CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Copyright:
CinemaZone.dk - foto: Lisa Brygger
 
Mere info
Bryce Dallas Howard har ikke lavet mange film, men hun har dog spillet meget teater på og omkring Broadway.

Hun har blandt andet deltaget i:

"House/Garden"

"Tartuffe"

"As You Like It"

"Our town"

"The Marriage of Bette and Boo"

"Cloud 9"

"HamletMachine"

"Four Saints in Mexico"

"No Exit"

"This is Our Youth".

Læs også...
Nyheder:
08-04-05:
Lars von Trier dropper Antichrist
01-04-05:
Shyamalan fisker efter Giamatti & Howard
17-03-05:
Kenneth Branagh fortsætter med Shakespeare
17-09-04:
Almodóvar hædrer Allen
02-08-04:
Box Office uge 31: The Village stærkt besøgt
02-12-03:
Ron Howards datter på vej til von Triers Manderlay
17-07-03:
Shyamalan hyrer Brody
22-05-03:
Shyamalans kostumedrama
 
Anmeldelser:
25-01-07:
Lady in the Water
13-12-05:
Manderlay
26-01-05:
The Village
 
Premiereinterview: Bryce Dallas Howard
 
- talentet falder ikke langt fra stammen
 
Skrevet den 22/9-2004 af Lisa Brygger
 
 
Det er altid svært for en ung skuespiller at 'sælge sig selv'. Vi kender dem ikke, har ikke set dem i en rolle, men dér er de: Et nyt talent, som vi skal tage stilling til, fordi de har hovedrollen i en ny film.

Den blinde Ivy Walker

Copyright:
UIP
I tilfældet Bryce Dallas Howard er det mindre besværligt at få en fornemmelse for hende, idet hun kommer med en påklistret mærkat: "Ron Howards datter". Efter at have mødt hende i anledning af premieren på M. Night Shyamalans nye film The Village, hvor hun har hovedrollen, står en ting dog fast: Hun er meget mere end blot Ron Howards datter.

The Village
Efter at have spillet en lille rolle i komedie/dramaet Book of Love [hvis man ikke medregner et par statistroller i fars film] fik Howard den centrale hovedrolle i M. Night Shyamalans The Village. På overfladen ligner filmen en gyser, men Howard mener ikke, at man skal lægge så stor vægt på monstrene, og specielt ingen symbolsk vægt, da de kan repræsentere næsten alt. "Det, jeg synes, er så unikt ved The Village, er, at Night afslører disse problemer [som filmen bekender til sidst], men giver ingen løsninger. På den måde tvinger han publikum til selv at danne sig deres egen mening. Jeg har mødt folk, der elsker denne film, og folk, der hader den. Under alle omstændigheder er den svær at ignorere, og på den måde føler jeg, at vi har gjort et godt stykke arbejde", smiler Howard og fortsætter: "I mine øjne er filmens temaer vold, uskyldighed, frygt og kærlighed, hvilke jo egentligt er universalemner".

Samspillet med Adrien Brody: det var fantastisk!

Copyright:
UIP
Ivy Walker
"Jeg havde lang tid til at forberede rollen som Ivy Walker. Jeg fik den i maj, og vi begyndte ikke optagelserne før oktober", fortæller hun om starten på det hele og fortsætter. "Der var mange ting, jeg gerne ville behandle korrekt. Da jeg læste manuskriptet tænkte jeg helt klart, at jeg ikke måtte ødelægge det, Night allerede havde skabt. Det var mit eneste ansvar. Så jeg skrev en liste. Første punkt på listen var 'blind'. Nu er hendes 'visuelle udfordring' kun en lille del af, hvem hun er, men jeg personligt kender ikke noget til at være blind, så jeg opsøgte en institution (The Light House), hvor de hjælper blinde. Instruktørerne på stedet gik manuskriptet igennem med mig og forklarede, hvordan Ivy ville være i stand til at gøre de ting, hun gør, for jeg var ærligt talt lidt skeptisk, da de ting hun udfører næsten virker umulige. Men det var det altså ikke".

Den rette træning
Bryce Dallas Howard rendte rundt med bind for øjnene for at få en fornemmelse af, hvordan det var. Hun forsøgte også at finde ét ord, der kunne opsummere Ivy, hvilket hun tilsyneladende havde det ganske sjovt med, og det mærkes tydeligt på den unge skuespillerinde, at hun går op i sit håndværk. Forståeligt nok, da hun har studeret på den eftertragtede Tisch School of the Arts. Men skyldes hendes ivrige beskrivelse af Ivy, at det er nemmere at spille en rolle, man finder sympatisk eller beundrer?
"Egentligt ikke" svarer Howard, "men det er lettere for mig i det private, for jeg begynder langsomt at antage mange af hendes sider. Hvis man skal finde ud af, hvordan en person fungerer, bliver man nødt til at udvikle den del af en selv. Så i dette tilfælde med Ivy begyndte jeg pludselig at spille bedre pool", griner hun og fortsætter. "Jeg blev mere atletisk bevist og faktisk også mere morsom, når jeg var Ivy".

Hvordan var det at spille sammen med folk som Joaquin Phoenix, Adrien Brody, Sigourney Weaver og William Hurt?
"Det var fantastisk", sukker hun. "Jeg er kun så god, som de ord, jeg siger, og de skuespillere, jeg siger dem til. Heldigvis havde Night sat mig i en virkelig god position", griner hun og følger op med: "William Hurt var speciel. Han var min lærer. Han gav mig så meget og ofrede sig bare for at hjælpe os andre. Det var en fantastisk oplevelse".
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (5 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
René
30-5-2005 22:02
Fantasisk film, glæd jer. På bedste provo måde slynger problem stillingen ud til os i salen. Det bliver ikke føelese porno og ingen frelst instruktør der prøver på at have engle vinger på, tak for en eftertænksom film. Nu vil jeg bare se den afsluttende film, med en gammel kvinde i hovedrollen.
Man må gerne bruge fornavnet Lars, for det hedder han ! Tror ikk på at Lars, er en heftig instruktør, men der imod en mand med holdning og menning. Det må være en gave som skuespiller at arbejde med ham.

Moviegoer
20-10-2004 12:41
Det virker temmeligt koket at bruge fornavn om Lars von Trier...

HeavenZanny
19-10-2004 07:28
Man må ofre sig for kunsten ?!? Hitchcocks ledende skuespillerinder har også lidt af at være mere eller mindre plagede af den berømte instruktør - "genier" har en tendens til at forlange perfektion og til tider skubbe folk derud, hvor de ikke kan bunde... Desuden tror jeg mere det er myter end facts... I virkeligheden er Lars slet ikke så slem... kun lidt neurotisk... *Fnis*

Steen
23-9-2004 01:44
... bekymret for hende ( hedder det på normalt dansk *GG*)

Steen
22-9-2004 22:12
Jeg har lagt mærke til, at Bryce Dallas Howard i mange interviews har talt særdeles pænt om Lars von Trier. Hun spiller som bekendt Grace i Triers kommende film, Manderlay.

Men kan vi nu også stole 100% på, at kemien mellem dem var i orden? Er hun ikke bare professionel? Hvor mange T-shirts har hun mon ikke bidt i stykker i frustation over Trier? *S*

Skal jeg være ærlig, så har jeg faktisk været særdeles bekymret på hendes vegne *GG*

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet Shyamalans landsby:
 
The Village
Signs
Unbreakable
Den sjette sans
Shyamalans skriver om skibbruden dreng og vilde dyr
Shyamalans kostumedrama

Quiz
Efter hans død dukkede der ikke mindre end 12 efterlignere op i Hong Kong-film – heriblandt Bruce Rhe, Bruce Leong, Bruce Le, Conan Lee, Dragon Lee, Rocky Lee, Bronson Lee, Tarzen Lee og Bluce Ree. Men hvad var legendens navn?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google