CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Vidste du at…

Stuart Townsend, der i LXG spiller den udødelige Dorian Gray, faktisk var blevet castet til rollen som Aragorn i Ringenes herre-trilogien.
4 dage inde i produktionen indså producenterne dog, at han var for ung til rollen som den garvede kongesøn og erstattede ham med Viggo Mortensen.


Allan Quatermain er i Alan Moores LXG-tegneserie afhængig af opium, men denne dårlige vane er blevet sorteret fra til filmen.


Noget af soundtracket til filmen er skrevet af Trevor Jones (Den Sidste Mohikaner) og indspillet af Londons Symfoni Orkester.


En stor del af filmens samlede budget på i alt 95 millioner dollars gik til at betale Sean Connerys hyre for at medvirke i filmen.


Monica Bellucci (The Matrix Revolutions) var egentlig tiltænkt rollen, som vampyren Mina, men måtte tak nej på grund af en overfyldt kalender.


Jason Flemyng, der i LXG spiller Dr. Jekyll/Mr. Hyde, spillede også med i filmversionen af Alan Moore’s From Hell.


Filmens første manuskript handlede om en kød-ædende dræber, der blev sluppet ud i New York’s undergrundsbane, men produktionsselskabet vurderede efter den 11. september, at det lå for tæt på noget, som rent faktisk kunne ske. Derfor blev filmens plot og handling ændret.


Links
Filmens officielle hjemmeside
Fansite for Alan Moore

Læs også...
Nyheder:
30-09-03:
Retssag mod Sean Connery & Co.
15-08-02:
Connery og Burns oversvømmet
22-02-02:
Sean Connery i tegneserie-filmatisering
 
Anmeldelser:
13-01-04:
Det hemmelighedsfulde selskab
23-07-02:
From Hell
 
Artikler:
11-07-03:
Bag om Hulk
29-04-03:
X2: De Nye Mutanter
27-03-03:
Daredevil - dæmonen fra Hell's Kitchen
21-06-02:
Spider-Man er kommet til Danmark
 
Det Hemmelighedsfulde Selskabs 100 års arv
 
 
Skrevet den 26/9-2003 af Allan Ravn
 
 
Tegneseriekonverteringer til film er gennem de sidste par år blomstret op og har fyldt Danmarks biografer med masser af special effects, kendte skuespillere og bulder og brag.

Af de film, som er blevet vist herhjemme, har en stor del af dem haft deres udspring i gamle blyant- og farvemagasiner fra forlaget Marvel (heriblandt X-Men, Spider-Man og Hulk), men også andre tegneserieforlag har gjort sig bemærket. Eksempler herpå er From Hell og Bulletproof Monk som i deres bladform i sin tid blev udgivet af henholdsvis Eddie Campbell’s Comics og Image Comics, og nu melder endnu et forlag sig ind i kampen om filmlærredets gunst – nemlig Wildstorm Comics – og denne gang er filmforventningerne måske lidt større end de plejer at være. Tegneserien 'The League of Extraordinary Gentlemen', eller 'Det hemmelighedsfulde selskab' på dansk, er baseret på nogle af den viktorianske periodes bedst kendte litterære værker og hovedpersoner – og så har filmen Sean Connery i hovedrollen.


Copyright:
SF Film
En gang for længe siden…
'The League of Extraordinary Gentlemen' er tegnet af Kevin O’Neill og skrevet af den populære tegneserieforfatter Alan Moore, som filmfolket nok kender bedst fra indspilningen af hans From Hell, der havde Johnny Depp i hovedrollen som den narkotiske polimand på jagt efter Jack The Ripper. Tegneseriefolket vil dog kunne nikke genkendende til mange af hans andre kreationer heriblandt 'Marvelman' og 'V for Vendetta' som begge sikrede ham prisen som Bedste Tegneserieforfatter i 1982 og 1983 til British Eagle Awards.

Til tegneserien 'The League of Extraordinary Gentlemen' har Moore hentet inspiration fra nogle af de største forfattere i Englands sen-viktorianske periode, og hans hemmelige selskab består af: Allan Quartermain fra 'Kong Salomons Miner' (af H. Rider Haggard, 1885), Dr. Henry Jekyll fra 'Dr. Jekyll og Mr. Hyde' (af Robert Louis Stevenson, 1886), Kaptajn Nemo fra 'En Verdensomsejling Under Havet' (af Jules Verne, 1870), Mina Murray fra 'Dracula' (af Bram Stoker, 1897) og slutteligt Den Usynlige Mand fra 'Den Usynlige Mand' (af H.G. Wells, 1897). Denne ekstraordinære forsamling af prominente mænd og en enkelt kvinde må selv af den litterære novice vække visse associationer, og er man ikke typen, der beskæftiger sig med det skrevne medie, så er man sandsynligvis stødt på én af de over 20 film, der er baseret på disse fem.

Et selskab på 5 bliver til 7
Produktionsselskabet Twentieth Century Fox vurderede tidligt i produktionen, at fem personer med grobund i britisk litteratur ikke ville vække nok interesse blandt det amerikanske publikum. På den baggrund blev agent Tom Sawyer (i filmen spillet af Shane West kendt fra A Walk to Remember) det sjette medlem af de litterære kæmpers liga, og her er der tale om et ærkeamerikansk islæt hentet fra Mark Twains 'Tom Sawyer' (1876), og sidst men ikke mindst blev rollen som den udødelige Dorian Gray (inspireret af Oscar Wildes 'Dorian Grays billede', 1890) føjet til den specielle forsamling - i filmen spilles han af den irske skuespiller Stuart Townsend (Queen of the Damned). Der er med andre ord pillet en del ved det originale selskab, som Alan Moore valgte at sammensætte første gang i 1998, og en yderligere ændring i forhold til tegneserien er, at Allan Quartermain i filmkonverteringen er leder af disse usædvanlige gentlemen - i tegneserien er det Mina Murray. Om disse ændringer er til det værre eller til det bedre for den almene biografgænger vil tiden vise, men for fans af Moores tegneserie er så radikale forandringer i tegneseriens univers, måske en anelse afskrækkende (men mon de ikke ser filmen alligevel…?).


Copyright:
SF Film
De sidste detaljer…
Instruktøren Stephen Norrington har blandt andet vampyrfilmen Blade på samvittigheden, og han havde et utal af udfordringer under inspilningerne, der generelt var plaget af flere uheld end man typisk kan forvente af en produktion af den størrelse. Fra skuespillerne begyndte at ankomme på settet, gik der rygter om, at Norrington og Connery tog nogle ordentlige diskussioner og sjældent kom godt ud af det med hinanden. Oven i hatten blev Norrington & Co. også ramt af voldsomme oversvømmelser under deres optagelser i Prag, og udstyr for over 7 millioner dollars blev ødelagt, heriblandt (ironisk nok) Nautilus, Kaptajn Nemos undervandsbåd, og det forsinkede indspilningerne i 3 uger.

Men selv om Connery og Norrington kæmpede i modvind, så har Alan Moores tegneserie taget sine første skridt på det hvide lærred, og filmen er tilmed blevet modtaget ganske pænt, hvis man skal tro de amerikanske box-office tal. Om det danske publikum også bliver vilde med sammensætningen af en vampyr, en udødelig, en revolvermand, en leder, et monster, en usynlig mand og en af de bedst kendte kaptajner i historien – til et hold som skal forhindre Jordens undergang, det kan ingen vide, men er man vild med actionfilm, special effects eller Sir Sean Connery – så er der ingen vej udenom.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
klokse
6-3-2008 12:45
hehe q:

klokse
6-3-2008 12:44
jeg syns det er en rigtig fed film så jeg vil fortælle alle om den og prøv at se den!!:-)

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet De litterære helte:
 
Det hemmelighedsfulde selskab

Quiz
Han blev tilbage i 1941 den første i historien, der modtog 4 Oscar-nomineringer for den samme film. Hvad hed filmen?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google