CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Odense Film Festival forløber mellem mandag den 14. og lørdag den 19. august.


Det er muligt at opleve filmene gratis, når de i løbet af ugen bliver vist i CafeBiografen og BioCity.Læs mere i programmet på festivalens hjemmeside


Læs også...
Nyheder:
12-01-04:
Tilmelding til Odense Film Festival '04
04-09-03:
Björk vender tilbage til filmen
17-08-03:
Odense Film Festival 2003: Vindere
03-02-03:
Se Super16-film ved gratis premiere
 
Artikler:
06-08-03:
Odense Film Festival 2003
 
Odense FF 2000: Kortfilm er cool
 
 
Skrevet den 17/8-2000 af Kristoffer Friis Sørensen
 
 
Hverdagen under lup, følelserne uden på tøjet og portrætter i fuld fart med noget til hovedet. Kortfilmene ejer tiden og forstår at sælge sig selv. I Odense var den israelske ambassadør til stede og en hel række portrætfilm, som nu er yderst populære


Den israelske ambassadør i Danmark, Yitzhak Eldan, drejer hovedet og nikker anerkendende, mens hans hænder er foldet på ryggen. Han står i foyeren i CafeBiografen i Odense og snakker om film med en tilfældig gæst. Ude i hjørnerne står der to bodyguards i jakkesæt, slips og med spidse øjne. Scener fra klassiske agentfilm trænger sig på hos flere langs baren, som et øjeblik kikker op på manden fra Mellemøsten, for derefter at pludre videre og drikke endnu en café au lait.
I sal 1 er Renen Schorr i fuld gang med at vifte med armene og fortælle om sit arbejde som rektor for den yderst anerkendte TV- & Filmskole i Jerusalem. Han har to specialprogrammer med, fyldt med luftige, solbeskinnede film fra hverdage i Mellemøsten set gennem israelske linser.

Stor succes
Odense Film Festival er lig med film i bredformat. Den favner vidt og rejser i glimt rundt i hele verden. At genren er populær vidner de fyldte biografsale om. Til enkelte visninger stod folk op langs væggene, mens air-conditionen forpustet forsøgte at fylde salen med kølige briser.
Egentligt var der to overraskelser i dette års digre program. Den negative var, at Katja Forbert Petersens dokumentarfilm om Von Triers 100 øjne, der går i hælene på Dancer in the Dark blev taget af plakaten igen i sidste øjeblik; Björk levede endnu en gang op til sit rygte som vanskelig og nedlagde forbud mod visningen af filmen på grund af utilfredshed med et interview.


Den jyske forbindelse
Det yderst positive indslag på festivalen stod Linda Krogsøe Holberg for, som kom til Odense med Den jyske forbindelse, og er en pragtfuld hverdagsfilm på 15. minutter med en imponerende rolleliste med navne som Jesper Asholt, Bjarne Henriksen, Helle Virkner, Jens Brygmann og ingen ringere end Iben Hjejle.
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  UdskrivQuiz
Hvilke to skuespillere er de eneste, der har vundet Oscar’en for Bedste Mandlige Skuespiller 2 år i træk?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google