CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
V for Vendetta-trivia:

Forfatteren bag tegneserien "V for Vendetta", Alan Moore, har været meget utilfreds med Hollywoods behandling af hans gamle værk og kæmpet for at få fjernet sit navn fra filmen – uden held.

Filmen skulle oprindeligt have haft premiere i november 2005, men premieren blev rykket. Officielt for at få bedre tid til at færdiggøre CGI-arbejdet, men vel nok også for at tage hensyn til bombningen af London den 7. juli.

Selvom V for Vendetta foregår i London er den også optaget i Tyskland – samme sted som Resident Evil, The Pianist og Bourne-duellen.


Læs også...
Nyheder:
10-05-05:
Weaving i endnu en magtrolle
22-02-05:
Tegneserie-update: Nye helte og skurke
06-01-05:
Natalie Portman i ny Moore-filmatisering
 
Anmeldelser:
01-08-06:
V for Vendetta
 
V for Vedkommende
 
Den politiske film står stærkt, både i billetlugen og ved årets Oscar-uddeling. Med deres gendigtning af 80’er-kulttegneserien "V for Vendetta", tilfører Matrix-skaberne også actiongenren samtidsrelevans.
 
Skrevet den 24/3-2006 af Felix Drott
 
 
"Filmen har været 15 år undervejs", forklarer Joel Silver – produceren bag megasucceser som Die Hard, Dødbringende våben og naturligvis The Matrix-trilogien. Han købte rettighederne til Alan Moore og David Lloyds tegneserie "V for Vendetta" i de sene 80’ere.


Copyright:
Sandrew Metronome
Og bogen spejler da også datidens konservative Thatcher-England i sin historie om en nær fremtid, hvor et totalitært regime overvåger befolkningen og slår hårdt ned på enhver, der afviger fra normen eller sætter spørgsmålstegn ved systemet. Kun en maskeret selvtægtsmand kendt som 'V' kæmper for folkets frihed, og som lige dele Zorro og fysisk manifestation af punkbevægelsens anarki-ideal begår han terrorhandlinger og udøver antipropaganda. "Da de to skrev tegneserien vakte den en anden form for genklang, og nu lader historien til at have fundet en helt ny relevans", siger debuterende instruktør James McTeigue.

USA-kritik i britisk forklædning
Filmudgaven, med manuskript af Wachowski-brødrene, der behandlede lignende temaer i The Matrix, trækker derimod paralleller til det politiske klima i dagens USA. "I gjorde det, fordi I var bange. Frygten tog overhånd. Han lovede jer orden, han lovede jer fred, og det eneste han bad om i gengæld var jeres stiltiende samtykke", revser filmens V den befolkning, der har bragt diktatoren til magten. USAs 'Patriot Act', der tilsidesætter folkets privatliv og rettigheder i kampen mod terror blev netop fornyet to dage inden interviewet, og såvel skuespillerne som filmskaberne er ivrige efter diskutere politik, når vi møder dem på Londons fornemme Claridges Hotel.


Copyright:
Sandrew Metronome
Natalie Portmans forrige store rolle var som dronning Amidala i Star Wars Episode III: Sith-fyrsternes hævn, hvor senator Palpatine omdannede den demokratiske Republik til totalitært Imperium under påskud om galaksens sikkerhed. Mange anmeldere så filmen som George Lucas’ kommentar til Bush-regeringen. ”Det er svært, og det har lært mig meget om mit syn på demokrati,” siger Natalie Portman om den politiske situation i hjemlandet Amerika, "for i et demokrati må man indrette sig efter flertallet, selv når man ikke er en del af det, og somme tider føler man medskyld i uretfærdigheder begået af den regering, der burde repræsentere én selv." I filmen spiller hun den unge Evey, der reddes af V, får vakt sin politiske bevidsthed og bliver hans usandsynlige medsammensvorne.
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Mathias Johansen
5-4-2006 21:14
finder du derfor filmen banal, eller dårlig?

Daniel Knudsen
27-3-2006 00:41
Hvis jeg ville se en politisk film der stiller spørgsmålstegn ved Bush-administrationen havde jeg købt billetter til en Michael Moore film.

Man kommer til at tænke på pilotafsnittet af "The Lone Gunmen" hvor den amerikanske regering kaprer et fly med intensionerne om at flyve det ind i det forhåndværende WTC.
Ikke at det spiller den store rolle, så blev afsnittet rent faktisk optaget inde 9/11, men det er en anden snak.

Man skal dog være godt naiv hvis ikke kan se de paraleller som producenterne af V for Vendetta prøver at trække imemellem diktaturets leder i filmen og George W. Bush.
For ikke at røbe for meget for jer der ikke har set filmen, men jeg håber at vi kan blive enige om at Hollywood igen prøver at få os til at stille spørgsmålet; "Hvor langt vil Bush gå?"

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet V for Vendetta:
 
V for Vendetta

Quiz
Hvilken film foregår ikke i fremtiden?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google