CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Wolverines adamantiumskelet blev påhæftet hans knogler under et forsøg på at lave det perfekte våben – det såkaldte 'Weapon X'-project. Det er det projekt, som Wolverine får flashbacks til i X-Men filmen.

Hugh Jackman for nyligt har udtalt, at X-Men-filmene "har James Bond-potentiale".

I X-Men 2 er der hele 3 skuespillere med, som også har været med i en James Bond film?

Til den første X-Men-film tog Mystique’s make-up omkring 9 timer at lægge. Til efterfølgeren blev de dog så dygtige, at de kunne skære det ned til 'bare' 6 timer.

Alan Cumming måtte derimod udholde 8 timer i make-up-stolen for at blive til den dæmon-lignende mutant Nightcrawler?

Links
MARVEL DIRECTORY:
Et index med beskrivelser af tonsvis af Marvel superhelte
COMIC BOOK DATABASE:
Find diverse tegneserier, figurer etc.
X-MEN TEGNESERIEN FANSITE

Læs også...
Nyheder:
12-05-03:
Eddie Murphy ikke mutant nok!
05-05-03:
X2 smadrer konkurrenterne
14-08-02:
Brian Cox som X2-skurk
05-06-02:
Hu med i X-Men 2
31-05-02:
Cumming i X-Men 2
29-05-02:
Nye mutanter til X-Men 2
19-12-01:
X² - Singer indrømmer nye mutanter
14-12-01:
Officiel X-Men 2 release-dato
09-11-01:
Manuskriptet til X-Men 2 næsten færdig
30-10-01:
Indspilningstart for X-men 2 fastsat
17-10-01:
X-men 2 udskudt
01-08-01:
Mere nyt om X-Men 2
 
Anmeldelser:
30-04-03:
X-Men 2
06-03-01:
X-Men
 
Artikler:
05-09-00:
X-Men i Danmark
 
X2: De Nye Mutanter
 
X-Men 2s nye personligheder
 
Skrevet den 29/4-2003 af Allan Ravn
 
 
Homo superior – børn af atomet – menneskene med de utrolige superkræfter er tilbage igen. Skabt af et penselstrøg og en forfatters idéer tilbage i midten af det forrige århundrede og nu igen klar til at underholde os mennesker rundt om i landets biografsale startende fra den 30. april. Mutanterne er igen over os i X-Men 2 - og denne gang har de taget en ny bunke af deres overnaturlige venner med. Vi gennemgår her filmens inspirationskilde samt de mest fremtrædende nye personligheder, deres forhistorier og fantastiske evner med udgangspunkt i Marvel-tegneseriens univers.

Nightcrawler - eller Kurt Wagner
Copyright:
Fox Film
Nightcrawler
Født af mutanten Mystique, men opvokset i et omvandrende cirkus, havde Kurt Wagner alias Nightcrawler faktisk et ganske normalt liv på trods af et dæmonagtigt udseende med blå hud, gule øjne og lang hale. Sigøjnerne og de cirkusartister, som han boede sammen med, var fordomsfrie, og publikum, han optrådte for, troede blot hans aparte udseende var et kostume og begejstredes ved hans evner. Lang tid før Nightcrawler opdagede sin teleportationsevne, viste det sig, at hans krop også var utrolig smidig, og hurtigt blev han den bedste akrobat, man længe havde set. Men lykken varede ikke ved. Cirkuset blev opkøbt af en mangemillionær, der havde fundet ud af, at Kurt langt fra var en almindelig fyr, og han ønskede at udstille Kurt og hans specielle evner i et freak-show. Tvunget til at flygte for at undgå fangenskab nåede Nightcrawler til Tyskland, hvor han blev konfronteret med fordomme og angst for hans diabolske fremtoning. Med en rasende og bange menneskehorde, der uretmæssigt beskyldte ham for nogle lokale mord, måtte han endnu engang tage flugten. Hjælpen var dog nær idet X-Mens leder Charles Xavier (Patrick Stewart) lammede forfølgerne med tankens kraft og efterfølgende hvervede Kurt til X-Men. Rollen som idealisten Nightcrawler, der inderligt er overbevist om, at mennesker og mutanter kan sameksistere i en fredelig verden, er tilfaldet Alan Cumming (Spy Kids 2: Island of Lost Dreams, Titus, GoldenEye), og det skal blive utroligt spændende at se, hvordan han gør sig i rollen som en af tegneseriens mest elskede figurer.

Iceman
Udstyret med evnen til at forme, skabe og kontrollere is, havde Bobby Drake en svær barndom. Hans forældre opfordrede ham på det kraftigste til at holde hans specielle kræfter skjult, af frygt for at han ville blive frygtet og forfulgt, hvis de blev opdaget af omverdenen. En dag gik det alligevel galt. Presset ind i et hjørne af et par af de lokale bøller gik han i panik og indhyllede en af dem i is. På ingen tid havde nyheden spredt sig til resten af hans hjemsted Long Island, og selvsamme aften tiltvang en vred gruppe af mennesker sig adgang til familiens hus for at hævne sig. Bobby prøvede at forsvare sit hjem med sine mutantkræfter, men overmagten var for stor og til sidst måtte den unge Iceman lade sig indespærre af ordensmagten – også for sin egen skyld. Professor Xavier hørte om episoden og sendte Cyclops afsted for at befri den fængslede Bobby, som i første omgang nægtede at tage afsted, men da de begge pludselig stod med ryggen mod muren og en rasende menneskemængde foran dem, ændrede situationen sig. De to mutanter fik dog hjælp fra professoren til at slippe væk og som tak valgte Iceman at slutte sig til X-men for at fremme sameksistensen og forståelsen mutanter og mennesker imellem.
I X-Men 2 spilles rollen som Bobby Drake/Iceman igen af den ukendte Shawn Ashmore, der sammen med Pyro allerede havde en mini-rolle i den første X-Men - det var ham der var intereseret i Rogue (Anna Paquin).

Pyro - aka John Allerdyce
Copyright:
Fox Film
Pyro
Pyro er en omstrejfer og eventyrer på jagt efter oplevelse og profit. Oprindeligt blev han født i Australien under navnet St. John Allerdyce, men da han blev en del af mutantgruppen Brotherhood of Evil Mutants (der en periode blev ledet af Mystique) tog han navneforandring til Pyro. Som hans navn antyder er Allerdyce i stand til at kontrollere og manipulere med ild, hvilket han også har benyttet sig af under utallige røverier og andre kriminelle handlinger. Hans kræfter tillader ham at omforme ild, f. eks. gøre en brand større eller mindre, men også at kreere hans egne væsner af flammerne, der lyder hans mindste bud. Hvis Pyro mister koncentrationen eller ikke kan se den ild, han ønsker at beherske, mister han kontrollen over det farlige element – og så kan han endda selv skades af det.
I den første film sås Pyro kort, da han lavede en flamme bag sin ryg for at imponere den nytilkomne Rogue. X-Men 2s Pyro er blevet re-castet (i den første film havde Alex Burton rollen) og spilles denne gang af Aaron Stanford, der imponerede med hovedrollen i indie-filmen Tadpole. Måske der kommer en duel mellem ildens og isens mester...?
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (10 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
HeavenZanny
16-3-2006 05:02
Det var nok en idé, at du fortalte, hvad man skal hjælpe med ? :)

Jacob..
15-3-2006 15:01
hey nogen som kan hjælpe mig med noget? nogen superhelts eksperter ?:D:D

Kurt Wagner
14-11-2005 12:46
Det er ingen spøg. Jeg hedder faktisk Kurt Wagner, er lærer og har rejst med Cirkus Arena.
Er der nogen, der kan forklare det sammentræf.
Er tegneseriefiguren skabt af en af mine tidligere elever, eller er det en tilfældighed?
kurt.wagner@skolekom.dk

Brygger
3-5-2003 15:54
Woaw, inden jeg bliver misforsået - Jeg er IKKE

**SPOILER**

enig i Jean Grey fravælgelse af _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ & _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ - censureret væk ;-) savle, savle - Wolverine, og da slet ikke til fordel for flødebollen og den kedelige pretty boy Cyclops.
Jeg synes ikke specielt at Jean Grey (på nuværende tidspunkt) er den mest interessante figur i X-Men - det er nu mere Famke der er fantastisk - det var bare det jeg mente.

HeavenZanny
2-5-2003 21:24
Brygger jeg tror godt, vi kan gå i byen sammen uden at skændes om, hvem der går hjem med hvem... *G*
Men når det er sagt, så vil jeg lige understrege, at jeg bestemt intet har imod Famke som skuespiller - og at jeg normalt synes hun er ekstremt køn og talentfuld, men i netop X-men siger hun mig intet - nok mest fordi jeg mener det totalt modsatte af hende (I X-men2), nemlig at kvinder (mig) altid fravælger den søde fyr - og bliver dybt "psykotiske" sammen med den farlige, men impulsive og ufatteligt tiltrækkende fyr... :) Uden at gifte sig...
Og Halle Berry har aldrig rigtig sagt mig noget... så er en "sort" kvinde som Pam Grier eller Whoopi Goldberg da meget mere kvindelig - uden at blive Barbiedukketudeagtige og ikke kunne klare sig uden en mand... :) 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet Superhelte i anden potens:
 
X-Men 2
X-Men
X-Men i Danmark

Quiz
Hvad er navnet på den klassiske kinesiske filmgenre om ærefulde kampsports-riddere, hvorfra Ang Lee hentede inspiration til sin berømte Tiger på spring, drage i skjul??
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google