CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Læs også...
Nyheder:
15-09-03:
New Nordic Children's Film på BUSTER
 
Anmeldelser:
10-10-03:
Chihiro og heksene
 
6 dage med børne- og ungdomsfilm i København
 
 
Skrevet den 30/9-2003 af Christian Hansen
 
 
Prinsesse Alexandra og Bubber åbnede den fjerde udgave af BUSTER - Copenhagen International Children’s Film Festival kl. 16 mandag eftermiddag. Bagefter blev den japanske animationsfilm Chihiro og heksene vist, som indledning til de næste seks dages visuelle syrebad i fire københavnske biografer. Der vises spillefilm, kortfilm og dokumentarfilm fra alle verdensdele. Filmene udforsker et bredt spektre af emner og urtryksformer. Der burde være noget for enhver smag – hver dag.
En udbredt misforståelse er den, at Buster kun er en børnefilmfestival. Den er imidlertid i lige så høj grad en ungdomsfilmfestival.

Hvor, hvornår…
Alle oplysninger om hvor, hvornår, hvad filmene handler om og hvilke aldersgrupper de anbefales til kan findes på festivalens hjemmeside www.busterfilm.dk Man bestiller billetter til en film i den biograf, der viser den pågældende film. For at få en billet udleveret skal man være Buster medlem. Det bliver man ved at udfylde et skema, som kan printes ud fra hjemmesiden, og derefter aflevere det i biografen.

Filmene vises i dagtimerne, første forestilling kl. 9.45, sidste kl. 16.30. Der vises flest film på festivalens første fire dage, dvs. tirsdag til fredag. Det er med andre ord i allerhøjeste grad nu og her det sker. Mange af filmene vises kun på festivalen og får ikke dansk premiere sidenhen. Den tanke kan man blive helt forstemt ved.

Og husk så lige…
Animationsfilmserien, der kører i Husets biograf (den er nogle steder desværre røget ud af det officielle program).
Branchetræffet New Nordic Children’s Film (2–4 okt.), der bl.a. afholder en række spændende seminarer.
Og prisoverrækkelsen fredag middag (med snigpremiere på en ny dansk børnefilm). Og endelig, hvis nogen skulle have glemt det: det er alt sammen gratis.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  UdskrivQuiz
Hvilken italiensk skuespillerinde medvirker i blandt andet Matrix-filmene og Tears of the Sun?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google