CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
IDFA 2003

Der er tre konkurrenceprogrammer samt en publikumspris.

Joris Ivens Competition
21 lange dokumentarfilm (over 60 minutter) kæmper om prisen, der uddeles af en international jury og består af 12.500 euro og en skulptur.
Juryen består af: Peter Mettler (Schweitz), Joyce Roodnat (Holland), Bob Connolly (Australien), Monika Treut (Tyskland) og Roberto Berliner (Brasilien).

Silver Wolf Competition
20 korte dokumentarfilm kæmper om prisen, der er på 10.000 euro og en visning på den hollandske public service-station NPS.
Juryen består af: Luciano Rigolini (Italien), Carel Kuyl (Tjekkiet), Peter Forgàcs (Ungarn), Jay Rosenblatt (USA) og Rudy Buttignol (Canada).

First Appearance
20 debuterende instruktører kæmper om en pris på 2.500 euro.
Juryen består af: Karin Wolfs (Holland), Leslie Felperin (England), Flávia de la Fuente (Argentina), Annette Willis (Australien) og Michel Euvrard (Canada).

Læs også...
Nyheder:
07-02-05:
Lars von Trier inviterer til Advance Party
27-07-04:
Klar til kortfilm i Odense
07-06-04:
Von Trier dropper Wagner
10-03-04:
Manderlay klar til optagelse
10-02-04:
Fredspris til von Trier
19-11-03:
Dansk film klar til europæiske filmpriser
18-11-03:
Succes for CPH:DOX
03-11-03:
Danske film til IDFA
 
Anmeldelser:
26-09-07:
Direktøren for det hele
05-05-04:
De fem benspænd
 
Artikler:
24-11-03:
IDFA 2003: Klovnedrama med tragiske undertoner
21-11-03:
IDFA 2003: Dokumentarfilm i Amsterdam
07-11-03:
CPH:DOX ’03: Aktuel og nødvendig
 
IDFA 2003: De Fem Benspænd populær i Amsterdam
 
 
Skrevet den 27/11-2003 af Sune Blicher
 
 
Interview med Jørgen Leth: Michael Graversen, Filmland.

Jørgen Leth viser i disse dage De fem benspænd på verdens største dokumentarfilmfestival, IDFA i Amsterdam. Modtagelsen af filmen har været enorm positiv.

Jørgen Leth er i disse dage i centrum på IDFA. De fem benspænd, som er premiereaktuel i Danmark, er blevet vist op til flere gange, og hver gang med en god modtagelse: 'Folk er fuldstændig begejstrede. Det kan jeg sige i al ubeskedenhed', sagde en tydelig stolt Jørgen Leth efter en helt udsolgt visning af filmen.


Jørgen Leth populær
Udover at vise De fem benspænd er Jørgen Leth en omsværmet mand. Han deltager i seminarer og de såkaldte ‘Talk of The Day’, hvor dagens betydningsfulde gæst taler om sin film og et emne. Desuden blev der i dag holdt en masterclass med Jørgen Leth. På samme måde som Lars Von Tirer er en højt anerkendt mand på Cannes Filmfestival, så er Jørgen Leth det i Amsterdam.

Forundret over interessen
Selvom De fem benspænd er blevet beskyldt for udelukkende at være for kendere af Trier og Leth, så har den alligevel vakt interesse og begejstring blandt de mange biografgængere i Amsterdam.
'Jeg er stadigvæk forundret over, at denne film opleves så underholdende, fordi det jo i virkeligheden er en meget egocentrisk leg med filmens begreber - men altså den opleves som et drama, der udfolder sig', afslutter Jørgen Leth.

Jørgen Leth er desuden på IDFA for at pitche nogle af sine nye projekter, som han skal lave, inden han i 2006 drager til Beyruth for at lave en dokumentarfilm om Lars Von Triers arbejde med Wagners opera.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  UdskrivQuiz
Hvilken Sex and the City-stjerne spiller Tom Hanks’ motionsgale partner i Forfængelighedens bål?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google