CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Sin City Trivia:


Filmen er komponeret over tre af Frank Millers Sin City-samlinger: Den første der bare hed "Sin City" (i filmen har han selv omdøbt den til "The Hard Good-Bye"), "The Big Fat Kill" og "That Yellow Bastard".

Åbningsscenen med Josh Hartnett og Marley Shelton er fra historien "The Customer is Always Right", som var en del af samlingen "Babe Wore Red".
Det var for øvrigt denne lille filmbid, som Rodriguez brugte som lokkemiddel for at få Miller overtalt til at lade ham filmatisere tegneserien, som Rodriguez længe havde været fan er.

For tiden planlægges en opfølger til filmen - der pt. går under titlen Sin City 2 - som skal baseres på "A Dame to Kill For". Da denne foregår før handlingen i Sin City forventer Rodriguez at genbruge de fleste af skuespillerne.

Læs også...
Nyheder:
25-05-05:
Rodriguez om Sin City II
04-04-05:
Box Office uge 13: Sin City tæver konkurrenterne
21-05-04:
Del Toro & Owen lokket til Sin City
19-03-04:
Rodriguez' super cast
27-02-04:
Rodriguez synder allerede
12-02-04:
Flere detaljer om T4 & Batman 5
 
Anmeldelser:
01-11-05:
Sin City
 
Artikler:
15-02-07:
Berlinale '07: This is SPARTAAAAAA!!!!
 
Frank Miller og de beskidte riddere
 
Hvem er manden bag Sin City?
 
Skrevet den 1/6-2005 af Nick Price
 
 
Han skabte Elektra. Han genskabte Daredevil. Han gjorde Batman endnu mørkere, end man havde forestillet sig muligt. Han gjorde en 200 kilo voldspsykopat til en af tegneseriehistoriens mest elskede antihelte, og han fik presset Jessica Alba ned i et af tegneseriehistoriens mest sexede outfits.

Robert Rodriguez og Frank Miller under optagelserne til Sin City

Copyright:
SF Film
Den spæde start
Frank Millers karriere som tegneserieforfatter og –tegner begyndte helt tilbage i slutningen af 70’erne, hvor hans første arbejde dukkede op i en udgave af gyser-tegneserien Twilight Zone. Til at begynde med var hans karriere ikke specielt imponerende, og det var først, da han fik chancen for at gå i krig med Marvels blinde superhelt Daredevil i 1979, at Miller begyndte at tiltrække sig omverdenens opmærksomhed og respekt. Millers arbejde med Daredevil bragte os en mørkere og mere socialrealistisk tone i en ellers rimeligt uinteressant tegneserie om superhelt, og da han nogle år senere bragte (og senere dræbte) den græske ninja-heltinde Elektra til live, eksploderede han ind på alles nethinder som en tegneserieskaber, der ville nå meget og langt.

The Dark Knight Returns
Tidshop frem til 1986. I august sender Miller endnu en serie om Elektra på gaden, men den serie, som er på alles læber udkommer fem måneder forinden. Batman er tilbage, og i Millers univers er der sket mangt og meget. The Dark Knight Returns er en miniserie på fire albums, der for altid vil forandre Batman og som for altid vil etablere Miller som manden, der bedre end nogen anden kan få den mørke fortælling helt ind under huden. Seriens omdrejningspunkt er den nu aldrende Bruce Wayne, der i ti år har ladet Batman-rollen ligge, men som trækker i læderdragten endnu en gang for at redde Gotham City fra totalt kaos.

Takket være Miller vendte Batman i midten af 80'erne tilbage i endnu mørkere form - i juli måned har den nye film Batman Begins premiere.

Copyright:
Sandrew Metronome
Batman for altid
Fortællingen er mørk, dyster og brutal med en tydeligt psykotisk Bruce Wayne, hvis liv kun har indhold og betydning, når han flækker kranier og bringer ugerninger i karmisk balance. Miller protræterer Batman som den sorte, hævngerrige, ultravoldelige superhelt, hvis vilje er stærkere end selv Supermans stålkrop. Det er et tema, vi skal se igen senere i Millers forfatterskab. Batman-licensen blev genoplivet, og hans univers blev kraftigt skelet til, da Tim Burton skabte sin første Batman-film et par år senere. Den kommende Batman-film med Christian Bale i hovedrollen er ligeledes kraftigt inspireret af en senere Batman-udgivelse af Miller – Batman: Year One fra 1989.
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet CinemaZone.dk fylder 10 år:
 
Interview: Erik Clausen
Peter Jackson: Fra splatterkonge til Ringenes herre
Monty Python's Flying Circus
Nattens børn
Cannes '04: Konkurrencen i sin sidste fase
Bangkok International Film Festival 2006 - Part I
Kunsten at spille med musklerne del I - Interviews med Snyder, Butler & Co.
Berlinale '08: 1. dag
CPH:PIX: Nyt fra festivalen

Quiz
Eva Green spiller i den nye Casino Royal Bond-baben Vesper Lynd. Hvilken af nedenstående film har hun også medvirket i?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google