CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Copyright:
Nordisk film
 
Mere info
Filmografi:

Daddy (tv, 91)
School Ties (92)
Dazed and Confused (93)
Against the Grain (tv-serie, 93)
A Body to Die for: The Aaron Henry Story (tv, 94)
Mallrats (95)
Lifestories: Families In Crisis (tv-serie, 95)
Glory Daze (96)
Going All the Way (97)
Chasing Amy (97)
Good Will Hunting (97)
Phantoms (98)
Armageddon (98)
Shakespeare in Love (98)
200 Cigarettes (99)
Forces of Nature (99)
Dogma (99)
Boiler Room (00)
Dobbeltspil (00)
Josef - drømmenes konge (V, 00)
Bounce (00)
Pearl Harbor (01)
Daddy and Them (01)
Jay and Silent Bob Strike Back (01)
Changing Lanes (02)
The Sum of All Fears (02)
Det tredje hjul (02)
Daredevil (03)
Tough Love (03)
Jersey Girl (03)
Paycheck (03)
Surviving Christmas (04)

Læs også...
Nyheder:
26-09-03:
Ben ikke sej nok til Jack Ryan
05-08-03:
Lyver Affleck?
18-06-03:
Afflecks Sex Talk
22-03-03:
Hall slår følge med Affleck & Eckhart
17-02-03:
Daredevil indtager toppen
30-08-02:
Damon & Affleck skriver igen?!
05-08-02:
Affleck & Lopez giftes!?
13-06-02:
Ny Jack Ryan-fortælling
15-04-02:
Den amerikanske Box Office skifter bane
09-10-01:
Affleck som Daredevil
04-08-01:
Ben Affleck på vej væk fra flasken
21-06-01:
Ben Affleck uden løn
29-05-01:
Nyt fra Affleck og Norton
15-03-01:
Jay og Silent Bob er her for at blive....??
01-07-00:
Ben Affleck tager over efter Harrison Ford
 
Anmeldelser:
10-01-05:
Storbydrømme
04-08-04:
Paycheck
04-06-03:
Changing Lanes
28-03-03:
Daredevil
12-02-03:
The Sum of All Fears
17-07-02:
Daddy and Them
03-07-02:
Det tredje hjul
05-12-01:
Pearl Harbor
10-10-01:
Bounce
20-03-01:
Josef - drømmenes konge
13-03-01:
Boiler Room
07-02-01:
Dobbeltspil [2000]
13-11-00:
Dogma
 
Premiereportræt: Ben Affleck
 
- drengen der ville være stjerne
 
Skrevet den 27/3-2003 af Lisa Brygger
 
 
Hans billede hænger på pigeværelser verden over, han har spillet sammen med Liv Tyler, Sandra Bullock, Charlize Theron og Jennifer Lopez, han har en Oscar stående derhjemme i bogreolen og så tjener han millioner for hver film han laver. Drengen, der som 8-årig begyndte at arbejde som skuespiller, er kommet rigtig langt.

Sådan så han ud i Rick Wilkes lille morsomhed Glory Daze. Under hatten glemmer der sig for øvrigt en specielt frisure - filmen kan fra tid til anden fanges på TV3 eller 3+ tit meget sent om aftenen...

Copyright:
Columbia TriStar
Affleck/Damon alliancen skabes
Benjamin Geza Affleck blev født i Berkeley, Californien den 15. august 1972. Han voksede dog op på østkysten i Cambridge Massachusetts sammen med sin lillebror Casey Affleck og deres mor, der var skolelærer. Ben vidste fra starten, at han ville være skuespiller, og som 8-årig fik han en lille rolle i filmen The Dark End of the Street (81). Derefter gik der et par år, før han fik noget at lave igen, men i mellemtiden rendte han ind i en anden dreng, der også ville være skuespiller. Han hed Matt Damon og var to år ældre end Ben. De gik i samme skole og havde dramatimer sammen. I frokostpauserne plejede de at holde 'frokostmøder' og snakke om film og de auditions, de begge ofte gik til, og efter en håndfuld tv-serier og –film fik de to venner chancen for at spille sammen i en rigtig spillefilm med to unge Hollywoodspirer, Brendan Fraser og Chris O'Donnell.
I School Ties (92) har Matt Damon i væsentlig rolle (som filmens 'skurk'), mens Affleck ikke er meget med, man kan næsten tælle hans scener på en hånd. En anden ung skuespiller der heller ikke får meget tid i filmen er Cole Hauser, som Affleck spillede overfor igen i Richard Linklaters kultklassiker fra året efter, Dazed and Confused. I det lille 70’er-drama spiller Affleck en rigtig skidt knægt. Hans figur er en led satan, der tyranniserer de yngre highschool-elever, og Affleck spiller overbevisende. Det er da også nogenlunde samtidig, at han instruerer en korfilm med den morsomme titel I Killed My Lesbian Wife, Hung Her on a Meat Hook, and Now I Have a Three-Picture Deal at Disney, der demonstrerer, at Affleck har en mørk side – den får han også godt brug for i 1994, da han et sted i midtvesten indspiller en lille film i et kæmpe stormagasin med en allerede anerkendt instruktør.

Mallrats & Chasing Amy
I Kevins Smiths første film efter den succesfulde debut Clerks (94), Mallrats, spiller Affleck Shannon Hamilton, et øretæveindbydende dumt svin, i selskab med filmens hovedperson Jeremy London og Jason Lee. Blot to år efter satte Kevin Smith Jason Lee og Ben Affleck sammen igen, denne gang med Affleck som den rare fyr og Lee (igen) som sidekick (Chasing Amy). Mellem de to Kevin Smith-film fik Affleck lavet Glory Daze (af Rich Wilkes, der senest skrev xXx) og Going All the Way (af Mark Pellington, Arlington Road). To små dramaer, der ikke rigtig førte hans karriere i nye retninger. Derimod blev Chasing Amy (97) et solidt hit. Det romantiske drama blev vel modtaget af kritikerne, der ellers ikke brød sig om Mallrats, og filmen vandt to Independent Spirit Awards. Det store publikum havde dog stadig ikke opdaget, hvem Ben Affleck var, men det gjorde de nogle måneder senere.

Affleck med barndomsvennen Matt Damon, der blev Oscar-nomineret for bedste mandlige skuespiller - Affleck fik kun en Oscar for bedste manuskript - plus en Golden Globe og fire andre kritikerpriser og en WGA-nominering.

Copyright:
Scanbox
Gennembrudet og den efterfølgende Oscar
Efter i mange år at have været til utallige auditions, var Damon og Affleck kommet til den konklusion, at hvis de ville have ordentlige roller, måtte de hellere skive dem selv. Så de satte sig ned og skrev et manuskript baseret på en historie, Matt Damon havde skrevet, da han gik i skole. Good Will Hunting gik dog ikke som varmt brød hos filmselskaberne, ingen ville indgå på de betingelser, drengene satte, for de ville selv spille hovedrollerne i filmen. Det blev Kevin Smith, der endte med at hjælpe makkerparret. Smith havde lavet Chasing Amy hos Miramax, så han viste dem manuskriptet, og det gav pote. En instruktør (Gus van Sant) og en filmstjerne (Robin Willimas) blev fundet, og filmen havde premiere i december 1997, dog kun i en håndfuld biografer, men en større distribution i begyndelsen og 1998 og ni Oscarnomineringer hjalp på det. Den 23. marts 1998 vandt filmen to Oscars, Robin Williams for bedste mandlige birolle og Matt Damon og Ben Affleck for bedste originale manuskript og slår derved stærke nominerede som Paul Thomas Andersons Boogie Nights, As Good As It Gets, The Full Monty og Woody Allens Deconstructing Harry.

Og så kom storfilmene
Folkene hos Touchstone Pictures havde dog været hurtigt ude, allerede inden Good Will Hunting havde premiere, havde de sikret sig Affleck til Michael Bays kommende actionbrag Armageddon. Den nu 25-årige Ben Affleck var i branchen begyndt at få omtale, han manglede bare at få ordnet tænderne, for en rigtig stjerne skal helst have en perlerække af pæne, hvide bisser, og så var han klar til romantiske scener med Liv Tyler og lidt heftig action med Bruce Willis, Michael Clarke Duncan og Billy Bob Thornton. Og Touchstone slap med at betale Affleck sølle $600.000. For lavbudgetsfilmen Chasing Amy havde han kun fået $7.000 og i dag får han $10 millioner pr. film.
Om det var de store lønninger, de nemme roller eller de professionelle filmforhold, der var begyndt at lokke, er svært at sige, men efter gennembruddet med Good Will Hunting begyndte Afflecks rollevalg at trække i en anden retning. De små film med skæve figurer blev droppet til fordel for mainstreamfilm, inklusiv en anden Miramax-succes Shakespeare in Love, hvor Affleck atter røg ned som andenviolin i skyggen af Joseph Fiennes. Det var også i skyggen af en anden hovedperson, at han gjorde sig bemærket i ensemble-komedien 200 Cigarettes og vennetjenesten Daddy and Them, som han lavede med Armageddon-medspilleren Billy Bob Thornton.
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet Daredevil:
 
Daredevil
Daredevil - dæmonen fra Hell's Kitchen

Quiz
Efter hans død dukkede der ikke mindre end 12 efterlignere op i Hong Kong-film – heriblandt Bruce Rhe, Bruce Leong, Bruce Le, Conan Lee, Dragon Lee, Rocky Lee, Bronson Lee, Tarzen Lee og Bluce Ree. Men hvad var legendens navn?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google