CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Juryen der suverænt uddeler de gyldne svaner består af:

Nicolas Roeg, jurypræsident
Prisvindende, kritikerrost og ofte kontroversiel engelsk filmskaber og fotograf. Mest kendte værker er Don’t Look Now (Rødt Chok) fra 1973, samt Bad Timing og The Man Who Fell To Earth.

Susanne Bier
Som en af de bedstsælgende danske instruktører, både i- og udenfor Danmark kræver Bier ikke den større introduktion. Massive hits som Den Eneste Ene, Elsker dig for evigt og senest Brødre har manifesteret hendes position som nydelig kransekagefigur for kommerciel dansk film.

Udo Kier
Tysk bredtfavnende skuespiller, der på CV’et har stående alt fra Andy Warhol-producerede monsterfilm til et hav af Lars von Triers værker - og ikke at forglemme samarbejder med landsmændene Rainer Werner Fassbinder og Werner Herzog.

Baltasar Kormákur
Islandsk instruktør, skuepiller og manusforfatter der brød igennem med 101 Reykjavik. Senere på året debuterer han på engelsk med thrilleren A Little Trip to Heaven med bl.a. Forest Whitaker og Julia Stiles.

Arsinée Khanjian
Skuespiller født i Beirut, opvokset i Canada og gift med Egoyan - og har siden spillet med i alle hans film. Hun har yderligere bl.a. markeret sig i den Oscarnominerede The Sweet Hereafter, Exotica og Ararat, for hvilke hun har vundet en række priser.

Læs også...
Nyheder:
13-02-06:
Lars von Trier åbner Copenhagen Film Festival
28-08-05:
CIFF'05: Tre dobbelte vindere
29-07-05:
Bred europæisk dyst på CIFF
23-06-05:
Nicolas Roeg juryformand på CIFF
 
Anmeldelser:
07-01-04:
Ararat
17-08-01:
101 Reykjavik
 
Artikler:
27-08-05:
CIFF'05: Den gyldne svanes 10 bejlere
25-08-05:
CIFF'05: European Thrills – Kom an Amerika!
22-08-05:
CIFF'05: Super-Chris
17-08-05:
CIFF'05: Filmens Europa indtager København
 
CIFF'05: De søger efter sandhed
 
Næsten ligeså forskellige som filmene de skal bedømme, er dommerjuryen på årets Copenhagen Film Festival af oprindelse og i kompetencer. I fællesskab vil de uddele The Golden Swan til den mest vedkommende og ærlige film.
 
Skrevet den 23/8-2005 af Søren Langelund
 
 
Hvad har en libanesiskfødt canadier til fælles med en tysk grumt-udseende kult-skikkelse? Eller hvad med en islandsk auteur overfor en kvindelig dansk hyggespreder? Alle er de medlem af ekspertjuryen, der med hård, men forhåbentlig retfærdig hånd alene skal bestemme udfaldet af årets hovedkonkurrence. Danske Susanne Bier, tyske Udo Kier, islandske Baltasar Kormákur og canadiske Arsinée Khanjian. Som jurypræsident foran den brogede flok står Nicolas Roeg, der har instrueret og fotograferet sig op blandt engelsk films større instruktører.


Copyright:
Copenhagen Film Festival
Evnen til at forføre
Til mandagens pressemøde gav præsidenten udtryk for, hvilken type film juryen vil foretrække at præmiere med The Golden Swan. Roeg stillede hverken specifikke æstetiske eller genremæssige krav, men specificerede at han blot var på udkig efter den mest sandfærdige emotionelle oplevelse. Susanne Bier tilføjede, at hun kaster sit hjerte mod den mest forførende film. De andre jurymedlemmer nikkede samtykkende, og efterlader os andre at gisne om hvilken film der subjektivt tiltaler juryen mest.

Uafhængighedskrig anno 2005
De ti film i hovedkonkurrencen repræsenterer et bredt og spændende udsnit af nutidig europæisk filmkunst, og netop det at ingen amerikanske film er på festivalen fandt juryen spændende. Pressemødet blev hovedsageligt brugt til en både filmisk såvel som filosofisk diskussion om kunst på tværs af Atlanten, og bl.a. Lars von Trier og Dogme95 blev hyldet som bannerførere for den europæiske uafhængigheds(film)krig mod USA. Udo Kier slog fast, at ingen instruktører eller skuespillere ville takke nej til en amerikansk blockbuster, og at det var hyklerisk at påstå andet. Dette forårsagede en hed debat og det tegner til, at der nok skal blive adskillige diskussioner i juryen inden ugen er omme.

Hyldest og æren
Jurypræsident Roeg modtager mandag aften en ærespris, efter visningen af hans fornemme Rødt Chok. Lørdag aften løfter juryen sløret for, hvilken film der får æren af at blive den tredje vinder af hovedprisen The Golden Swan i festivalens historie.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet Copenhagen International Film Festival 2005:
 
CIFF'05: Interview med Bent Hamer
CIFF'05: Interview med Costa-Gavras
CIFF'05: Tre dobbelte vindere
CIFF'05: Den gyldne svanes 10 bejlere
CIFF'05: European Thrills – Kom an Amerika!
CIFF'05: Frame2Frame – europæisk stil på strimler
CIFF'05: Super-Chris
CIFF'05: Filmens Europa indtager København
Bred europæisk dyst på CIFF
Emir Kusturica åbner CIFF
Nicolas Roeg juryformand på CIFF
Ny programchef på Copenhagen IFF

Quiz
Hvilken spansk skuespiller inkarnerede den cubanske digter Reinaldo Arenas i Before Night Falls?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google