CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Terminator-trivia:

Der går en historie om, at Arnold Schwarzenegger først var blevet tilbudt rollen som filmens helt, Kyle Reese, men at han indså, at det ville være et bedre karrierevalg at gå efter rollen som The Terminator.
Historien er dog ikke sand!
Til gengæld var Lance Henriksen, der optræder i filmen som betjenten Vukovich, til casting på rollen som Kyle Reese, ligesom man i et kort øjebliks vanvid havde overvejet O.J. Simpson til helterollen. Heldigvis gik det ikke sådan...

Til Terminator 2 - Judgment Day blev Linda Hamiltons tvilingsøster Leslie Hamilton Gearren brugt i scenen, hvor der er to Sarah Connors og i Sarahs drømmesekvens.

Udover Schwarzenegger er Earl Boen den eneste, der optræder i alle tre Terminator-film. Han spiller psykologen Dr. Silberman.

Til den nye Terminator-film, Terminator 3 - Rise of the Machines var det meningen, at Lance Henriksens figur fra den første film, Detective Vukovich, skulle vende tilbage, denne gang i kørestol. Idéen blev dog droppet igen.

Læs også...
Nyheder:
04-08-04:
Schwarzenegger som frimærke
07-07-03:
Rise of the Money Makers
12-05-02:
Claire Danes i Terminator 3
27-03-02:
Ny mand til Terminator 3
22-02-02:
Her er hun….. T-X
07-12-01:
Terminator 3 på vej
21-11-01:
T3 - dyrere end Pearl Harbor?
28-08-01:
T3 uden Furlong
22-05-01:
T3 startet op igen
28-03-01:
Hvem skal instruere T3?
04-12-00:
Arnolds nye kvinde
11-08-00:
Først Ridley Scott, så Edward Furlong
13-07-00:
Terminator 3 uden James Cameron
21-06-00:
Terminator 3 - en realitet?
 
Anmeldelser:
03-12-03:
Terminator 3 - Rise of the Machines
23-07-03:
Terminator 3 - Rise of the Machines
14-07-03:
Terminator 2 - Judgment Day
17-04-01:
The Terminator
 
Før Matrix var der: Tze Tørminatår
 
- bag om trilogien
 
Skrevet den 21/7-2003 af Nick Price
 
 
"I'll be back". En sætning, som udødeliggjorde Arnold Schwarzenegger og sendte instruktøren James Cameron mod stjernerne. Terminator-filmene giver sci-fi-fans og computerfanatikere masser at tænke på, og det er endda før, vi oplevede Wachowski-brødrenes Matrix-epos folde sig ud...


Den første
The Terminator udkom i 1984. Instruktøren James Cameron havde netop lavet Pirahna II: The Spawning, og The Terminator var en stor satsning for ham. Arnold havde netop lavet de to Conan-film, og han var stille og roligt på vej frem, men det var rollen som The Terminator, der skulle etablere ham som en action-helt af episke dimensioner – på trods af, at han i sin gennembrudsfilm altså spillede skurken. Arnold havde i alt seksten linjers tekst (fordelt på sytten sætninger), som han skulle nå at fyre af i løbet af filmens 108 minutter, og det var lige akkurat nok til at skabe den rette mængde banal, robot-agtig ondskab i Terminator-figuren. Kombineret med et fantastisk stenansigt og en metertyk, tysk accent, var castingen af Arnold en storslået beslutning, der skabte både hans og Camerons karrierer.

Superrobotten
Filmens historie tager udgangspunkt i år 2029, hvor maskinerne har overtaget herredømmet fra menneskene. Supercomputeren SkyNet har knust alt undtagen en lille enklave af modstandsfolk, men de er brudt gennem dens forsvar, og krigen er stort set ovre. Menneskeheden har vundet, så SkyNet forsøger med en sidste plan – den sender en superrobot, en såkaldt Terminator (model T-101), afsted i en tidsmaskine. Maskinens mål er at dræbe Sarah Conner, moderen til modstandslederen John Conner, og dermed dræbe John, inden han bliver født. Sejren burde være sikret, men John og modstandsbevægelsen sender selv en mand, Kyle Reese, tilbage. Han skal beskytte Sarah, og derfra går det slag i slag. Reese finder frem til Sarah i sidste øjeblik, og sammen flygter de fra den frygtelige Terminator, der knuser alt under sin vej – mest berømte scene er nok Arnolds totale udradering af en politistation og et obskønt antal politibetjente. Reese og Sarah forelsker sig ikke overraskende i hinanden, og frugten af en enkelt nats lidenskab er, naturligvis, John. Robotten elimineres, men det har sine omkostninger, for Reese overlever ikke. Det betyder dog ikke noget, for cirklen er komplet, og hullerne stort set lappet.


Copyright:
On Air Video
I'll be back
Der skulle gå hele syv år, før Cameron og Schwarzenegger igen slog pjalterne sammen for at udgive endnu en Terminator-film, og denne gang skulle der ikke spares på noget som helst. Terminator 2 - Judgment Day var et fest-orgie af special effects, og utroligt meget afhang af computerfolket hos Lucas’ ILM, da Cameron besluttede sig for at designe en helt ny Terminator. Denne gang skulle Arnolds Terminator være den gode, og en ny, hi-tech-Terminator skulle være den skånselsløse skurk, som aldrig, aldrig, aldrig ville stoppe, før dens mål var dødt og borte.
Bøtten blev for alvor vendt med Terminator 2, og Cameron forsøgte at lave en film, hvor publikum blev tvunget til at tage stilling til en række moralske og etiske spørgsmål. Sarah Conner, heltinden fra den første film, er blevet indlagt på et psykiatrisk hospital efter en række voldelige forbrydelser. Hendes historie om robotter fra fremtiden og verdens ende lyder også helt hen i vejret, og imens hun forgæves forsøger skiftevis at invalidere og bluffe sin psykiater, fører hendes søn, John, en tilværelse som rebel og småforbryder. Han bor hos et velmenende par, som slet ikke er i stand til at sætte grænser eller fungere som forældre for John. Da den frygtelige Terminator pludselig dukker op igen, tror vi alle, at det er slut for den unge John, men det viser sig, at han er sendt tilbage for at beskytte John fra den nye, frygtindgydende Terminator – T-1000. Sarah befries, og publikum føres nu gennem en rejse, der i sidste ende skal afsluttes med den endelige eliminering af begge Terminators.
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (4 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Nick
25-7-2003 10:45
Hey, så lærte man sgu også det...

Frederik Vandrup
24-7-2003 12:56
Så må den ansvarlige redaktør nok hellere melde sig på banen. For jeg var bestemt også lidt småforvirret over forskelle og ligheder mellem T-800 og T-101.

Hvis man kigger lidt nærmere på filmene, så burde det fremgå, at Arnold er en Model 101, Series 800.

Det tyder altså på, at robotstrukturen er en model 101, og præcis den variant af 101-modellen, som vi ser i Arnolds skikkelse, er af 800-serien. Så Arnold er stadig en T-101 af 800-serien........og så valgte jeg for, netop som Nick nævner, at lægge en redaktionel linie at kalde ham for T-101 hele vejen igennem.

Håber det i det mindste giver en forklaring på, hvorfor der står T-101 overalt på CinemaZone.dk

-Frederik Vandrup
Chefredaktør

Nick
24-7-2003 09:58
Nu er jeg jo manden bag artiklen, og jeg kan med stor sikkerhed garantere dig for, at jeg i høj grad er fan af serien. Forvirringen med T-800 og T-101 er dog ikke lige just til at udredde så let. Jeg havde selv lagt ud med at konstatere, at Arnolds Terminator var en T-800, fordi det kunne jeg huske fra de to foregående film. Pludselig sidder jeg så og ser 3'eren, og så vrøvler Arnold himself gudhjælpemig om, at han pludselig er en T-101-model. Han går endda så langt som til at sige, at den tidligere cyborg, 'var en anden T-101' - hvad pokker skal man så til at tro?! John Conner spørger ham så, om de ligefrem laver Ternimators på samlebånd, til hvilket Arnold (T-101/T-800) svarer 'ja'.

På dette tidspunkt i min Terminator-rus er jeg meget forvirret. Det lader til at være en helt banal script-fejl, der har sneget sig ind i 3'eren (ligesom så mange andre fejl, i øvrigt), for hvorfor fanden skulle de pludselig sende en ny model (med et mindre serienummer, som burde indikere, at det er en tidligere model), der er fuldkommen identisk med T-800 i stedet for blot at sende en T-800? Der er vel en hvis ide i at lave _forskellige_ Terminators med forskelligt udseende, eftersom skidtet skulle arbejde som infiiltrationsenhed.

At kalde modellen for T-101 hele vejen igennem var, så vidt jeg ved, et redaktionelt forsøg på at skabe en hvis konsistens.

Og tænk så i øvrigt lige over hele konceptet med Johns og Sarahs alder, som synes at svinge hele tiden. Der _er_ blevet taget visse friheder i 3'eren.

- Nick

Janus Mikkelsen
24-7-2003 03:10
Hej cinemazone, det er meget rart at i skriver saadan en lang fin artikel om en serie af film som virkelig gjorde en forskel i min 11 aarige verden i det herrens aar 1991. MEN det holder ikke en meter, at manden i har sat til at skrive artiklen kommer til at fremstaa som en inkarneret fan af Terminatorfilmene hvilket han tydeligvis ikke er, da han ellers burde vide at Terminatoren som Arnold spiller IKKE er en model T-101 (som han bliver refereret som) i film 1+2 men derimod en model T-800!!! T-101 er en kopi af T-800. Denne, maaske for nogen lille, fejl faar en dedikeret fan til at tvivle paa om manden bag artiklen virkelig har forstand paa det han skriver om, eller om han bare har en masse flotte ord i hans ordforraad som han ynder at kaste med...
MVH

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet I am The Terminator:
 
Terminator 3 - Rise of the Machines
Premiereportræt: Arnold Schwarzenegger

Quiz
Hvilken Danny Boyle-film har ikke enten Ewan McGregor eller Cillian Murphy i hovedrollen?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google