CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Nogle af de priser der vil blive uddelt på festivalen er:

iFestivals World Wide Winner Award: På nettet kan man også deltage i festivalen. Via den officielle hjemmeside kan man gratis og døgnet rundt se kortfilm. Der kan publikum stemme på deres favorit og vinderen vil få iFestivals pris samt 50.000 SEK.

Stockholm XV Competition: Hvor instruktørerne kun må have lavet maximum 3 film, kæmper 18 film fra 12 forskellige lande mod hinanden. Og for første gang i år er der en svensk film blandt de nominerede. Stockholm Filmfestival er en af de 15 festivaler i verden som akkrediteres af det internationale filmkritikerforbund FIPRESCI.

Bronsh√§sten: Vinderen udvælges af en udset jury bestående af aktører indenfor film og kultur verdenen. Priser uddeles til Bedste Film, Bedste Kvindelige Skuespillerinde, Bedste Mandlige Skuespiller, Bedste Foto, Bedste Manuskript, Bedste Instruktør Debut og Bedste Kortfilm. Tidligere vindere er blandt andre Lars Von Trier i 1991 for Europa og Quentin Tarantino i 1994 for Pulp Fiction.

Northern Lights: Er en præstigefyldt pris for film fra nordiske og baltiske lande. Paprika Steens Lad de små børn og Anders Matthesens Terkel i knibe er de 2 danske nominerede film i denne kategori.

Stockholm Visionary Award: Bliver for første gang uddelt i år. Og prisen går til Todd Solondz som har fået meget ros får sine indie film Welcome To The Dollhouse, Happening, Storytelling samt hans seneste Palindromes som også får nordisk premiere på festivalen.

Stockholm Lifetime Achievement Award: Går til Oliver Stone. Han besøger festivalen og har valgt at vise en håndfuld af sine gamle film samt den helt nye Alexander.

1km Film: Gives til en svensk kortfilm. Filmen skal være produceret efter den 23. november 2003. Den må maximum vare 30 minutter. Det skal enten være en spillefilm, animation eller en dokumentar. Vinderen får 1km 35mm råfilm fra Kodak, gratis fremkaldelse og kopiering hos Filmteknik samt en uges leje af et 35mm filmkamera.

Links
Stockholm Internationella Filmfestival

Læs også...
Nyheder:
02-11-04:
Luhrmann skrotter Alexander
17-09-04:
Almod√≥var hædrer Allen
28-07-04:
Snigpremiere på ny Oliver Stone-film
30-06-04:
Allen hyrer Johansson
25-06-04:
Winslett trækker sig fra Allen-film
18-06-04:
Woody Allen i London med Winslet og Rhys-Meyers
 
Anmeldelser:
19-08-05:
Melinda and Melinda
12-04-05:
Alexander
26-11-04:
Alexander
24-11-04:
Lad de små børn
06-10-04:
Terkel i knibe
27-08-04:
Persona non grata
14-10-02:
Storytelling
 
Artikler:
10-04-05:
Natfilm'05: Dorthe Brandt Larsen anbefaler
13-01-05:
Bangkok IFF: I kølvandet på en flodbølge
18-05-04:
Gladiatorer, guder og Golgata ‚Äď antikken på film
 
SIFF '04: Filmfest i Stockholm
 
En filmfestival, som er dedikeret til Marlon Brando, hædrer Oliver Stone, fremhæver og priser Todd Solondz og samtidig sætter kortfilm, dokumentarfilm og japansk anim√© frem i rampelyset, er netop i gang. Vi rapporterer fra Stockholm.
 
Skrevet den 22/11-2004 af Lisa Kirkegaard
 
 
I år er det 15 år siden Stockholm Internationella Filmfestival første gang åbnede sine døre for det filmglade skandinaviske publikum. Og i dag kan den så stolt præsentere sig som værende den største filmfestival nord for Berlin. Selve festivalen strækker sig fra den 18. november til og med den 28. november, og der vil blive vist mere end 160 film.

Todd Solondz' seneste film Palindromes får skandinavisk premiere i Stockholm.
Copyright:
NatFilm Festivalen
Filmkonkurrencer og fokus på engageret film
Som alle andre festivaler prøver Stockholm Filmfestival også at nå så mange forskellige genrer som muligt, i hvad der ofte ender med at blive al for kort tid. Der vil altid være visse film, man ikke når at se, da de fleste kun bliver vist 1 eller 2 gange og som regel samtidig med, at en anden god film er programlagt i en anden biograf. Derfor har jeg valgt virkeligt at læse programmet godt igennem og bare fange de film, som man oftest ikke får en chance for at se i biograferne ellers. Og så lige snige en enkel storfilm eller 2 ind imellem.
Det burde jo være nemt klaret skulle man tro, men nej... Stockholm Filmfestival lægger nemlig stor vægt på at hjælpe ung, nyskabende og engageret film frem til biograferne. Så man er nødt til bare at prøve at nå det hele. Opleve det hele som en lang følelsesmæssig rejse via det hvide lærred. Slappe af og nyde, samt til tider forarges over andres kreativitet.
Der er altid konkurrencer til filmfestivaler, og Stockholm er ingen undtagelse. Der vil blive givet priser til Nordens bedste film med to danske film i konkurrence (Lad de små børn og Terkel i knibe), publikums favorit, bedste kortfilm samt juryens pris til bedste film. Todd Solondz er på forhånd blevet lovet Stockholm Visionary Award og Oliver Stone får årets Lifetime Achievement Award.

Tema-nætter og filmsnak
Hvis man hører til en af dem, der ikke kan sove og bare må se ALT under festivalen, så er en af de store happenings ved Stockholm Filmfestival deres tema-nætter. Der vil i alt være 8 nætter med temaerne Horror Night, Date Night, Gay Nights (en for mænd og en for kvinder), Asian Youth Night, Infernal Affairs Night og endelig Urban Night i år. Disse nætter starter klokken 23:30 i 8 af de 11 dage festivalen varer og byder på 3-5 film i træk.
Stort set alle film, som man går ind for at se, viser først en af de mange kortfilm, som er med i kortfilmkonkurrencen 1km Film. Og hvis man ikke synes, at det er nok at se film kan man også deltage i workshops, gå til foredrag hvor manuskripter bliver oplæst eller hvor nordisk films fremtid diskuteres. Er man mere til at få sig en snak over en drink eller to, så mødes man i festivalens officielle bar, Obaren,. Her mødes pressen, skuespillere, instruktører og biografgængere for en lille snak om dagens begivenheder.

Oliver Stone er årets æresgæst i Stockholm.
Ansigt til ansigt med instruktørerne
Face2Face er en tradition i Stockholm. Efter første visning af de store film vil der være mulighed for at se et direkte interview med instruktørerne. Man kan der få mulighed for at høre på første hånd, hvad Oliver Stone synes om Alexander, hvad Aleksi Salmenper√§ synes om Lapsia Ja Aikuisia (Finlands Oscar bidrag), eller hvad Todd Solondz's mening om Palindromes er. Ideen med Face2Face er, at publikum skal have mulighed for selv at stille instruktørerne nogle spørgsmål. Så det er nu, man skal tage til Stockholm og gribe chancen, hvis man gerne vil møde sin favorit instruktør.

Stone som æresgæst
Stockholm Filmfestival byder altså på lidt af hvert. En af de store begivenheder i år er selvfølgelig at Oliver Stone er æresgæsten, og at han derfor har besluttet at Stockholm skal have Europa-premieren for hans nye film Alexander. Han kommer selv til festivalen for at modtage Stockholm Filmfestivals ærespris og mange af hans film vil blive vist. Man får muligheden for at gense film som JFK, Nixon, Heaven & Earth, Natural Born Killers og nogle af hans dokumentarer såsom Persona non grata fra 2003 om nu afdøde Yassir Arafat. Alle disse film er specielt udvalgt af Oliver Stone selv. Woody Allens seneste film Melinda & Melinda åbnede festivalen i fredags, og nu er det bare at tage det varme tøj på, kæmpe sig gennem snemasserne i Stockholm og skynde sig ind i varmen til en god film eller to.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  UdskrivQuiz
Fra hvilken film stammer følgende citat:

‚ÄĚGoodnight, you princes of Maine. You kings of New England.‚ÄĚ
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google