CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Copyright:
Buena Vista
 
Mere info
Filmografi:

Som instruktør:
Sonny (02)

Som producer:
The Life of David Gale (03)
Sonny (02)
Shadow of the Vampire (00)

Som skuespiler:
Land of Destiny (03)
Matchstick Men (03)
Orkidé-tyven (02)
Sonny (02)
Windtalkers (02)
Christmas Carol: The Movie (01)
Kaptajn Corellis Mandolin (01)
Family Man (00)
60 sekunder (00)
Nattens skygger (99)
8MM (99)
Snake Eyes (98)
City of Angels (98)
Face/Off (97)
Con Air (97)
The Rock (96)
Leaving Las Vegas (95)
Dødens kys (95)

fortsættes...

Læs også...
Nyheder:
11-02-03:
Oscar-nomineringerne for 2002 er ude
29-01-03:
SAG-nomineringerne er ude
27-11-02:
Cage og Presley skilt
13-08-02:
Nicolas Cage gift
30-07-02:
Matchstick Men startet
03-04-02:
Woo og Cage i nyt samarbejde?
26-10-01:
Så er der tegnefilm…
24-07-01:
Superstjerner i ny Coppola-film
 
Anmeldelser:
15-06-05:
National Treasure
22-06-04:
Matchstick Men
17-03-04:
Sonny
29-04-03:
Windtalkers
29-05-02:
Kaptajn Corellis Mandolin
04-07-01:
Family Man
20-11-00:
60 sekunder
23-08-00:
Nattens skygger
 
Artikler:
24-03-03:
Oscar 2003: Showbiz og krigsprotester
15-02-03:
Berlinale 2003: Årets vindere
 
Premiereportræt: Nicolas Cage
 
Manden med de mange ansigter
 
Skrevet den 14/2-2003 af Christian Hansen
 
 
Egentlig hed han Nicolas Coppola. Født den 7. januar 1964 i Long Beach, Californien. Moderen er koreografen og danseren Joy Vogelsang og faderen litteraturprofessoren August Coppola (bror til instruktøren Francis Ford Coppola). Nicolas Coppola er den yngste af tre drenge. Han læste tegneserier, droppede ud af high school og fandt i en alder af 15 ud af, at han ville være skuespiller.

Nicolas Vage som Hi i Coen-brødrenes Raising Arizona

Copyright:
20th Century Fox
Fra Coppola til Cage
Den unge skuespillerspire følte imidlertid, at efternavnet var en hæmsko. Agenter og castere snakkede hele tiden om den berømte onkel Francis, men glemte at lægge mærke til Nicolas Coppola. Derfor måtte der et nyt efternavn til, der kunne samle opmærksomheden om Nicolas. Nicolas Cage var – og er – en ivrig tegneseriesamler, og tog sit nye efternavn fra Luke Cage, Power Man, som Cage kalder "den første sorte superhelt".
Strategien virkede. Ved den første audition efter navneskiftet fik Cage en rolle i filmen Valley Girl (1983). Forinden havde han haft en rolle i Francis Ford Coppolas Susan Hinton-filmatisering Rumble Fish (ligeledes 1983).

Ikke kun psykopat
Efter The Cotton Club (1984) var de fleste overbevist om Cages talent for at skildre psykopatisk galskab. Filmen er temmelig ordinær, men Cages portræt af den hvidklædte og hårdtpumpede mafialeder, der er ligeså naiv som han er utilregnelig, gør indtryk.
Men et kig på filmene fra de efterfølgende år forsikrer en om, at Cage fra begyndelsen af beherskede flere genrer og udtryk. Birdy (1984), Peggy Sue blev gift (1986), Arizona Junior (1987) og Lunefulde måne (1987) er vidt forskellige film, som Cage alle præger med det stænk af manisk vanvid, der er blevet hans varemærke. Om filmenes forskelligartethed har Cage selv udtalt: "Jeg bryder mig ikke om at lave flere af den samme slags film lige efter hinanden. Jeg kan godt lide at holde alle hen i uvished, særlig mig selv".


Privatliv
I amerikanske biografier og artikler om Cage beskrives stjernen ofte som havende et udsvævende privatliv. Med danske briller ser det måske knap så vildt ud. Cage har i hvert fald været gift med Patricia Arquette og Lisa Marie Presley. Han har endvidere været kæreste med Jenny Wright og Uma Thurman. Med modellen Kristina Fulton har Cage sønnen Weston Coppola Cage (f. 1992).

Film & virkelighed
Til Cages og Patricia Arquettes forhold knytter der sig en anekdote om vedholdenhed i kærlighed. Cage friede til hende den første gang de mødtes i begyndelsen af 80’erne. Arquette syntes han var sær, men spillede med på legen ved at lave en liste over ting han skulle 'arbejde på' for at vinde hendes hjerte. Da Cage begyndte at arbejde sig gennem listen skræmte det imidlertid Arquette, som begyndte at undgå ham. En del år senere mødtes de igen og blev gift.
Historien er god, ikke mindst fordi man kan genkende en del af denne maniske, vilde og desperate målrettethed fra flere af de karakterer Cage har fremstillet på film. Ægteparret Cage-Arquette kan i øvrigt opleves sammen i den herhjemme lidt oversete Nattens skygger (Bringing Out the Dead, 1999) af Martin Scorsese. Filmen er en slags opdatering af Scorseses egen Taxi Driver (1976).
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (11 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Brygger
19-11-2003 13:38
Det er da lige godt utroligt, hvor lidt der skal til for at man bliver misforstået....

OK, min pointe med redaktør/superbrugeren var, at selvom man ofte er meget alvorlig og salig er det samtidigt tilladt at være _lidt fjollet_ en gang imellem - og som HeavenZanny også siger, så var vores Cage-kommentarrer ret harmløse.

Angående min afsluttende bemærkning, så gik den mere på, at hvis folk ikke kan tåle de _pjattede_ debatindlæg, så må man finde sig et andet sted at udøve sine meninger (eller evt. bare holde sig til de seiøse indlæg), i stedet for at svine folk, der har lyst til at snakke om hvor lækre eller ulækre diverse filmfolk er.

Dette er måske ikke verdens bedste debatforum - men der er i hvert fald plads til alles meninger - inklusiv de 13-årige hestepiger, kassedamerne i Rema og folk der er blot få krampetrækning væk fra et hjertestop.

:-)
LB

HeavenZanny
19-11-2003 02:41
Jammen dog... *Fniser teenageagtigt* Der er godt nok nogen, der har problemer med at styre deres temperement herinde !!! :)

Uanset om man er filmnørd, almindeligt vidende eller total idiot, har man lov til at ytre sin mening herinde - omend det da er sandt, at de der debatter om, hvorvidt de forskellige skuespillere er lækre, talentløse, superhunks eller whatever, godt kan blive ret trættende i længden...

Dog synes jeg, at Bryggers og mine kommentarer var ret uskyldige, lige indtil Resting så blandede sig... - og ja Nicolas Cage er en fremragende skuespiller på mange områder, men han er nu altså ikke just den mest alsidige - synes da enten han spiller psykopatisk skurk eller romantisk helt... eller fordrukken helt for den sags skyld... og jo han gør det rigtig godt - og Leaving Las Vegas er en af mine yndlingsfilm... Men jeg vil nu råde Resting til ikke at forsøge sig som synsk, for jeg har ALTID hadet hestebilleder og ser praktisk talt aldrig hverken tv3 eller tvdanmark - har ligesom andet at bruge min tid på end at se hjernedøde serier... der er hjernedøde film nok... :P~

At jeg så ikke vil betegne mig selv som superbruger, men bare som ivrig debatør, er en helt anden snak...
Og Brygger er jo en temperamentsfuld ung dame, så vi må tilgive hende den der hovedet ud af røven bemærkning... *GG*

Hvad jeg så derimod finder fornærmende er hentydningen til, at der er noget galt med at være kassedame i Rema 1000 ???? Ikke at jeg nogensinde selv kunne finde på at vælge den karriere, men jeg er da fuld af beundring for dem, der gider tilbringe deres liv med at sidde og scanne vores varer ind til den der elendige lorteløn... :)

Selv Peace out... :)


thaBLAST
18-11-2003 22:02
way to go, Resting...Der må jeg lige bidrage med lidt sympati....

Nu har jeg personligt kun skrevet indlæg til debat omkring Revolutions på denne side... hvor HeavenZanny aktivt deltog...og det på seriøs og velargumenteret baggrund...

Men her taber Brygger tråden...direktør eller ej...hvis du mener din at din holdning i en diskussion er mere sand, velovervejet eller hva ved jeg, pga. din status, er det dig selv der sku overveje at hive hovedet ud af røven...hvis altså det ikke sidder fast i alt det lort du lukkede ud før...

Jeg hader at svine folk til, men den der lille tale viser ALT for meget om dine personlige tendenser til rangering af folk...og de er stinker...

peace out...

Resting
18-11-2003 16:07
Jo tak, Jeg ved godt, hvem både HeavenZanny og Brygger er. Man ser ofte jeres kommentarer rundt om på sitet. Men fordi man er henholdsvis "superbruger" og er redaktør for amerikanske film, er man da ikke hævet over alle andre, der har en mening. Så min kritik af jeres tøsesnak er da lige så berettiget som al mulig andet kritik herinde - positiv såvel som negativ. Og hvis du ikke kan lide det, kan du jo altid kvitte dit smarte job som "amerikansk filmredaktør" og blive kasseassistent i REMA 1000...

Jake
18-11-2003 14:32
Er enig med Resting. Er i 12 år?

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet Nicolas Cage:
 
Orkidé-tyven
Windtalkers
60 sekunder
Nattens skygger
Family Man
Kaptajn Corellis Mandolin
Shadow of the Vampire

Quiz
Hvem spillede ikke med i Ørkendronningen Priscilla?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google