CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Spider-Man 2 er i store træk inspireret af handlingen fra Marvel tegneserien’s "Amazing Spider-Man 50"


Indspilningerne til filmen begyndte før der forelå et endeligt manuskript


Scenen i filmen hvor Peter Parker smider sit Spider-Man-kostume ud er identitisk med den selvsamme berømte scene fra tegneseriens verden i bladet "Amazing Spider-Man 50"

Læs også...
Nyheder:
04-03-04:
Spider-Man 3 & Hulk 2 på vej
18-03-03:
Knas med superheltene
20-02-03:
Molina i Spider-Man 2
 
Anmeldelser:
17-11-04:
Spider-Man 2
06-11-02:
Spider-Man
 
Artikler:
21-06-02:
Spider-Man er kommet til Danmark
 
Spider-Man spinder videre
 
- bag om produktionen
 
Skrevet den 7/7-2004 af Allan Ravn
 
 
Han klatrer op ad mure med de bare hænder. Han svinger sig på kryds og tværs af Manhattan mellem biler og skyskrabere. Han redder ungmøer fra grusomme skæbner og farlige skurke. Han er én person om dagen og en anden om natten. Han er nærmest usårlig, men ikke udødelig – han er Spider-Man!

Spidey foran Chrystler bygningen - kan det blive meget bedre?

Copyright:
Columbia Pictures
Den uheldige helt
På film kan som bekendt næsten alt lade sig gøre, men faktisk skal man ikke længere tilbage end år 2003 før Spider-Man 2 var i fare for aldrig at blive til – eller i "næst-værste" fald at blive indspillet med en anden hovedrolle end genkendelige Tobey Maguire, der også have rollen, da étteren premierede. På grund af rygproblemer, der indtraf under indspilningerne til hestevæddeløbsfilmen Seabiscuit, var Maguire nemlig så tvivlsom, at man allerede havde sat Jake Gyllenhaal (The Day After Tomorrow, Donnie Darko) i gang med forberedelserne som den maskerede helt i efterfølgeren. Heldigvis for fans af den originale Spidey blev Maguire selv i stand til endnu engang at trække i det røde kostume – men først efter endnu en forsinkelse. På grund af af en voldsom skade på hans ene arm måtte indspilningerne udsættes fra februar (i 2003) til april. Herefter var Maguire dog klar til at kaste sig ud i flere skurke og eventyr hentet fra Marvel-tegneseriens univers.

Nye skurke og gamle kendinge
Instruktør Sam Raimi, der også sad i instruktørstolen på den første film, har endnu engang samlet mange fra det første pragtfulde cast-ensemble til virkeliggørelsen af Spider-Man 2. Filmen, der på et tidspunkt havde undertitler som "No More" og "Unmasked", byder igen velkommen til Kirsten Dunst i rollen som Mary Jane Watson samt den første films tragiske skæbne Harry Osborn (spillet af James Franco). Også Peter Parker/Spiderman’s tante May er der gensyn med – og mange flere, men der er også blevet plads til de nye overraskelser, og som den største af dem alle må den mangearmede nye skurk Doctor Octopus spillet af Alfred Molina betragtes.
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet Spider-Man 2:
 
Spider-Man 2
Box Office – uge 27: Spider-Man 2 slår rekorder
Spider-Man 3 & Hulk 2 på vej
Spider-Man

Quiz
Hvad er Tom Cruises rollenavn i Top Gun?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google