CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info

Fakta:


Jada Pinkett Smith blev gift med Will Smith i december 1997.
De har to børn sammen – en søn, Jaden Christopher Syre og en datter, Willow Camille Reign.

Jadas nære ven Tupac Shakur blev dræbt blot fem dage efter, at optagelserne til Woo, med Jada i hovedrollen, var færdige.

Skuespillermæssigt er hendes største drøm at få en hovedrolle som en karaktermæssigt stærk kvinde.Læs også...
Anmeldelser:
02-04-04:
The Matrix Revolutions
10-10-03:
The Matrix Reloaded
04-12-01:
The Matrix Revisited
 
Artikler:
22-12-04:
DVD-box: The Ultimate Matrix Collection
07-04-04:
Boganmeldelse: Matrix og ulydighedens evangelium
19-05-03:
De mystiske Wachowski-brødre
19-05-03:
The Matrix: Fremtidens mode
 
Interview: Jada Pinkett Smith
 
Fru Will Smith er tosset med The Matrix
 
Skrevet den 7/4-2004 af Thomas Conradsen
 
 
Jada Pinkett Smith elsker Matrix-trilogien, og hun spillede selv en vigtig rolle som Niobe i toeren og treeren. Alligevel overraskede det hende ikke, at seriens afsluttende kapitel fik en negativ modtagelse af både fans og kritikere. Cinemazone.dk har i forbindelse med DVD-udgivelsen af The Matrix Revolutions interviewet den lille, spændstige og smilende skuespillerinde, der fortæller om sin tilknytning til filmene og om mødet med de to excentriske instruktørbrødre Andy Wachowski og Larry Wachowski.

Niobe som styrmand.
Copyright:
Still: Jasin Boland, www.thematrix.com
Skrev straks under
32-årige Jada Pinkett Smith skrev under på The Matrix Reloaded og dens efterfølger The Matrix Revolutions uden at have læst manuskripterne. Så sikker var hun på, at filmene var noget for hende, og så meget stolede hun på instruktørernes kvaliteter. Inden Jada fik rollen, havde hun allerede Matrix-fænomenet inde under huden – hun havde set den første film mange gange og havde sågar læst en tidlig udgave af drejebogen til den, da hendes mand, Will Smith, blev tilbudt rollen som Neo. Men Big Will takkede pænt nej, da han synes han havde været actionhelt i nok science fiction-film. Det viste sig efterfølgende, at The Matrix blev en af filmverdenens største positive overraskelser i 1999. Men Will er ikke skuffet over at han sagde nej, bedyrer hans viv.

Reserverede instruktører
Rollen som Niobe virker måske meget ligetil. Den stærke kvinde – med både krigermentaliteten i hjernen og kærligheden i hjertet. Men allerede under filmens audition oplevede Jada problemer:
"Andy og Larry sad bare på deres stole, tilbagelænede og med solbriller på. Jeg fik overhovedet ingen instruktioner – de sad bare og så cool ud. Jeg tænkte: Okay, fint nok at det bare kører for jer, men hvad vil I have, at jeg skal gøre?", fortæller Jada Pinkett Smith grinende.
Noget må hun dog have gjort rigtig under den stressede prøve, for hun fik rollen. "Brødrene blødte dog op, da optagelserne først kom i gang. De blev meget mere snakkesalige og hjælpsomme. Det virkede som om, at de fandt sig bedre tilpas, da indspilningerne var gået i gang", fortæller Jada og tilføjer, at hun nød at arbejde med brødrene Wachowski.

En af de tidlige plakater til The Matrix Revolutions
Copyright:
Warner Bros.
Ikke skuffet over anmeldelser
På trods af at instruktørerne følte, at de havde styr over tingene, var fans og filmkritikere ikke helt overbeviste. The Matrix Reloaded fik en pæn modtagelse, da den blev udgivet sidste sommer, mens efterfølgeren The Matrix Revolutions i efteråret 2003 fik nogle grumme hug - bortset fra her på siden, hvor den fik fem stjerner.
Selvom den tredje film rundede serien fornuftigt af, var de to sidste film i manges øjne kun en skygge af den første film, der chokerede anmelderne og fik en helt horde af kultfans tilbage i 1999. Jada Pinkett Smith mener dog ikke, at den første film er bedre end de sidste to. "Jeg ser filmene som én samlet rejse, og det allerbedste er, at se dem lige efter hinanden. Det har jeg et par gange allerede. Det overrasker mig ikke, at de to sidste film ikke fik ligeså gode anmeldelser som den første. Når man laver sådan en stor serie, der bliver markedsført så voldsomt, så kommer der et bagslag på et eller andet tidspunkt", fortæller den charmerende skuespiller.

Ikke færdig med The Matrix?
Med DVD-udgivelsen af The Matrix Revolutions slutter sagaen om Neo, Trinity og Niobe også slut. Men ikke for Jada. "Jeg har tænkt mig at se filmene mange gange endnu. Ikke mindst med mine børn. Det bedste ved The Matrix er, at det ikke bare er ligegyldig aktion. Filmene egner sig også til tænkende tilskuere", slutter Jada Pinkett Smith.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
matrix haderen
14-4-2004 09:36
Det er sørgeligt at jad Pinkett ikke kunne forudse den lukne modtagelse fra pressen og publikum... Det var givet på forhånd

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet what is the matrix?:
 
The Matrix Revolutions
Boganmeldelse: Matrix og ulydighedens evangelium
The Matrix Reloaded
De mystiske Wachowski-brødre
Animatrix
The Matrix Revisited
The Matrix: Fremtidens mode

Quiz
Han blev oprindeligt tilbudt hovedrollen i Farewell, My Concubine (1993) overfor Leslie Cheung, men afslog, da han frygtede, at filmens tematik – der omhandler homoseksualitet – ville ødelægge hans popularitet – hvad hed han?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google