CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Copyright:
Sandrew Metronome
 
Mere info
Trivia:

Keanu er et hawaii'sk navn og betyder 'kølig brise fra bjergene'

Han er blevet nomineret til en Razzie Award fem gange

Reeves om rollen som Ted Logan: "I used to have nightmares that they would put 'He played Ted' on my tombstone"

Filmografi:

One Step Away (85)
Youngblood (86)
River's Edge (86)
Flying (86)
The Night Before (88)
Permanent Record (88)
The Prince of Pennsylvania (88)
Dangerous Liaisons (88)
Bill & Ted's Excellent Adventure (89)
Parenthood (89)
I Love You to Death (90)
Tune in Tomorrow (90)
Point Break (91)
Bill & Ted's Bogus Journey (91)
My Own Private Idaho (91)
Providence (91)
Dracula (92)

fortsættes...

Læs også...
Nyheder:
31-03-04:
Neo i ny Dick-film
15-12-03:
Box Office Uge 50: Jack's back – on top
03-12-02:
Reeves som Nicholsons læge
04-07-02:
Keanu Reeves i Constantine
27-11-01:
Reeves & Quaid filmatiserer kendt rapper-sag
11-09-01:
Keanu vælger anstændighed over penge!
 
Anmeldelser:
24-08-04:
Når du mindst venter det
02-04-04:
The Matrix Revolutions
21-05-03:
The Matrix Reloaded
04-12-01:
The Matrix Revisited
 
Artikler:
19-05-03:
The Matrix skyder igen med skarpt
 
Premiereportræt: Keanu Reeves
 
- at gå egne veje
 
Skrevet den 19/5-2003 af Pernille Flensted-Jensen
 
 
Selvom kritikerne stadig strides om, hvorvidt Keanu Reeves er en stor skuespiller eller ej, beviser et blik på hans karriere, at han har haft en forbløffende evne til at gå sine egne veje og alligevel dukke op på det rette sted på det rette tidspunkt. Bedst som man troede, at han nu var solidt placeret i en bestemt type rolle, er det lykkedes ham at omdefinere sit image.

Fra 'excellent' til 'bogus' - rollen som Ted blev hurtigt en klods om benet for Keanu - sært nok hjalp 2'erens store fiasko Keanu med af med rollen

Copyright:
Metro-Goldwyn-Meyer
Det startede seriøst...
Keanu Reeves blev født 2. september 1964 i Beirut. Hans mor er englænder og hans biologiske far, som han ikke har kontakt med, har rødder i Kina og på Hawaii. Reeves voksede op i Toronto og var ikke videre boglig. Han blev aldrig færdig med gymnasiet, som han forlod for at forsøge sig med skuespillet. Efter nogle småroller i canadisk fjernsyn og et par film, drog han til Hollywood. Han blev bemærket i dramaet River's Edge (1986), og pyntede svært i Farlige forbindelser, hvor han spiller Chevalier Danceny, Marquise de Merteuils (Glenn Close) unge elsker, der forlader hende til fordel for den jomfruelige Cécile de Volanges (Uma Thurman) og dermed igangsætter en række skæbnesvangre hændelser. Men inden kostumedramet havde han lavet to små hverdagsdramaer, hvor han i begge spillede rollen som den problemramte teenager. I Marissa Silvers Permanent Record (88) begår hans bedste ven selvmord og i Ron Nyswaner The Prince of Pennsylvania (88), der på dansk kom til at hedde Hænderne op far, kidnapper han sin egen far, for at få penge til at komme væk fra den lille mineby, hvor han har boet hele sit liv.
Men det var uheldigvis ikke på grund af disse to fremragende
præstationer, at den dengang 24-årige Reeves slog igennem.

Excellent
Det var derimod hans rolle som Ted Logan i tidsrejsekomedien Bill & Ted’s Excellent Adventure (1989, da. Frem til fortiden), der virkelig øgede hans popularitet. Ted og hans ven Bill (Alex Winter) er to håbløse teenagere, som drømmer om at danne et band ('Wyld Stallyns'), og som får problemer, da de skal klare en historieprøve i skolen. De tror f.eks. at Cæsar var "a salad dressing dude". Kun et mirakel kan redde dem! Det indtræffer i form af George Carlin, der forsyner dem med en tidsrejsende telefonboks, der gør dem i stand til at rejse rundt i tiden og møde berømte historiske personer.... Samme år kunne man se ham i lidt samme type rolle som Tod, der uventet giver støtte til en besværet teenager (Joaquin Phoenix, der dengang hed Leaf Phoenix) i Ron Howards herlige familiedrama Parenthood (da. Hele den pukkelryggede familie).

Reeves som den tidligere fodboldspiller Johnny Utah, der 'falder for' Zen-surferen Bodhi og efter en lang og sej kamp ender som en 'ændret mand'

Copyright:
Fox Film
Actionstjerne
På det tidspunkt var der en del, der opfattede den temmelig stenede Ted Logan som Reeves’ alter ego, men den forestilling måtte de snart slå ud af hovedet, da Reeves medvirkede i Kathryn Bigelows storslåede actionfilm Point Break (1991). Her spiller Reeves Johnny Utah, en under-cover agent, der infiltrerer en gruppe surfere under ledelse af Bodhi (Patrick Swayze), for at opklare nogle røverier. Snart opstår der stærke bånd mellem de hovedpersoner og det bliver stadigt sværere for Johnny Utah at finde ud af hvor hans loyalitet ligger. Med de stærke actionsekvenser og den åbenlyse kemi mellem de to mandlige hovedpersoner er det simpelthen en af 1990’ernes bedste actionfilm, og den er da også blevet efterlignet gentagne gange (f.eks. er The Fast and the Furious blot Point Break på hjul).
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  UdskrivQuiz
Hvad tilbyder Michelle Meyrink at lave til Gabriel Jarret i Geniskolen?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google