CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Det var ikke kun stjernerne fra Shrek 2, der stjal billedet i Cannes i går. Også de strejkende arbejderer fra den franske underholdningsindustri fik en del opmærksomhed.

De skete da de i deres forsøg på synlighed blokerede den biograf, hvor den danske dukkefilm Strings skulle vises. De strejkende fik støtte af den amerikanske instruktør Michael Moore, der pludselig dukkede op. Desværre endte demonstrationen i voldsomme sammenstød med politiet, og blokaden blev ophævet.

Michael Moore er kendt for at skabe politiske film – senest Bowling for Columbine. Hans nyeste film Fahrenheit 9/11 får verdenspremiere i morgen i Cannes, og der skulle være lagt op til endnu en kontroversiel filmoplevelse. Filmen handler nemlig bl.a. om det gode forhold mellem Bush- og Bin Laden familien og får premiere i Danmark til august.

Links
Festivalens hjemmeside

Læs også...
Nyheder:
11-08-04:
Farvel celluloid, velkommen digital distribution
16-07-04:
Skinger israeler vinder over Shrek
23-05-04:
Cannes '04: Guld-palmen til Michael Moore
 
Anmeldelser:
09-02-05:
Shrek 2
20-03-02:
Shrek
 
Artikler:
18-05-04:
Cannes '04: Sprængfarlig film
 
Cannes '04: Shrek på den røde løber
 
 
Skrevet den 17/5-2004 af Martin Pedersen
 
 
Det er første gang, Cannes Film Festival har to tegnefilm i hovedkonkurencen. Den ene blev vist med stor ståhej i går. Den anden venter man på med spænding.

Fra Shrek 2

Filmen har forventet premiere i DK til september.

Copyright:
UIP
Grøn trold på rød løber
I går blev den første af to animationsfilm i hovedkonkurencen vist. Shrek 2 fik æren, og selvom det ville være en overraskelse, om den vandt en gylden palme, så er tegnefilmen nu for alvor blevet accepteret på lige fod med den 'almindelige' spillefilm.
Folkene bag filmen havde taget en tro kopi af den grønne trold Shrek med på den røde løber, men det var stemmerne bag figurene, der stjal billedet. Det er nemlig prominente navne som Cameron Diaz, Antonio Banderas, Mike Myers og Eddie Murphy, der ligger stemmer til tegnefilmens forskellige karaterer. En anderledes oplevelse for skuespillere, der er vant til at stå foran kameraet. Ikke nok med de ikke får deres ansigt på lærredet, de står også alene og indspiller deres stemmer. Godt nok behøver man ikke at barbere sig om morgenen påpegede Mike Myers (der er stemmen bag Shrek), men det bliver lidt ensomt i længden.

Stemmerne filmet
Dog er stemmerne ikke alt, instruktørene Andrew Adamson, Kelly Asbury og Conrad Vernon har taget med fra lydoptagelserne. Skuespillerne er samtidig blevet filmet, og nogle af deres ansigtsmimiker er siden hen blevet tegnet ind i deres repræsentative figurer. Således er mange af Cameron Diaz’ ansigtudtryk at finde i hendes karakter Prinsesse Fiona. "Det er sjovt at kunne genkende sig selv i en tegnefilmsfigur", sagde Cameron Diaz, hvorefter Eddie Murphy måtte give hende ret. Han havde også genkendt sig selv, men syntes dog det var en smule mere uhyggeligt at se sig selv afbilledet i et æsel. Murphys rolle er nemlig som i etteren Shreks følgesvend af et hysterisk æsel. En rolle der gav Eddie Murphy et comeback. Shrek 2 fortsætter i samme spor og dem, der elskede den første film om trolden, kan godt glæde sig til 2’eren får dansk premiere til efteråret.

Kulsort fremtid
På onsdag vises hovedkonkurencens anden tegnefilm Innocence - Ghost in the Shell 2, og for tilhængere af japansk animé burde den titel få nogle klokker til at ringe. Instruktøren hedder nemlig Mamoru Oshii og var også manden bag Ghost in the Shell(1995). En film der har fået ny-klassikerstatus og et hovedværk indenfor både tegnefilmen og science fiction-filmen generelt. Et cyperpunkepos, der ikke efterlader meget optimisme om fremtiden. Om der ses lysere på fremtiden i Innosence er nok ret utænkelig, og man skal ikke forvente de samme grin som med Shrek. Derimod forventer og glæder mange i Cannes sig til stor filmkunst, når festivalens anden tegnefilm bliver vist.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet Cannes 2004:
 
Cannes '04: Guld-palmen til Michael Moore
Cannes '04: Førstepris til dansk kortfilm
Cannes '04: Frederikke Aspöck - En dansker i vrimlen
Cannes '04: Brasiliensk roadmovie om Che Guevara
Cannes '04: Konkurrencen i sin sidste fase
Cannes '04: Sprængfarlig film
Cannes '04: Stor, lille film
Cannes '04: Kusturicas fantastiske fabel
Cannes '04: Brad Pitt i fastelavnstøj
Cannes '04: Det store cirkus
Faglig strid truer festivalen i Cannes
Cannes 2004 i stærk opstilling
Almodóvar åbner årets Cannes-festival

Quiz
Hvilken film vandt Oscaren for 'bedste film' i 2002?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google