CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Filmquiz
Af Christian Monggaard og Morten Piil
Informations forlag
100 sider, 98,-
Udkommer:
20. novemberEt par af emnerne
Jane Fonda
Star Wars
Ringenes herre
Legendariske producenter
Humphrey Bogart
Carl Th. Dreyer
Den franske Ny Bølge
Nye stjerner

Læs også...
Nyheder:
17-09-03:
Morten Piils Danske Filmskuespillere genudgivet
23-10-02:
Ib Schønbergs 100års-dag fejres
03-03-02:
Bodilpriserne 2002
 
Boganmeldelse: Filmquiz
 
 
Skrevet den 19/11-2003 af Frederik Asschenfeldt Vandrup
 
 
Det er dagbladet Informations to faste filmanmeldere, Morten Piil og Christian Monggaard, der har udvalgt 800 spørgsmål til denne omgang leg med filmviden. Bogen er handy i formatet og overskueligt sat op med 10 spørgsmål i 80 forskellige kategorier – og fordelt på fire forskellige sværhedsgrader.


Copyright:
Informations Forlag
Spørgsmålene dækker både ny og gammel filmhistorie forholdsvist bredt, men generelt for hele bogen gælder, at den er absolut tilgængelig, også hvis ens interesse for film er på et mere sporadisk plan. Den mest interessante type af spørgsmål er dem, hvor man ud fra klip fra anmeldelser eller omtaler skal gætte enten filmtitel eller instruktør. Der er en eller anden dejlig form for narcissisme over den måde at konstruere spørgsmål på, og det virker som et forfriskende indslag i en stak spørgsmål som ellers blot er opdaterede udgaver af alt, hvad man med rette kan forvente at finde i en bog som denne.

Et problem ved spørgsmålene kan være, at de er lige ved at variere for meget i emne og sværhedsgrad; det er klart, at den bruger, der scorer 10 rigtige svar på spørgsmålene om Harry Potter ikke nødvendigvis klarer sig særlig godt, når der spørges ind til Fransk Ny Bølge. Fordelingen af emner på bogens fire sværhedsgrader virker af og til også lidt tilfældig og afspejler formentlig mere de to forfatteres personlige styrker i denne type spil, end en gennemsnitlig filmfans ude ved de danske juleborde. Det er tydeligt, når man arbejder sig gennem bogen, at den er lavet af voksne mennesker med forkærlighed for filmhistoriens fulde udbud af mindeværdige øjeblikke, og på den konto er det nok overskueligt, hvor mange quizzer familiens yngste filmfans orker kaste sig ud i – men for den voksne del af familien er der lagt op til adskillige gode timers leg i juledagene, hvor både gode minder kan findes frem og enkelte sorte huller blive afsløret.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  UdskrivQuiz
Hvem var oprindeligt castet som Rick i Casablanca – rollen som Humphrey Bogart skrev filmhistorie med?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google