CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Juryen består af:

István Szabó
Instruktør
Ungarn
Film
Mephisto
Sunshine.


Paprika Steen
Skuespiller, Instruktør
Danmark
Film
Blandt mange...
Den eneste ene
Elsker dig for evigt
OKAY
Lad de små børn


Maia Morgenstern
Skuespiller
Rumænien
Film
The Passion of the Christ


David Mackenzie
Instruktør
Skotland
Film
Young Adam


Jean-Marc Barr
Skuespiller, Instruktør
Frankrig
Film
The Big Blue
Lars von Triers film


Links
L&aelig

Læs også...
Nyheder:
10-02-05:
Mackenzie har voyeur-drama i sigte
21-09-04:
Finalisterne klar til årets European Film Awards
17-09-04:
BUSTER 04: Og vinderne er...
28-08-04:
CIFF04: Russisk triumf
22-07-04:
CIFF '04: Godt nyt for kvinderne
25-06-04:
Ché Guevaras motorcykel-dagbog åbner CIFF
 
Anmeldelser:
24-10-05:
Being Julia
23-05-05:
Young Adam
24-11-04:
Lad de små børn
06-09-04:
The Passion of the Christ
27-04-04:
Den franske affære
03-03-04:
Rembrandt
02-12-03:
Breaking the Waves
19-11-03:
Dogville
26-02-03:
Elsker dig for evigt
27-09-02:
OKAY
25-06-01:
Sunshine ['99]
24-04-01:
Dancer in the Dark
05-09-00:
Den lille død
 
Artikler:
26-08-04:
CIFF04: Bedstemødre og kirurger
18-08-04:
CIFF04: Filmfest i hovedstaden
26-03-04:
Premiereinterview: Paprika Steen
20-09-02:
Fransk Film: Popkunst og storindustri
 
CIFF04: Jury på arbejde
 
CinemaZone.dk har mødt juryen ved årets filmfestival for at finde ud af, hvad de vidt forskellige medlemmer går op i, når de skal vurdere filmene.
 
Skrevet den 24/8-2004 af Frederik Asschenfeldt Vandrup
 
 
Flot på linie sidder de. Den franske charmetrold, det skotske rodehoved, den rumænske teaterskuespiller og den ungarnske bedstefar i midten sammen med festivalens tjekkede leder. Kun en mangler – nemlig blondinen fra Danmark, Paprika Steen er i Haugesund og promovere sin egen film. Hun kommer dog, bedyrer de officielle kilder, i en taxa fra lufthavnen.


Copyright:
Hasse Ferrold, Copenhagen International Film Festival
En broget flok
Det er en broget flok Copenhagen International Film Festival har givet ansvaret for at kåre de seks modtagere af The Golden Swan-priserne ved afslutningsfesten på lørdag. Selv om festivalen har været i gang siden torsdag, samles juryen først nu, for det kan være svært at få plads til et langt ophold i København i en travl produktionskalender. Paprika Steen kommer midtvejs i mødet og har med sine store solbriller og moderigtige påklædning en aura af filmstjerne midt i de afslappede poloshirts, forvaskede cowboybukser og udtrådte sko, som præger de øvrige medlemmer. David Mackenzie fra Skotland betragter sig selv som en ren Benjamin i juryen, men afslører sig også hurtigt som gruppens skøre wild card. Maia Morgenstern fra Rumænien og The Passion of the Christ er blot glad for at komme ud og se en masse europæiske film, som det ifølge hende kniber lidt med at få til Rumænien i samme tempo, som de produceres. Jean-Marc Barr nyder en stille smøg med armene over kors og jurypræsident István Szabó troner i midten som en rolig og vis klippe, der skal se at få koordineret arbejdet med kåringen af en vinderfilm. Det er lidt af en sjældenhed, at det kun er udøvende kunstnere, skuespillere og instruktører, der er samlet i en jury, men de virker glade for ikke at have pengemænd eller kritikere med på sidelinien til de diskussioner, som de kommende dage skal afgøre, hvilke af de tolv konkurrencefilm, der kan gå hjem med priser og hæder i baglommen.

Klaps til Cannes
Jurypræsident István Szabó har dog ikke i sinde at opføre sig som en dommer de kommende dage. Hans opgave er med hans egne ord at spotte talent og belønne det. ”Jeg forventer ikke at se den perfekte film her i København; hvis den kommer skal den være velkommen, men jeg forventer det ikke. I stedet håber jeg at se en masse talent og være med til at støtte det”. For juryen er helt enige om, at for europæisk film gælder det om at støtte sig selv, så den kan stå distancen overfor den store amerikanske procentdel af markedet, men det skal ikke være gennem en kommercialisering af festivalerne. ”Det nytter ikke noget, hvis filmfestivalernes juryer bliver kommercielle, så det gælder om at lave salgbare film i stedet for kunstnerisk interessante film…og nu får jeres overskrift: Se i den forbindelse bare, hvad der er sket med Cannes Festivalen”, tordner den ellers så venlige og afdæmpede instruktør.

Juryforman István Szabó
Copyright:
Hasse Ferrold, Copenhagen International Film Festival
Jalousi og gåsehud
I fokus kommer fortælling og følelser. De to f-ord sammenfatter ret præcist, hvad de enkelte jurymedlemmer sætter pris på i en film – igen med Szábós ord: ”Jeg har set rigtig mange gode film, rigtig mange fantastiske film og rigtig mange dårlige film i mit liv. Hvis en film kan vække min opmærksomhed, hvis den kan underholde og samtidig lære mig noget om livet, ændre fordomme og opfattelser. Hvis den kan få gåsehuden frem på min arm ved screeningen eller endnu bedre få jalousien over, at jeg ikke selv har lavet den, frem i maven – så ved jeg, at jeg har fat i en god film. Det kan godt være, at jeg keder mig de første 20-30 minutter, men hvis jeg får den følelse, så ved jeg, at den er der.”

Hvilke film, der har fået Szabós mave til at trække sig sammen i jalousi må vi vente med at se til på lørdag, hvor afskedsgallaen finder sted med visning af den sydkoreanske film Old Boy ved et lukket arrangement og med åben filmfest på Store Vega fra kl. 21.30. Se festivalens website for information om billetter i den forbindelse.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet Copenhagen International Film Festival 2004:
 
Silkevejen
Granny
CIFF04: Kongekabale er publikumsfavorit
CIFF04: Russisk triumf
CIFF04: De sidste tre - og et vindergæt
CIFF04: To outsidere
CIFF04: Bedstemødre og kirurger
CIFF04: Visions of Europe
CIFF04: Børns vilkår
CIFF04: Tysk tristesse og danske drømmerier
NatFilm kritiserer CIFF
CIFF04: Hans Morten-prisen uddelt
CIFF04: Filmfest i hovedstaden
Mine Aftener i Paradis på Rådhuspladsen
CIFF klar med konkurrence-program
CIFF '04: Godt nyt for kvinderne
Ché Guevaras motorcykel-dagbog åbner CIFF

Quiz
Hvem spiller Tom Cruises kærlighedsinteresse i Top Gun?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google