CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
La Croisette

Croisetten er hovedstrøget i Cannes. Gaden rummer først og fremmest de store biografer, der alle er opkaldt historiske personer fra filmverden - Grand Th√©√Ętre Lumi√®re, Salle Debussy, Salle Bazin og Salle Bu√Īuel.

Den førstnævnte er stedet hvor alle gallaforestillingerne finder sted, og er følgelig også her den røde løber er placeret. Billeder af stjerner på den røde løber fra Cannes, er altså taget her.

På Boulevard la Croisette finder man også alle filmselskabernes kontore. Nogle er placeret under pavillioner på stranden, mens andre ligger i værelser i husene op ad gaden.

Det man dog finder mest på hovedstrøget er mennesker. Mange er her i forbindelse med festivalen, men endnu flere kommer for at blive set eller se. Om det nogen sinde er sket vides ikke, men Crosietten er stedet hvor de, der måske ikke helt er Brad Pitt endnu, håber at blive opdaget og starte kariere indenfor filmens verden.

Links
Festivalens hjemmeside

Læs også...
Nyheder:
21-09-04:
Finalisterne klar til årets European Film Awards
23-05-04:
Cannes '04: Guld-palmen til Michael Moore
 
Artikler:
03-04-05:
NatFilm '05: Italienske variationer
19-05-04:
Cannes '04: Konkurrencen i sin sidste fase
18-05-04:
Cannes '04: Sprængfarlig film
14-05-04:
Cannes '04: Kusturicas fantastiske fabel
 
Cannes '04: Brad Pitt i fastelavnstøj
 
 
Skrevet den 13/5-2004 af Martin Pedersen
 
 
Efter en regnvåd gallaåbning startede festivalen for alvor idag med sol på Croisetten og Hollywoodstjerner i stor stil.


Copyright:
Sandrew Metronome
Våd start
Der var tunge mørke skyer over den røde løber, da den spanske instruktør Pedro Almod√≥var i går fik åbnet Cannes Filmfestival nr. 57. Trods det dårlige vejr var stemningen inden i biograf Grand Th√©√Ętre Lumi√®re dog noget bedre. Almodovars film La mala educaci√≥n blev pænt modtaget, men hvad der var endnu bedre - festivalen blev endelig skudt i gang.
Måske havde vejrguderne sovet i timerne. Ihvertfald havde de over natten opdaget festivalstarten. Cannes velkendte sol skinner igen over byen og gør det lidt sjovere for de mange mennesker, der står og håber på at få et blik af en kendt. Og stjernekiggerne fik i dag hvad de kom efter. Det var nemlig dagen, hvor nogle af filmverdens største stjerner gæstede festivalen.

Den store udklædningsfest
Det store episke værk Troja, der kan ses i Danmark fra på onsdag, havde verdenspremiere i Cannes i dag. Filmen, der er instrueret af den tyskfødte instruktør Wolfgang Petersen, handler om den legendariske krig mellem Sparta og Troja. En krig der blandt andet blev myte på grund af krigeren Achilleus. I Hollywoods version har sexsymbolet Brad Pitt fået rollen som den uovervindelige kriger, men også mytens andre legender er spillet af tidens store filmstjerner. Således kan filmen præsentere en rolleliste med skuespillere som Eric Bana, Orlando Bloom, Sean Bean og Brian Cox og Peter O'Toole. En imponerende besætning der burde give mere end tilfældet var. CinemaZone.dk anmelder filmen i næste uge så ingen dybere vurdering herfra. Men for dog at tage sorgerne på forskud, havde undertegnede svært ved at abstrahere fra stjernerne og de klichefyldte one-liners. Trods de flotte kampscener (som man efterhånden er vant til fra film som Ringenes Herre-trilogien) er filmen ikke meget mere end Brad Pitt og Eric Bana i udklædning. Så selvom Brad Pitt på det efterfølgende pressemøde forsikrede pressen om, at kostumet havde vakt begejstring hos konen, så havde man forventet mere.
Et aspekt i historien, der dog er lidt atypisk hollywoodfilmen, er at alle mister noget i krigen. Publikum sympatiserer med begge sider, og især Achilleus-figuren er mere nuanceret end man ofte ser. Dette aspekt lagde Brad Pitt også vægt på. "Enhver krig er tragedie", sagde Pitt. "Alle kæmper i bund og grund for de samme ting, og derfor var det vigtigt for mig at udviske de skarpe ven/fjende-linjer i rollen som Achilleus".
Ligesom Almod√≥var skal Petersen ikke gøre sig forhåbninger om en gylden palme. Både La mala educaci√≥n og Troja bliver nemlig vist uden for konkurrence.

Konkurrencens første film
Den italienske film Le conseguenze dell‚Äô amore blev filmen der for alvor åbnede hovedkonkurencen. Den er skrevet og instrueret af den for danskere måske ukendte Paolo Sorrentino. En film om en hemlighedsfuld mand, der gemmer på mere end de fleste.
Den anden konkurencefilm der blev vist i dag var Kore-Eda Hirokazus Nobody Knows. Den tog hul på den række af asiatiske film, der er at finde i årets konkurrenceprogram. Nobody Knows er japansk og havde som den italienske konkurencefilm ikke helt så store kampscener som en hvis anden film, men meget mere dragende ikke desto mindre.
Filmen handler om fire søskende, der bliver efterladt af deres mor, og pludselig skal til at klare sig selv. En fin fortælling, der for alvor har sat kapløbet om palmerne i gang.

Gal fredag
Festivalen fortsætter, og selvom vejret igen skulle slå om, er der garanteret kulørt fredag. Det er nemlig dagen, hvor den tidligere palmevinder Emir Kusturica (Underground) præsenterer sin film La Vie est un miracle. Forventningerne til den serbiske instruktør er store, og hvis hans nye film er bare halvt så absurd og energiladet som hans tidligere, er der sikret fest. I hvert fald inde i biografen.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (3 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Kim
18-5-2004 14:57
Troy er vel nok den mest interessante "action-historiske" film siden Gladiator ... og derfor er al opmærksomheden fuldt berettiget. Om den kan indfri den, er en helt anden sag... ;-)

HeavenZanny
16-5-2004 21:42
Og du har selvfølgelig set den, eftersom du kommer med den slags udtalelser ?

Rotor Franz
16-5-2004 20:20
Det er bare en gang mainstream lort, den fortjener ikke al den omtale!

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet Cannes 2004:
 
Cannes '04: Guld-palmen til Michael Moore
Cannes '04: Førstepris til dansk kortfilm
Cannes '04: Frederikke Aspöck - En dansker i vrimlen
Cannes '04: Brasiliensk roadmovie om Che Guevara
Cannes '04: Konkurrencen i sin sidste fase
Cannes '04: Sprængfarlig film
Cannes '04: Shrek på den røde løber
Cannes '04: Stor, lille film
Cannes '04: Kusturicas fantastiske fabel
Cannes '04: Det store cirkus
Faglig strid truer festivalen i Cannes
Cannes 2004 i stærk opstilling
Almod√≥var åbner årets Cannes-festival

Quiz
Hvorfor blev Christian Slater arresteret i 1994?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google