CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Visninger:

Storm bliver vist anden – og sidste gang – fredag d. 29/9 kl. 23.59 i Palads.


The Wedding Party bliver ikke vist yderligere under festivalen og bliver ikke udsendt i dansk biografdistribution.

Links
Festivalens officielle hjemmeside

CIFF06: European Thrills
 
 
Skrevet den 28/9-2006 af Kenneth McNeil
 
 
Lige som sidste års serie, indeholder også årets European Thrills-serie flere særegne, spraglede film. Action, thrillers og gysere. De traditionelle amerikanske genrer bliver til noget helt andet – og nogle gange noget helt tredje – i hænderne på europæiske instruktører, og det er i dén grad befriende at opleve.


Copyright:
CIFF 2006
Storm
Den rå, barske søgning efter grænsen mellem fiktion og fakta, drøm og virkelighed er ikke just typisk stof i svenske thrillere. Nej vent, svenske thrillere er i sig selv ikke typisk stof – kun som lettere campy, lettere afdæmpede. Der er således meget, meget langt til Beck og de provinsielle småmysterier i Måns Mårlind og Björn Steins Storm, der både trækker tråde til Nolans Memento og – især – Proyas’ Dark City.
En ung mand, blandt venner 'DD' (Eric Ericsson), bliver en mørk, stormfuld aften i Stockholm opsøgt og jaget af en godhjertet, rødhåret pige og en ondsindet, mørkhåret mand, og befinder sig pludselig tilbage i sine barndomsminder. Og så tilbage i nutiden. Og så tilbage i mindernes land.

Storm starter ud som en intens thriller og slutter som et indsigtsfuldt karaterdrama – og byder ind i mellem på action med både latexdragter, ståltrådskæder og laserstråler. Det er bestemt ikke lige vellykket det hele (f.eks. er de faux-bergmanske diskussioner mellem den gode og den onde til tider næsten ufrivilligt morsomme), men hvor er det dog forfriskende med et modig, opfindsomt skandinavisk bidrag til genren. Den kommende norske Next Door tør og Mårlind og Steins svenske bidrag tør – hvornår får vi en seriøs, velovervejet dansk thriller?

The Wedding Party
Hvorfor er dette ikke blevet forsøgt tidligere? Hvorfor har ingen før nu bestemt sig for at filmatisere en småabsurd, skæv belgisk tegneserie? Dét er de første tanker, der rejser sig, når man dels forvirret, dels forundret forlader biografen efter The Wedding Party.
Dominique Derudderes belgisk-tyske filmatisering af den belgiske tegneserie af samme navn trækker på den klassiske problemstilling kendt helt tilbage fra bl.a. Bent Christensens Naboerne og frem til Roger Michells Changing Lanes: Den udmagrende, udslettende strid mellem to personer, oftest to stædig mænd.

Den primære anstifter er den brovte, bramfrie pater familias Hermann Walzer, der, da maden til sin søn og svigerdatters bryllupsmiddag bliver fundet uspiselig, begynder en fejde med kokken og hotelejeren Franz Berger. Pludselig er Walzers svigerdatter og kone fanget på Bergers hotel, mens hotellet omvendt er belejret af Walzer, hans venner og familie. Det starter med fornærmelser, råb og trusler, men eskalerer snart i gennem en række dels rå tarantinoske, dels absurd komiske optrin til en decideret nabokrig med slagsmål og skuddueller!
Nogle gange bliver det lidt for tegneserieagtigt, nogle gange lidt for løst, fast og demonstrativt skævt, men alligevel er helhedsindtrykket overvejende positivt. De to stædige mænds uforsonlige, uregerlige krig på ord og handlinger fungerer både i sig selv og allegorisk, og båret af stærke skuespilpræstationer er The Wedding Party uden tvivl seværdig. Bare synd og skam at det i forgårs var sidste chance.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet Copenhagen International Film Festival 2006:
 
CIFF06: Årets vindere
CIFF06: Hovedkonkurrencen, dag 5
CIFF06: Hovedkonkurrencen, dag 4
I audiens hos dronning Ghita
CIFF06: Hovedkonkurrencen, dag 3
CIFF06: Untold Stories
CIFF06: Hovedkonkurrencen, dag 2
CIFF06: Hovedkonkurrencen, dag 1
CIFF06: The Queen i Danmark
CIFF06: Direktøren For Det Hele
CIFF06: Nu starter det

Quiz
Hvem passer ikke ind?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google