CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
En som Hodder
Danmark, 2003

Instruktion: Henrik Ruben Genz

Manuskript: Bo Hr. Hansen - baseret på romanen "En som Hodder" af Bjarne Reuter

Medvirkende: Frederik Christian Johansen, Lars Brygmann, Birthe Neumann, Anette Støvelbæk, Trine Appel, Al Agami, Anders Lunden Kjeldsen, Maurice Blinkenberg m.fl.

Synops:
Hodder er ni år gammel. Han bor alene med sin far, der arbejder om natten. En nat viser en fe sig for Hodder, og beder ham om at frelse verden. Men hvordan klarer man det, når man ikke har nogen venner?

Links
Berlinalen

Læs også...
Nyheder:
22-11-04:
Finland og Argentina priser danske film
09-07-04:
Bennys Badekar udgivet på DVD
17-06-04:
Nyt på vej fra Boe, Kári og Carlsen
09-01-04:
Sonja Richter Shooting Star i Berlin
18-12-03:
Nye børnefilm på vej (igen)
12-12-03:
2 ryk til Berlin
09-12-03:
Drengen der ville gøre det umulige på grønlandsk
03-11-03:
Stor pris til Kald mig bare Aksel
06-06-03:
Hodder og Nói Albinoi vinder priser
07-03-03:
Aksel og Hodder konkurrerer i Malmø
15-02-03:
Berlinale 2003: Aksel til tops i Berlin
 
Anmeldelser:
04-05-04:
Tvilling
02-04-04:
Møgunger
08-10-03:
En som Hodder
09-04-03:
Kald mig bare Aksel
07-02-03:
Drengen der ville gøre det umulige
31-01-03:
En som Hodder
 
Artikler:
06-10-03:
Vinderne kåret på BUSTER 2003
15-02-03:
Berlinale 2003: Årets vindere
11-02-03:
Berlinale 2003: George Clooney på kant med pressen
10-02-03:
Berlinale 2003: The Buzz #2
09-02-03:
Berlinale 2003: The Buzz #1
07-02-03:
Berlinale 2003: Musical'sk åbning
06-02-03:
Berlinale 2003: En Guldbjørn på højkant
 
Berlinale 2003: Fest for dansk børnefilm
 
Vi fik både autografer fra stjernerne og en snak med instruktøren, da vi besøgte Berlinalens børnefilmfestival Kinderfilmfest og så En som Hodder, der som en af tre danske spillefilm deltager i årets konkurrence.
 
Skrevet den 12/2-2003 af Jesper Vestergaard
 
 
Det kan godt være, at der er gang i den på Potsdammer Platz, når Richard Gere synger, danser og svinger rundt med Renée Zellweger og Catherine Zeta-Jones, eller når skiftevis Kevin Spacey, Nicolas Cage, George Clooney og Edward Norton glider hen over de røde løbere. Men tager man til den gamle officielle Berlinale-biograf, Zoo Palast i det gamle Vestberlins centrum omkring Zoo, så er der mindst ligeså meget mulighed for at opleve festival.

Instruktøren Henrik Ruben Genz og helten Frederik Christian Johansen godt i gang med at indtage Berlin.
Copyright:
CinemaZone.dk, Foto: Jesper Vestergaard
4 danske film i spil om priserne
Med udgangspunkt i Zoo Palast afvikles den årlige Kinderfilmfest, en festival for børnefilm, der de seneste år også har været en speciel fest for dansk børnefilm. Tre danske film deltager blandt de 14 spillefilm i konkurrencen om den Tyske Børnehjælps Grand Prix, der uddeles af den internationale voksenjury, og den lokale børnejurys Krystalbjørn. Kortfilmen Ballarina deltager desuden i kortfilmkonkurrencen. Om det skal gå så vel, som sidste år, hvor Hans Fabian Wullenwebers Klatretøsen og Cæcilia Holbek Triers Send mere slik begge bragte 'special mentions' med sig fra Berlinale-besøget, bliver afsløret på lørdag.

Danske helte i Berlin
Allerede nu kan vi dog melde om god vind i sejlene for Jannik Hastrups Drengen der ville gøre det umulige, Pia Bovins Kald mig bare Aksel og Henrik Ruben Genz' En som Hodder, der er årets tre danske spillefilmsdeltagere for børn. CinemaZone.dk var med til Kinderfilmfestens åbningen, hvor dansk film fik en speciel varm velkomst af festivalledelsen, og hvor En som Hodder kvitterede med et brag af begejstring igennem biografen, da den var blevet vist som første film i den stopfyldte sal.
Efter visningen havde filmens to danske helte, 10-årige Frederik Christian Johansen, der spiller titelrollen som Hodder, og 13-årige Anders Lunden Kjeldsen, der spiller Filip, travlt med at skrive autografer til den stadigt stigende flok af tyske fans.

Heltene og deres autografer: Frederik Christian Johansens og Anders Lunden Kjeldsens.
Copyright:
CinemaZone.dk, Foto: Jesper Vestergaard
Vinduespudser eller skuespiller
De to danske drenge hyggede sig gevaldigt med festivaldeltagelsen. Jeg mødte dem med mundende fulde af rom-kugler, kort tid efter, da det var blevet den danske presses tur til at snakke med stjernerne. De havde ikke været igennem mere stjerneståhej hjemmefra, end at det ikke var helt i orden at tage nogle dage ud af kalenderen og spenderer dem på et luksus-hotel i Berlin.
Da jeg spurgte til deres fremtidsdrømme, og om de kunne tænke sig at fortsætte som skuespillere, var svarene blandede.
Frederik er mest for at bevæge sig bag ved kameraet. Den første del af uddannelsen er allerede på plads. Under de hele 46 optagedage Frederik tilbragte på settet til Hodder, nåede han både kamera og klippebord at kende, da han fik mulighed for at klippe en lille kortfilm sammen under pauserne.
Anders forestiller sig to muligheder for fremtiden: Hvis ikke han kan blive skuespiller, så vil han være vinduespudser. Måske kan det blive en kombinationen. I hvert fald er ideen til at blive vinduespudser inspireret Erik Clausens rolle i Slip hestene løs, fortalte han.

Skeptisk børnefilmsinstruktør
Efter mødet med drengene blev der også tid til at hilse på instruktøren. Henrik Ruben Genz var også ganske godt tilfreds efter visningen af filmen, hvor begejstringen og publikums indlevelse i filmen virkede dybtfølt. Jeg tænkte, at Genz måtte være den rette at spørge om grunden til at dansk børnefilm har så stor succes også i international sammenhæng. I 1999 var han også i Berlin, hvor han blev tildelt Glasbjørnen for bedste kortfilm, for børnefilmen Bror, min bror, samme film som året efter blev nomineret til en Oscar.
"Det skal du slet ikke spørge mig om. For jeg er ikke så begejstret for dansk børnefilm, som mange er. Jeg klapper ikke på samme måde i hænderne. Jeg synes vi skal passe på, hvad vi er ved at gøre ved dansk børnefilm og den tradition, vi har. Det er blevet mere og mere forløjet og letkøbte løsninger. Man lefler for mere og mere for det letkøbte grin. Vi har en tradition, som vi er ved at sætte over styr, og som jeg synes vi skal værne om. Det bliver lavet rigtigt meget forløjet lort.
Med jævne rum kommer der en, som tør tage sin historie og sit tema alvorligt, men der bliver længere og længere imellem. Selvfølgelig skal der være plads til den letkøbte komedie som film, men vi må bare ikke give slip på det mere dybsindige, det mere poetiske og det mere raffinerede til fordel for det letkøbte."

Fantasi som overlevelse
Hodders internationale potentiale har Genz, dog ikke svært ved at forklarer: "Den har nogle basale og universelle temaer i sig og den beskæftiger sig med nogle helt grundlæggende ting som sorg, længsel, venskab, kærlighed, og ikke mindst fantasi som overlevelse. Det er begreber som, jeg tror, er kulturelt bredt anlagt. Det vil vække genklang mange steder, i mange kulturer."
Ellers nyder Henrik Ruben Genz at være tilbage i Berlin, og tænker ikke specielt meget på, at hans film er i konkurrence. "Jeg er ikke super-optimist. Jeg er stolt efter, at den har været åbningsfilm, det er sejr nok for mig. Vi starter med en fest, og så lad os se, hvad det udvikler sig til," slutter han.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Chauhan
18-2-2012 17:11
I wneatd to thank you for this great I definitely loved every little bit of it. I have you bookmarked your web site to check out the latest stuff you post.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet Berlinale 2003:
 
Berlinale 2003: Årets vindere
Berlinale 2003: Aksel til tops i Berlin
Berlinale 2003: The Hours og Hero ligner favoritter
Berlinale 2003: Spike’n er skarp endnu
Berlinale 2003: George Clooney på kant med pressen
Berlinale 2003: The Buzz #2
Berlinale 2003: The Buzz #1
Berlinale 2003: Musical'sk åbning
Berlinale 2003: En Guldbjørn på højkant
Egoyan i spidsen for Berlinale-juryen
Scherfig og Vinterberg pynter Berlinalen
Ny Jannik Hastrup-tegnefilm til festival i Berlin
Dansk film siger fra til Sundance - satser på Berlinalen
Chicago åbner Berlin-festivalen
Berlin hylder Yasujiro Ozu
En som Hodder med Aksel til Berlin
Kald mig bare Aksel udtaget til Berlin
Nye talenter inviteres til Berlinalen 2003

Quiz
Roderick Jaynes er krediteret som klipper på intet mindre end 5 af Coen-brødrenes film. Men hvem er han?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google