CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
DVD-boksen indeholder:


25 afsnit:

Pilot
Pilot - part 2
Tabula Rasa
Walkabout
White Rabbit
House of the Rising Sun
The Moth
Confidence Man
Solitary
Raised by Another
All the Best Cowboys Have Daddy Issues
Whatever the Case May Be
Hearts and Minds
Special
Homecoming
Outlaws
... In Translation
Numbers
Deus Ex Machina
Do No Harm
The Greater Good
Born to Run
Exodus - part 1
Exodus - part 2
Exodus - part 3


Bonusmateriale:

Departure

3 featuretter om tilblivelsen:
The genesis of Lost
Before they were lost
Welcome to Oahu
mini-reportage:
Lost@comicon

Galleri:
The Art of Matthew Fox

Tales from the island

8 featuretter:
Lost: on location
On set with Jimmy Kimmel
Backstage with Drive Shaft

Lost Revaled

15 slettede scener:
The lost flashbacks (2 flashback-scener)
Slettede scener (13 styks)

Bloopers from the set

mini-reportage:
Live from the Museum of television & radio

Læs også...
Nyheder:
09-09-05:
Lost går fra skærmen til det store lærred
10-06-05:
Rodriguez i hit-serie
20-05-05:
MI3s nye babe: Lindsay eller Keri?
 
Anmeldelser:
01-02-08:
Cloverfield
18-11-06:
Mission: Impossible 3
 
TV-serie: Lost – 1. sæson
 
Hurley: Okay, that thing in the woods, maybe it's a monster, maybe it's a pissed off giraffe, I don't know! The fact that no-one is even looking for us, yeah, that's weird, but I just go along with it because I'm along for the ride, good old fun time Hurley! Well guess what? Now, I want some friggin' answers!
 
Skrevet den 17/11-2005 af Lisa Brygger
 
 
Efter de to store tv-succeser, dramaserien Felicity (fra 1998) og spændingsserien Alias (startede i 2001 og kører stadig), vendte det amerikanske tv-vidunderbarn J.J. Abrams tilbage i efteråret 2004 med endnu en serie, som alle kunne tale om dagen efter på jobbet. Som en sær blanding af reality-serien Survivor og kultfænomenet The X Files stod Lost som en unik type ensemble-drama, fortalt i flashbacks og med mystiske hentydninger til noget måske overnaturligt og i hvert fald farligt.


Copyright:
Buena Vista
Plottet
En gruppe mennesker har overlevet et flystyrt og er landet på en ø midt i Stillehavet. Ikke nok med at de nu skal lære at samarbejde for at kunne eksistere, de skal oven i købet også kunne stå til måls med hvad selve øen har at byde på, og det, fandt vi alle ud af meget hurtigt, var noget højest usædvanligt. I piloten (altså første afsnit) rendte et par af vores hovedpersoner ind i en meget stor isbjørn – ja, der er tale om en ø i Stillehavet – og kort tid efter var der andre og usynlige væsener på spil.
I Lost er det nemlig ikke kun personerne, men lige så meget stedet, der er er en central figur, og mens vi ét afsnit af gangen fik lidt mere at vide om hver af vores 14 hovedpersoner, blev vi næsten vildledt med et nyt spin på, hvad øen lige præcis er – og kan!
Det har der været mange bud på fra ivrige tilhængere af serien: Det hele er bare en drøm. De er døde. De er havnet midt i et eksperiment. Der var en god del bud på hvad meningen med det hele var – uden vi blev særlig meget klogere efter 1. sæsons sidste afsnit.

Succes
Allerede inden første afsnit af Lost var løbet over de amerikanske tv-skærme, var serien blevet rigeligt hypet på internettet, og derfor var det ingen stor overraskelse, at da spændingsserien endelig fik tv-premiere i USA i september (og nogle måneder senere herhjemme), hittede den med det samme. Over 18 millioner husstande i USA så første afsnit, hvilket var det højeste seertal, kanalen ABC havde haft i årevis.
Heldigvis holdt spændingen også hele sæsonen igennem. Vi blev mere og mere fanget og fascineret af de stakkels øboere, efterhånden som de blev mere hærdede. Desværre fik vi ingen forklaring på, hvorfor Locke pludselig kan gå, hvad der er så specielt ved Claires baby, og hvad Hurleys seks tal betyder. Og de svar er heller ikke at finde i den lækre nye dvd-boks, der netop er udkommet.

Nu på dvd
De 25 afsnit er fordelt på syv skriver. De seks første blot med selve episoderne, mens skive 7 består af en solid bunke ekstramateriale – inddelt i tre sektioner: "Departure", "Tales from the island" og "Lost revealed". Og der er stort set intet af bonusmaterialet, der ikke er værd at bruge tid på. Den første del går fint i dybden med at fortælle, hvordan serien blev til – her viser det sig, at en gammel Star Wars t-shirt var en væsentlig faktor – med interviews fra folk både foran og især bag kameraet. Der følger danske undertekster med til alle menupunkterne.

Tredje del af bonuspakken er hovedsageligt en ordentlig bunke slettede scener, mens anden del af bonuspakken er en del mere afslappet, for her handler det om optagelserne, som tilsyneladende foregår under professionelle forhold, men også med megen hygge og god stemning. Der virker næsten som om filmholdet er på ferie på Hawaii og ind i mellem de gode grin får lavet lidt tv-drama.

Selvfølgelig er tingene mere seriøse, idet Lost er blevet en sand pengemaskine for ABC, der forhåbentlig vil værne om dens høje kvalitet også fremover. Serien har allerede ikke blot vundet fans verden over men også en del priser – inklusive seks Emmy’er (blandt andet for bedste drama-serie) – og det ser ikke ud til at dens fremdrift er faldende.
Så for alle dem, der ikke fik set første sæson på dansk fjernsyn, kan man nå at indhente udviklingen på øen med disse små 18 timers underholdning – inden 2. sæson begynder senere på året. Og for de indvigede kan man igen nyde dramaet blandt de 48 overlevende fra Oceanic Flight 815 fra Sydney, der styrtede ned i utallige tv-skærme i efteråret 2004.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (6 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Malene
26-3-2009 14:46
JEG ELSKER LOST!!
de er så gode skuespillere!
har sæson 1, 2, 3 og 4

andreas
30-3-2008 20:55
jeg syntes at lost er den bedste serie i verden. skuespillerne spiller bare perfekt og bed bliver aldtid mere spændende. kan næsten ikke vente til sæson 4!!

Thomas Helstrand
19-1-2006 00:45
ja jeg har lige fik ny dvd med lost sæson 1 , jeg synes det er min BEDST serie end andre serie , men jeg vil vide hvornår kommer lost sæson 2 på dvd ??? det KAN jeg SLET IKKE VENT

Devil
17-11-2005 13:29
Ja selfølgelig sendes Lost sæson 2 på tv4 sverige ligesom 24 Timer sæson 4 bliver også sendt der.
Og det er en kanal jeg ikke har :(
De danske tv stationer sutter røv!
det eneste de snart kan finde ud af at sende er vild med dans og bolig programmer er til at brække sig over!

BlueBear
17-11-2005 12:26
Lost blev vist på TvDanmark - der efter sidste afsnit af første sæson _lovede_ at vende tilbage med anden sæson til "efteråret".
Well, efteråret er snart gået, men heldigvis vises serien også på svensk TV4
:-)

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  UdskrivQuiz
Hvilken amerikansk skuespiller spiller hovedrollen i Viscontis overdådige Leoparden?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google