CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
 
Mere info
Tiger-brødre

Skuespillere

Guy Pearce
(Aidan McRory, org.)

Lars Mikkelsen
(Aidan McRory, da.)

Jean-Claude Dreyfus
(Normandin, org.)

Ole Thestrup
(Normandin, da.)

Freddie Highmore
(Raoul, org.)

Søren Ydemark
(Raoul, da.)

Oanh Nguyen
(Hans Excellence, org.)

Søren Sætter-Lassen
(Hans Excellence, da.)

Læs også...
Nyheder:
01-03-05:
Overraskelse toppede fransk Cesar-uddeling
15-09-04:
Annaud møder Prins Henrik
03-01-03:
Annaud vender tilbage til dyreriget
19-01-01:
Film til Berlin
10-01-01:
Storfilm åbner Berlin
 
Anmeldelser:
24-09-04:
Tiger-brødre
10-10-01:
Enemy at the Gates
21-03-01:
Running Free
30-10-00:
Syv år i Tibet
 
Artikler:
01-04-01:
Bag om Enemy at the Gates
01-04-01:
Jean-Jacques Annaud
09-02-01:
Berlinale 2001: Rød løber og en krigsfilm
04-02-01:
Berlinale 2001
 
Premiereinterivew: Jean-Jacques Annaud
 
Jean-Jacques Annaud lagde vejen forbi København, hvor vi talte med ham om markedsføring og naborespekt i forbindelse med premieren på hans nye film Tiger-brødre - og han var bestemt ikke glad.
 
Skrevet den 30/9-2004 af Frederik Asschenfeldt Vandrup
 
 
I den premiereaktuelle Tigerbrødre har franske Jean-Jacques Annaud atter lagt turen omkring dyreriget for at fortælle fablen om de to brødre, tigerungerne Kumal og Sangha, som i en ganske ung alder bliver adskilt fra deres forældre. De vokser op i fangenskab, men mødes igen mange år senere som modstandere.

Filmen er blevet nogenlunde modtaget af en dansk presse, som nok følte, at tonen var en anelse for børnevenlig og ufarlig, og netop det var blandt de emner, som den erfarne instruktør havde nogle meget klare holdninger om, da han lagde turen forbi Danmark for at fortælle om den egentlige historie bag fortællingen fra den cambodianske jungle anno 1900.


Copyright:
UIP
Hvilke genreovervejelser havde du gjort dig omkring Tigerbrødre?
Jeg tænker aldrig over type eller genre, når jeg begynder at udvikle idéen til en film, og jeg havde så sandelig ikke tænkt denne film som målrettet mod et yngre publikum. For mig handler det mere om tempoet i filmen, og jeg ville gerne lave en eventyrfilm med en lille krølle på halen: nemlig at have tigrene i hovedrollen. Historien er universel nok til at appellere til både unge og gamle, men det har de ikke helt forstået hos Universal, og hvis jeg skal være helt ærlig, så hader jeg den plakat, filmen har fået. Jeg har ”final cut” på mine film, men ikke ”final decision” på marketingskampagnen – og i mine øjne er det en forfærdelig fejltagelse, som Universal har lavet. Jeg kan slet ikke genkende min film i den plakat.

Og så hjælper det vel næppe, at filmen på dansk efterligner titlen på Disneys Bjørnebrødre?
Nej, det er jo dumt. Jeg bliver jo næsten flov, for det her handler slet ikke om min film. Jeg var en tur i Los Angeles i forbindelse med planlægningen af noget PR, og jeg parkerede min bil og tog elevatoren op til det rette kontor. Da jeg træder ud af elevatoren ser jeg denne rædselsfulde plakat, og når at kritisere den på det groveste, før jeg indser, at det er plakaten for min egen film.

Så hvordan skulle plakaten så have set ud?
Først og fremmest skulle den have haft mere klasse, for jeg synes den er plat og primitiv. Og så skulle den være i stand til at formidle, at dette ikke er en film for småbørn, men en film for alle, som har lyst til at bruge to timer på at få en unik oplevelse. Og det er synd, at plakaten ikke er bedre til at formidle filmens helt særlige kvaliteter. Jeg har forsøgt at råbe op og gøre opmærksom på problemet, men det er som Titanic – det sejler målrettet mod fejltagelsen. Fuldstændig som USA gør med Irak netop nu – de tror, at de gør det rigtige, og de nægter at lytte efter andre.

Det skulle vise sig ikke at være de sidste ord fra Jean-Jacques Annaud om krisen i Irak, men først fik han lov til at sammenligne Tigerbrødre med hans egen Bjørnen som for alvor var med til at introducere dyr som skuespillere.
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  UdskrivQuiz
I hvilken film hører man følgende citat:

"I feel just like Julia Roberts in Pretty Woman, ya know, except for the whole hooker thing!"
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google