CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Love in thoughts
Tirsdag kl. 9.00 og torsdag kl.11.00 i Grand.

Pearls and Pigs
Tirsdag kl. 14.15 og torsdag kl. 9.45 i Palads.

Somersault
Tirsdag kl. 11.00 og torsdag kl. 9.00 i Grand.

Links
B&oslash

Læs også...
Nyheder:
28-02-05:
Buster-festival får ny leder
21-09-04:
Finalisterne klar til årets European Film Awards
17-09-04:
BUSTER 04: Og vinderne er...
28-07-04:
CIFF klar med konkurrence-program
07-05-02:
Thure Lindhardt i tysk hovedrolle
 
Artikler:
15-09-04:
BUSTER 04: Kærlighed og humor på hebraisk
24-08-04:
CIFF04: Tysk tristesse og danske drømmerier
 
BUSTER 04: Blandede ungdomsbolcher
 
Efter mandagens gallaåbning af Buster er det tirsdag tid til festivalens egentlige begyndelse. I år er programmet udvidet, så det ikke kun tæller børnefilm-konkurrencen, men også et nyt konkurrence-program for ungdomsfilm.
 
Skrevet den 14/9-2004 af Peter Jonas Thiesen
 
 
Serien af ungdomsfilm består af otte spillefilm. De fire: Thirteen (2003), Elephant (2003), Bare Bea (2003) og Ketchup-effekten (2003) har allerede haft dansk biograf- eller videopremiere. Kun de sidste fire film er endnu ikke kommet i dansk distribution. Det kan undre, at man fra festivalens side ikke har valgt, at trække nogle flere ukendte film ind i konkurrencen.

Fra den tyske romantiske tragedie Love in thoughts, som vi tidligere omtalte i forbindelse med Copenhagen International Film Festival.
Copyright:
Buster Festivalen
Tysk tristesse og finsk galgenhumor
Blandt de fire ukendte film i ungdomskonkurrencen, kan hele tre allerede opleves tirsdag. Det drejer sig om Achim von Borries tyske romantiske tragedie Love in Thoughts (2004), der også for nylig deltog på årets Copenhagen International Film Festival. Herudover er der mulighed for at opleve den finske sorte komedie Pearls and Pigs (2003), der handler om fire halvgale brødre, der efter at deres far ryger i fængsel, må til at betale regningerne selv. En ukendt halvsøster med et sangtalent dukker op, og brødrene finder ud af, at de kan score kassen på hendes sang. Stilen i filmen er lidt som dansk folkekomedie i halvtredserne, iblandet lidt vanlig finsk sort humor. En film, der fra begyndelsen af bekræfter alle fordomme om finner, der drikker som sindssyge og slås som gale.

Mesterligt australsk ungdomsportræt
Helt anderledes vedkommende er den australske film Somersault (2004) fra den debuterende instruktør Cate Shortland, der også har skrevet manuskriptet. Den 17-årige Heidi har ikke meget andet at skabe opmærksomhed med end sin krop, og da hun en dag udfordrer sin mors kæreste med en finger henover brystet lurer katastrofen. Moderen ser de to i en hed omfavnelse og smider den unge Heidi ud af sit hjem. Der starter nu en nedtur for Heidi og hun ender i en lille landsby hvor hun drukner sig i sex og sprut, indtil hun støder ind landmandssønnen Joe. De er begge ude af stand til at sætte ord på deres følelser, men netop i denne lighed ligger en begyndende forståelse.

Fra den australske film Somersault, som allerede nu ligner et godt bud på en vinder af Busters nye ungdomsfilm-konkurrence.
Copyright:
Buster Festivalen
Hudløs fremstilling
Skildringen af Heidis nedtur og komplicerede forhold til landmandssønnen Joe er skabt i en hudløs realistisk stil der samtidig er så underspillet at små detaljer får stor virkning. Som da Heidi endelig har fundet lidt varme i en kollegas trygge familie, kun for at konstatere at faderen i huset er en hun tidligere har lagt an på, og som derfor med den største kulde forklarer hende at hendes datter ikke skal omgås 'sådan en pige'. Filmen er gennemført i sin stil og konsekvent i sin afslutning, og man overraskes konstant over hvor sikkert filmen er håndteret af Cate Shortland. Filmen burde med andre ord være et godt bud på en vinder af dette års Buster ungdomsfilmkonkurrence.

De otte film i Busters nye konkurrenceprogram for ungdomsfilm dyster om en pris på 50.000 kr. der uddeles af en speciel ungdomsjury, bestående af unge mellem 15 og 17 år. Priserne uddeles fredag.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet BUSTER 2004:
 
Frøernes spådom
BUSTER 04: Børnemoral i knibe?
BUSTER 04: Og vinderne er...
BUSTER 04: Barske børnefilm
BUSTER 04: Kærlighed og humor på hebraisk
BUSTER for 5. gang
Ketchup-effekten
Bare Bea
Elephant
110% Greve
Thirteen
In America
Prozac Nation
Møgunger
Terkel i knibe
Osama
Kl. 5 om eftermiddagen
Tæl til 100
Igby Goes Down
Valhalla
Donnie Darko
Metropolis
The Believer
Shrek
Cirkeline - Storbyens mus
Abernes Ø
Boys Don't Cry

Quiz
I hvilken film hører man følgende citat:

"I feel just like Julia Roberts in Pretty Woman, ya know, except for the whole hooker thing!"
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google