CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Læs også...
Nyheder:
25-04-05:
Box Office uge 16: Tolken til tops
18-03-05:
Li Gong i Miami Vice!
20-01-05:
Tegnefilm slår 2046
10-12-03:
Kidman & Penn i Pollack-film
 
Anmeldelser:
01-11-06:
2046
12-10-05:
Tolken
 
Tribeca Film Festival: Åbning
 
CinemaZone.dk vil over de næste to uger have dækning fra New York og adskillige af de nye film der bliver præsenteret på festivalen.
 
Skrevet den 23/4-2005 af Mikkel Hansen
 
 
Himlen var skyfri, men stjernefyldt, da Manhattans Ziegfeld Theater i går åbnede dørene for den fjerde årlige Tribeca Film Festival. Udenfor det nok sidste filmpalads, der stadig viser film i New York, ankom Nicole Kidman, Robert De Niro, Sydney Pollack og mange andre filmfolk til den usædvanligt lange røde løber. Sydney Pollacks film Tolken, hvori Nicole Kidman og Sean Penn har hovedrollerne, var den officielle åbningsfilm for den to uger lange begivenhed.

2046 har dansk premiere den 29. april.

Copyright:
Camera Film
Ud af asken
Tribeca Film Festival, med Robert De Niro som en af tre initiativtagere, er på lynfart blevet den mest betydningsfulde filmbegivenhed i New York. I år vises der over 250 film i kategorier fra familie, over dokumentar, til 'Spotlight'. Festivalen, der traditionelt forvirrer med de mange kategorier, blev startet i 2002 i et forsøg på at hjælpe genrejsningen af Lower Manhattan efter WTC-katastrofen. Fokus var fra starten mest økonomisk og følelsesmæssigt — de tre initiativtagere bor alle i Tribeca-området tæt på Ground Zero. For at løfte stemningen har startfilmen de første tre år været en komedie, men Sydney Pollacks film symboliserer nu den forbedrede økonomi på Manhattan, og dermed et brud med den opstemte stil henimod den stadig mainstream, men måske lidt mere seriøse.

Store og små film
Igen er mange alternative film blevet tiltrukket fra et bredt og solidt internationalt repetoire, kun omkring halvdelen er amerikanske - resten er fra 42 lande. En del stikker hovedet langt frem, men film som Tolken og 2046 instrueret af Hong Kongs Kar Wai Wong (med Tony Leung Chiu Wai, Li Gong, og Maggie Cheung) er garanteret stor opmærksomhed. Af mindre produktioner der har fået snakken til at gå her i byen kan nævnes: The Power of Nightmares, BBC-serien om ligheden mellem kristen fundamentalisme i USA og den islamiske ditto i Mellemøsten. Czech Dream en dokumentar om den store succes en reklamekampagne for et butikscenter, der ikke eksisterer, opnår. Favela Rising hvor en brasiliansk mand bruger AfroReggae som social kraft i forsøget på at forbedre en Favela (slumkvarter) i Rio de Janeiro er også blevet fremhævet.
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  UdskrivQuiz
Hvad hed skuespillerinden, der spillede Jeanne D'Arc i Carl Th. Dreyers film, The Passion of Jeanne D'Arc?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google