FF 2002: Dansk fiktion i Odense
 
Odense FF 2002 : Eventyr, virkelighed og film for ingen penge
 
Introduktion
 
Skrevet den 12/8-2002 af Jesper Vestergaard
 
 
Så er det for 16. gang blevet tid for international filmfestival i H.C. Andersens by. Som der er god tradition for, er der lagt op til endnu en uge med eventyrlige kort- og novellefilm fra det meste af Europa samt en lang række af det seneste års danske kort-, novelle-, dokumentar- og eksperimentalfilmsproduktioner.
Kort sagt: Odense er klar til endnu en filmfestival for fornyelse og fantasifulde eksperimenter.

Der er filmfestival i Odense fra mandag den 12. august til lørdag den 17. august.
Unge på vej
Unge, håbefulde instruktørtalenter har de senere år besiddet fremtrædende pladser i det nationale program. Ikke mindst de, der kommet ind fra siden, fra halvetablerede institutioner som den selvbestaltede filmskole Super 16, kortfilmkonkurrencen Close Up samt Film- og Videoværkstederne. Både publikumsinteresse og prisuddelinger på tidligere festivaler har vist, at det ikke alene er af god vilje fra festivalledelsens side, at de er tilstede i konkurrencerne. I år er der således også nyt fra Super 16 eleverne, der er repræsenteret ved fem novellefilm, herunder Linda Krogsøe-Holmbergs Små og store sten og Carsten Myllerups Den store forskel. Carsten Myllerup vandt sidste år en Robert for novellefilmen 2. juledag, og Linda Krogsøe-Holmberg har tidligere år haft succes på festivalen i Odense med bl.a. Tro, håb og Batmand.

Kortfilmkonkurrencen Close Up er repræsenteret ved tre film med vinderen, Jacob Tschernias 2 minutter og andenpladsen Christina Rosendahls En streg, i spidsen. Rosendahl er desuden aktuel på festivalen med det meget omtalte dokumentar-portræt om lillesøsteren Pernille Rosendahl og bandet Swan Lee, Stjernekigger. Trejde film fra Close Up er Numsefilmen, instrueret af Jens Mikkelsen, der yderligere deltager på Odense-festivalen med Super 16 filmen Prisen.

Dogmetjeck og doku-portrætter
I den mere velkendte ende af det danske program kan man på festivalen opleve nyt fra bl.a. Jesper Jargil, der vender tilbage til Odense med sin seneste film De Lutrede, hvor han lader de fire oprindelige dogmebrødre gå deres egne film efter i sømmene. Også Jørgen Leth og Henning Carlsen er med på festivalen med nye titler.
Odense, der også har god tradition for portrætfilm, byder desuden på nye film om bl.a. forfatteren Dan Turell, fotografen Jacob A. Riis, billedkunstneren Jørn Larsen, tegneren og grafikeren Palle Nielsen samt forfatteren Svend Åge Madsen.

Internationalt program
Festivalen, der i år synes at ligge en væsentlig vægt på film med temaer som seksualitet, fremmedhed og integration, har i alt 130 titler på plakaten. Det internationale program består af 63 film, hvoraf de 10 er fra Nordamerika, en enkelt er fra Australien og resten fra Europa, fokuserer især på det fantasifulde og det eventyrlige. Det er her - blandt titler som S = 4πr2 - om en mand, der tager sin kaktus med på date, Clinton - the musical - om Bill Clintons besøg på et lille bageri i Norge for at få en kop kaffe, Sproget er det hus vi bor i - et billedeksperiment af danske Jesper Fabricius, der påviser sammenhænge mellem københavnske byggepladser og islandske bjerglandskaber og Eat - en ny film af den amerikanske tegner og instruktør Bill Plympton - de største overraskelser må forventes at kunne opleves.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet Filmfest i Odense 2002:
 
Odense-vindere 2002
Odense FF 2002: Varieret doku-program i Odense
Odense FF 2002: Dansk fiktion i Odense
Swan Lee spiller unplugged på Odense FF
Odense Internationale Filmfestival 2002
Flash of a Dream
The Power of Truth - according to The Dalai Lama

Quiz
Hvem har spillet med i både Sicilianeren, The Crow & Metro?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google