CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Læs også...
Nyheder:
05-04-04:
Natfilm 2004: Publikum vil ha' Metallica!
10-11-03:
Dirty Pretty British Indie Awards
31-12-02:
Ny skotsk film i Cinemateket
 
Anmeldelser:
15-11-04:
Morvern Callar
28-06-04:
Intermission
22-01-02:
Ratcatcher
 
Artikler:
14-04-04:
70erne genskabt
28-03-04:
NatFilm ’04: Musik i natten
 
Natfilm '04: Made in British
 
Ny europæisk film på Natfilm Festivalen
 
Skrevet den 26/3-2004 af Christian Hansen
 
 
De vrede unge mænd er tilbage i britisk film. Måske har de i virkeligheden aldrig været væk, men de er i hvert fald tilbage for fuld styrke, hvis man skal tro Natfilm-serien ”Made in British”. Richard Jobsons 16 Years of Alcohol (2003) og Penny Woolcocks Principles of Lust (2003) er to debutfilm, der begge kredser om 25-30 årige, rodløse, vilde og søgende mænd. Mænd, der, med voldsomme faderopgør som brændstof, vil afsøge grænserne og tilsyneladende er ligeglade med, hvad bevægelsen indebærer. Skuespillerne Marc Warren og Kevin McKidd viser sig i filmene at være i stand til at legemliggøre figurer a la dem, som Malcolm MacDowell var så eminent til at forløse i 60- og 70erne.

Fra 16 Years of Alcohol
Copyright:
Natfilm Festivalen
Frankie fortæller
I 16 Years of Alcohol kigger Frankie (Kevin McKidd) tilbage på sit liv og beretter - om faderen, som han både så op til og afskyede, om sin tid som bandeleder (i en meget A Clockwork Orange-agtig bande) og om sine kvinder. Det er en meget talende, meget forklarende film. Vi hører Frankies egen version af sit liv, fortalt i fragmenterede, forvirrende småbidder, som i Neil Jordans Slagterdrengen. Denne strategi er effektiv, for det er sådan erindringen fungerer, når vi ser tilbage og forsøger at etablere sammenhænge.
Alligevel kommer vi aldrig ind på livet af figuren Frankie. Vi får simpelthen for lidt at vide om ham. I eks. Lynne Ramsay Undervejs bliver vi på samme måde kun forsynet med meget få oplysninger om hovedpersonen, men her formår Ramsay at bringe sin hovedperson i en række situationer, hvor vi lærer noget om hende. Dette formår Richard Jobson ikke, og det er synd, for filmens anslag er virkelig stærkt.

Hestene slippes løs i Sheffield
Principles of Lust handler om forfatterspiren Paul (Alec Newman), der en formiddag løber ind i whacko-parret Billy (Marc Warren) og Hole (Lara Clifton). Samme aften møder han den enlige mor Juliette (Sienna Guillory), som han forelsker sig hovedkulds i. De tre personer bliver pejlemærkerne i Pauls vilde færd gennem Sheffields underverden. Barer, techno-raves, blodige ”hane-kampe” mellem 11-årige drenge, swingerklubber, socialkontorer og svømmehalsture med papsønnen. Det hele skildres i en hård, humoristisk, usentimental og bundcharmerende tone. Samtidsrammen er troværdig i Principles of Lust (dette element haltede lidt i 16 Years of Alcohol). Der er ikke megen pæn opbyggelighed at komme efter, men nedbrydeligheden er yderst charmerende. Penny Woolcock slipper bare sine vilde personer løs i filmen og ser så, hvad der sker. Mod slutningen taber film højde, men det gør ikke så meget. Man skal også lige have tid til at ligge håret ned igen og tænke over, hvad det var der ramte én.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet NatFilm '04:
 
70erne genskabt
Natfilm 2004: Publikum vil ha' Metallica!
Natfilm '04: Kritikerprisen
Natfilm '04: Interview med Jan Krüger
Natfilm '04: Melodramaets mester
NatFilm ’04: Musik i natten
Natfilm '04: Interview med Christian Petzold
Natfilm '04: Made in German
Tom Ripleys spil
NatFilm'04 Christian Petzold – store emner, små midler
Natfilm '04: Rock Hudson
15 års NatFilm – interview med Kim Foss
NatFilm-programmet på gaden
Kitano launcher NatFilm ´04
Rock Hudson er NatFilmstjerne 2004

Quiz
Hvilken film spiller Amy Adams IKKE med i?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google