CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Copyright:
Fox Film
 
Mere info
Trivia:

Roland Emmerich er født den 10. november 1955 i Stuttgart i Tyskland

Da han gik på filmskolen i München lavede han Das Arche Noah Prinzip, som i 1984 kunne ses på Berlin Filmfestivalen - den var tilmed åbningsfilmen. Filmen hittede og blev solgt til mere end 20 lande.

Læs også...
Nyheder:
21-02-05:
Guldbjørn til sydafrikansk film
27-12-04:
Berlin annoncerer juryformand og første konkurrencefilm
14-12-04:
Robert-dysten 2005 er åbnet
21-07-04:
Emmerich sikrer Nachmanoff til politisk thriller
01-06-04:
Box Office uge 22: Shrek overlever tornado
27-05-04:
Kina boykotter Hollywood - igen
04-11-03:
Det populære Hollywood-klister
15-10-03:
Emmerich laver ny Mummy-film
18-07-02:
Quaid med Gyllenhaal & Stone
14-06-02:
Independence Day 2?
15-11-00:
De tunge drenge i Hollywood
14-06-00:
Godzilla tilbage på japanske hænder
 
Anmeldelser:
13-11-09:
2012
12-10-04:
The Day After Tomorrow
07-08-01:
Stargate
17-04-01:
Independence Day
10-01-01:
The Patriot
 
Artikler:
14-03-08:
Interview: Emmerich om 10.000 BC
02-06-04:
Premiereinterview: Jake Gyllenhaal
30-05-04:
Premiereinterview: Jeffrey Nachmanoff
28-05-04:
Premiereinterview: Emmy Rossum
 
Premiereinterview: Roland Emmerich
 
- The Day After Tomorrows bagmand
 
Skrevet den 31/5-2004 af Lisa Brygger
 
 
Roland Emmerich træder særdeles afslappet ind i lokalet iført et grønligt jakkesæt og et stort smil, og mystisk nok får solen endelig mast sig igennem de massive skyer i samme øjeblik, og den smukke suite ligger pludselig badet i lys. Hvilken entré!

Efter det sidste årti at have leveret den ene popcornsorienterede actionfilm efter den anden har den tyske instruktør med sin aktuelle film pludselig tilført en politisk tone til sin film, og jeg spørger derfor ind til om han har haft problemer med at få den lavet. Overraskende fjoller han lidt rundt med svaret, og ligheden mellem filmens vicepræsident og den amerikanske videpræsident Dick Cheney bliver også bragt på banen, inden Emmerich tager den mere seriøse mine på. "Jeg er meget stolt af filmen", siger han med tyk østrigsk accent. I starten sagde en masse af mine venner, at det ikke kunne lade sig gøre [at lave filmen], men jeg var fast besluttet. Jeg havde læst bogen og synes den var cool, og mente virkelig der var noget der, så jeg sagde, 'lad mig i det mindste forsøge'. Jeg gik herefter i gang med at skrive manuskriptet, hyrede Jeffrey og fik rettighederne. Det tog et stykke tid, omkring seks til otte måneder, at få alt på plads, men så blev den færdige drejebog sendt ud og jeg sagde til min agent, at han skulle sige at det var den nye Independence Day. På overfladen ligner de jo lidt hinanden, kendte bygninger ødelægges, stor action. Og de faldt alle for det", afslutter Emmerich lidt overrasket.

Masser af action skal nok redde filmen?!

Copyright:
Fox Film
CZ: Havde de ikke lagt mærke til det politiske budskab?
RE: "Det må de vel have gjort, men jeg tror at de var rædselsslagne for at et andet selskab ville snuppe det [manuskriptet], og de satsede sikkert på, at de 'kunne tale med Roland og få blødgjort den politiske del'."
CZ: ... og få bøffet actiondelen lidt op?
RE: "Bøffet den rigtig meget op, lægge en masse action i starten – gøre det på deres måde. Men de havde tilsyneladende ikke lagt mærke til at min advokat meget klogt havde sikret alle godkendelserne i mellemtiden", griner Emmerich lusket. "Jeg havde fået godkendelse af manuskriptet, titlen, skuespillerne og final cut selvfølgelig, og budgettet var stort set på plads, så der var intet der kunne stoppe os."

En europæer i Amerika
Emmerich taler videre om hvor usikre Fox var omkring filmen, men alligevel endte med at være yderst tilfredse - selv kongen af Fox-koncernen Rupert Murdoch synes den var god, joker han, inden en nyankommen australsk journalist påpeger, at filmen jo også er overdrevet amerikansk. Jeg protesterer med et "en amerikaner kunne aldrig have lavet den film!", og jeg bliver bakket op af instruktøren selv. "En amerikaner havde aldrig turdet lave den film, de ville have skidt i bukserne. Da jeg fortalte mine amerikanske kolleger om den scene, der foregår omkring den amerikanske/mexicanske grænse var de målløse, 'det kan du da ikke'. Amerikanerne har ikke lyst til at kritisere deres egen regering. Vis én anden filmmand, anden end Michael Moore [II], der kan vurdere hvad der foregår i USA. Ingen kan. Selv i Hollywood buede de af Moore ved Oscar-uddelingen. Det var fuldstændig vanvittigt. Jeg sad derhjemme og tænkte 'oh my God' det kan da ikke være rigtigt."

"Jeg vil lave film om drivhuseffekten!"

Copyright:
Fox Film
Hopper ikke med på bølgen
Interviewet svinger nu i en anden retning, efter australieren har spurgt om han er blevet kynisk og har fået svaret "ikke mere end forventet", hvorefter Emmerich fortæller om, hvordan han hele tiden bliver tilbudt at lave en række middelmådige og ligegyldige actionfilm. Jeg springer straks til og spørger om det også var grunden til, at han havde lyst til at lave The Day After Tomorrow. Filmmanden forklarer, at han er led og ked af diverse fortsættelser og Marvel-filmatiseringer, som han konstant afslår til hans agents store frustration. 'De kan jo blive store succeser!', "men jeg er ligeglad, det er ikke, hvad jeg vil med mit liv. Jeg vil lave mine egne ting. Jeg vil lave en film om drivhuseffekten, og de [Hollywood] mener, jeg er tosset", smiler Emmerich.
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Pochongo
19-2-2012 12:05
siger:Jeg har aeedrlle faet svar fra forlaget. De har desvaerre ikke aktuelle planer om et genoptryk Sa det bliver enten biblioteket eller antikvarisk

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet The Day After Tomorrow:
 
Premiereinterview: Jake Gyllenhaal
Premiereinterview: Jeffrey Nachmanoff
Premiereinterview: Emmy Rossum
The Day After Tomorrow

Quiz
Hvilken filmfigur er Paul Newman blevet Oscar-nomineret for to gange?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google