CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Min egen filmhistorie

264 sider
248 kroner

Bogens kapitler
En vanskelig start
Ekstra Bladet skaffer adgang til filmen
Min start på Palladium Film Studio
Filmteknikkens vidundere
En fed tjans i Forsvaret
Drømmen bliver til virkelighed
Nordisk Film Kompagni A/S
Nordisk Film Junior
Jorden rundt på 52 dage
Fra fastansat til freelance-filmfotograf
Filmen Dilemma blev mit dilemma
Nye bølgeskvulp i dansk film
Sort/hvide eksperimenter
Farvefilm – en broget affære
Et kabel gennem buksebenet – Tine
Der er store mænd, som pludselig falder i unåde
Der er uhyre planer
DFF – De Fine Fornemmelser
FAF – Filmarbejderforeningen dannes
Sult – en hudløs sindstilstand
Der udfoldes enorm forloren pragt
Der er fantastisk smukke kvinder
Der er to, tre hæderlige rådgivere
Der er hemmeligheder, som alle ved
Cailles en sarcophage – Babettes gæstebud
Prinsen af Jylland – kongeligt bedrag
Pan – den absolutte magt
Det sidste billedeLinks
H&oslash
og h&oslash

Læs også...
Anmeldelser:
02-12-03:
Sult
 
Boganmeldelse: Min egen filmhistorie
 
En af dansk films veteraner kigger tilbage på sin karriere.
 
Skrevet den 14/6-2006 af Frederik Asschenfeldt Vandrup
 
 
Den danske filmfotograf Henning Kristiansen har skrevet sine erindringer i en personlig filmhistorie, som i selskab med Kristiansens lange karriere i dansk film trækker et spændende spor ned gennem halvtreds års strabadser og udfordringer, sejre og nederlag. Det er et fint indblik bag om kulissen på dansk film – og i høj grad en god indføring til et håndværk som i takt med de digitale mediers fremmarch er ved at blive til en dyr og overflødig niche.


Copyright:
Forlaget BIOS
Med 68 danske og internationale spillefilm under bæltet har Henning Kristiansen været med i forreste linje i en tid, hvor fotografen ikke var et kendt ansigt på en filmproduktion. Han fortæller sin historie kronologisk og med afstikkere til de episoder, der har haft en betydning – enten i øjeblikket eller i det samlede billede. Det er godt at få et erindringsværk fra en position, som ikke har levet i filmens luksuriøse overklasse, men som har oplevet dramaerne og succeserne fra sin faste plads på gulvet, ved kameraet. Kristiansen er ikke bange for at levere præcise stikpiller, når det er påkrævet, men tonen er hele vejen igennem seriøs, konstruktiv og ikke mindst præget af en stor kærlighed til håndværket.

Derfor er der heller ikke ny sladder eller velbevarede hemmeligheder på menuen i dette kig på dansk film. ”Min egen filmhistorie” er en personlig, velfortalt beretning om en metier og en tilværelse, der oplevede hele turen, fra det møjsommelige sort/hvide-arbejde i 40’erne, over de store år i 60’erne og 70’erne og frem til pensionens år, som i denne branche ikke kendes, før man blot konstaterer, at opgaverne udebliver. Her er personlige antipatier og dybe venskaber – begge dele nødvendigheder for at bevare dynamikken og kreativiteten. Den spændende og nostalgiske læsning er propert fordelt på 28 kapitler, hvilket er med til at understrege bogens anekdotiske form og samtidig holde læsningen flydende. Her er ikke risiko for at gå i stå i fordybelser, men konstant nye oplevelser i vente – og når sproget med mellemrum hengiver sig til fagterminologien, så supplerer Kristiansen forstående med en ordliste på de bagerste sider, så man kan være med i læsningen. En klar anbefaling til de historisk interesserede.

 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  UdskrivQuiz
Instruktøren Ridley Scott har i nyere tid instrueret både Gladiator, Hannibal og G. I. Jane, men hvilken af disse film har han også instrueret?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google