CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Diamant-trivia:

Diamant - et mineral, der består af rent kulstof. Har en hårdhed på 10, hvilket vil sige, at det et det hårdeste kendte naturlige stof. Kan brændes, men det skal ske ved 850 grader.

Ordet 'diamant' er af græsk afstemning. Det kommer fra ordet 'adamao', hvilket betyder (løst oversat) 'jeg tæmmer' eller 'jeg kuer'. En hentydning til materialets hårdhed.

Diamanten kom til Europa omkring 1200-tallet.

Læs også...
Nyheder:
02-09-03:
Piece Brosnan – nu med .com
01-05-03:
Ralph Fiennes valgt som favorit til Bond-rolle
25-11-02:
Bond smadrer konkurrenterne!
11-07-02:
Madonna lesbisk Bond-pige!
16-05-02:
Første glimt af Bond: Die Another Day
13-03-02:
Bond-film får titel
22-12-01:
Rick Yune som Bond-skurk
29-11-01:
Berry og Bond?
31-07-01:
Først kriger - nu James Bond
27-05-01:
Cleese forfremmet til Q i næste Bond-film
 
Anmeldelser:
24-01-03:
Die Another Day
22-05-01:
GoldenEye
07-06-00:
The World Is Not Enough
 
Bond-Interview: Mark Dymond
 
A Dymond is forever!
 
Skrevet den 22/1-2003 af Iben Marie Miller
 
 
Diamanter inducerer hemmeligheder, magt og mysterier. For 28 år siden brød en uslebet diamant igennem den tørre, hårde sydafrikanske jord.
Hans navn er Dymond, Mark Dymond. Han er uddannet skuespiller fra Cape Town Universitet og har indtaget scenen som bl.a Hamlet og den franske poet Rimbaud.


Copyright:
Fox Film
Nu får danskerne chancen for at opleve ham på filmlærredet, hvor han spiller overfor Pierce Brosnan i den nye Bondfilm Die Another Day, instrueret af Lee Tamahori.
Jeg møder ham en solrig eftermiddag i Londons filmkvarter Soho. Snakken begynder oplagt med Die Another Day.
"Jeg spiller diamantsmugleren Van Bierk. Han bliver kidnappet af Bond, som overtager hans identitet for en stund. Så jeg kan faktisk sige, at James Bond spiller mig!", griner Mark drenget. Han fortsætter: "Pierce Brosnan er meget imødekommende at arbejde sammen med. Jeg synes, han spiller James Bond med den rette blanding af ironi og mørke." Om instruktøren tilføjer han: "Lee er meget jordnær. Skaber en god atmosfære, og er afslappet."
Bond har overlevet flere generationer. Der er stadigt et stort publikum selvom konceptet egentlig ikke ændrer sig. Alle ved, at Bond altid vinder. Hvorfor Bondkonceptet aldrig dør ud, har Dymond et prompte svar på:
"Fordi han er så cool; han er spion, han er charmerende, han får alle de lækre piger og tilmed redder han verden!"

Dymond bosatte sig i London for omkring 4 år siden. Herefter har han klatret målsikkert op af stjernestigen. 2000 bragte ham den første birolle i en spillefilm; det romantiske periodedrama Munterhedens hus, og året efter dukkede han op i fantasy thrilleren Revelation.

Hvad er det, der fascinerer ham ved skuespil?
"Det at være i stand til at udtrykke sig selv emotionelt og derved sætte andres følelser igang. Det er magi. Jeg kan ikke forklare det. Det handler om tilstedeværelse og tro og overraskelser. Du er (som skuespiller) aldrig i ét bestemt miljø, én bestemt tid eller ét bestemt liv. Skuespil handler om at træffe valg. Det eneste dårlige valg er et ikke-valg. Hvis du træffer et valg, vil du fremstå som ægte. Skuespil er en rejse, hvor du opdager dig selv: det er en konstant cirkel af begyndelse og slutning."
Livsstilen virker udfordrende, men ensom. "Du bliver nødt til at fastholde en kerne af venner og familie", ytrer Dymond.

Talent er udefinerbart eller uforklarligt. Det er større end menneskets logiske intellekt. Det er vel derfor det er et beundringsværdigt og smukt begreb. Men er vi født med specielle talenter, eller kan enhver lære feks at spille skuespil? Dymond svarer tvetydigt:
"Jeg tror en stor del af det er 'håndværk'. Men jeg tror også på, at vi fra barnsben har en individuel fornemmelse for vores sjæl..."
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet Die Another Day:
 
Die Another Day
Spioner, patroner og film-ikoner
At overleve en kold krig
The World Is Not Enough
GoldenEye

Quiz
I hvilken film optrådte Brad Pitt, Robert de Niro og Dustin Hoffman sammen?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google