CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
 
Mere info
Arnie-trivia:

I sin debutfilm Hercules in New York (1970) blev en amerikaners stemme synkroniseret over Arnies ellers så smukke germanske accent. Desuden blev han krediteret som Arnold Strong - pinligt dog passende navn

Han fik i 1979 sin eksamen fra University of Wisconsin-Superior. Hans hovedfag var "international marketing of fitness" og "business administration"

Han blev først amerikansk statsborger i 1983

Han blev i slutningen af 70'erne overvejet til titelrollen i tv-serien The Incredible Hulk. Men han var for lav, 188 centimter, og han gamle konkurrent fra bodybuilder-dagene, den fem år yngre og 8 centimeter højere, Lou Ferrigno endte med at få rollen.

Karakteren Rainier Wolfcastle (aka. McBain) i The Simpsons er baseret på Arnold Schwarzenegger

Filmografi:
Hercules in New York (70)
Stay Hungry (76)
The Villain (79)
Scavenger Hunt (79)
The Jayne Mansfield Story (tv, 80)
Conan the Barbarian (82)
Conan the Destroyer (84)
Terminator (84)
Red Sonja (85)
Commando (85)
Raw Deal (86)
Predator (87)
The Running Man (87)
Red Heat (88)
Twins (88)

fortsættes...

Læs også...
Nyheder:
04-08-04:
Schwarzenegger som frimærke
07-07-04:
Vi vil have bløde mænd!
08-10-03:
Schwarzenegger vinder!
07-08-03:
Arnold stiller op som guvernør til oktober
01-08-03:
Trækker Schwarzenegger sig som guvernør-kandidat?
16-12-02:
Schwarzenegger som hitman
15-03-02:
Schwarzeneggers Westworld
11-12-01:
Arnolds uheld med kværnen
01-10-01:
Schwarzenegger starter sagsanlæg
27-04-01:
Schwarzenegger vælger film over politik
10-04-01:
Schwarzenegger dropper filmkarrieren
19-03-01:
True Lies 2 på vej
13-02-01:
Razzies 2001
04-12-00:
Arnolds nye kvinde
21-06-00:
Terminator 3 - en realitet?
 
Premiereportræt: Arnold Schwarzenegger
 
- Verdens bedste, dårlige skuespiller
 
Skrevet den 21/7-2003 af Thomas Conradsen
 
 
Arnold Schwarzenegger kunne sagtens have endt som en joke i Hollywood. En overdimensioneret bøf, der ikke kan tale engelsk og er en elendig skuespiller. Men østrigeren, der altid har kæmpet for at blive den bedste til alt, har nu været Verdens største actionstjerne i næsten 20 år. Han er blevet kåret Mr. Universe et utal af gange, det østrigske nationalstadion i Graz er opkaldt efter ham, han får mindst $20 millioner per film, og hans næste mål er at blive guvernør i Californien.
Vi tegner et portræt af muskelbundtets karriere og liv indtil nu, hvor han er aktuel med den tredje Terminator-film, der allerede har haft kæmpesucces i USA.

"Fuck you asshole" og andre perler kunne man høre Arnold næsten hakke sig igennem i den første Terminator-film fra 1984. Desuden er det første gang vi får hans klassiske sætning, "I'll be back". Siden er den dukket op i forskellige varianter i andre af hans film.

Gennembruddet
"I'll be back" siger den to meter høje T-101 metallisk og på gebrokkent amerikansk. Han er klædt i læderjakke, læderbukser, et par sorte solbriller og armeret med et oversavet jagtgevær i den højre hånd. En skelsættende figur, der satte ny standard for action-sci-fi-genren. The Terminator fra 1984 var den nu snart 56-årige muskuløse skuespillers store genembrud i Hollywood, og siden da har The Austrian Oak, som han kaldes, sagt den selv samme sætning i diverse andre film – måske fordi Arnold har en sund ironisk distance til sin rolle som muskelbundtet i Filmland, eller måske blot fordi de pågældende film valgte at spille på Arnies kultværdi.
Under alle omstændigheder er han snart på den store lærred igen, og manden, der engang nægtede at lave efterfølgere, genoptager sin glansrolle som T-101 i Terminator 3 - Rise of the Machines – en film han inkasserer ikke mindre en $30 millioner for, men så let er det ikke altid gået for det østrigske muskelbundt.

Den amerikanske drøm
Arnold, født den 30. juli 1947, voksede op i flækken Thal i det østrigske højland ved Graz, hvor han fik en streng og konservativ opdragelse af sin far, der var politichef. Her besluttede han sig allerede som 15-årig for, at han ville være bodybuilder og helst den største og bedste i Verden. Få år senere nåede han sit mål, da han som 20-årig blev den yngste Mr. Universe nogensinde efter at have fået en andenplads året før. Han gentog bedriften 2 gange mere og blev desuden kåret til Mr. Olympia hele 7 gange, heraf seks gange i streg fra 1970-1975, men det var ikke nok for Arnold, der i 1968 besluttede sig for at flytte til USA – mulighedernes land. Ifølge barndomsvenner satte han ikke sit lys under en skæppe, og Arnies tre største ønsker var således at flytte til Amerika, blive skuespiller og gifte sig med en Kennedy. Nu havde han opnået det første.

Arnold og medspiller Sandahl Bergman blev, i den første Conan-film, nødt til udføre deres egne stunts - det var simpelthen ikke muligt at finde nogle stuntpersoner, der lignede dem nok til at 'udfylde' deres plads.

Copyright:
Universal Pictures
Conan-rollen
Rollerne voksede ikke på træerne for den pumpede, unge østriger, hvis engelsk var næsten ligeså slemt som hans skuespillertalent, og hans første film, Hercules in New York fra 1970, er stadig en joke i filmkredse, og på trods af, at Arnie har titelrollen, har han ikke en eneste linje i filmen. Vi skal helt frem til 1982 før Arnold begyndte at få lidt kommerciel succes på skærmen ud over bodybuildervideoer, da han tog rollen som Conan i filmen Conan the Barbarian fra 1982 – en rolle, der var skræddersyet til ham. Han genoptog titelrollen i Conan the Destroyer to år senere og lavede samme år den film, der gav ham en stjerne på Hollywoodkortet og gjorde ham til millionær - The Terminator. Den amerikanske drøm var efterhånden opfyldt, og det samme var det andet led i hans barndomsdrøm.
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (3 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
et eller andet.
14-4-2006 22:03
undskyld..du har jo ret

Mr. ko
14-4-2006 22:03
ja det har han, ellers ville han jo nok ikke være så dum ;)

et eller andet.
14-4-2006 22:02
har arnold taget steroider...

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet I am The Terminator:
 
Terminator 3 - Rise of the Machines
Før Matrix var der: Tze Tørminatår

Quiz
Hvilken Sex and the City-stjerne spiller Tom Hanks’ motionsgale partner i Forfængelighedens bål?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google