CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Hverken Robert De Niro eller Clint Eastwood har tidligere haft deres film med i filmfestivalen i Berlin.

Letters from Iwo Jima har indtil nu vundet en del priser: Både The Broadcast Film Critics Association og Hollywood Foreign Press Association gav den prisen for årets bedste fremmedsprogede film, det samme gjorde kritikerne fra Chicago og Dallas, mens filmkritikerne fra Los Angeles og The National Board of Review generelt syntes, at den var årets bedste film!
Yderligere er den indstillet til fire Oscars i år – for bedste film, bedste instruktør, bedste manuskript og bedste klipning af lyd.

Læs også...
Nyheder:
18-10-05:
Eastwood laver to film om Iwo Jima
05-08-05:
Crudup hyret af Salles & De Niro
07-07-05:
Eastwood rekrutterer tre til Iwo Jima
18-05-05:
Delpy instruerer sig selv i blodtørstig rolle
13-05-05:
Bille Augusts HCA-film udskudt
24-02-05:
Daniel Brühl siger goodbye Lenin og halløj Barcelona
 
Anmeldelser:
25-07-07:
The Good Shepherd
09-07-07:
Letters from Iwo Jima
 
Berlinale '07: Og dér sad Clinten og Bobby De Niro!
 
En rødkindet Clint Eastwood og en fåmælt Robert De Niro har sat deres spor på Berlinalen med både deres personlige tilstedeværelse og vellykkede film. Bille Augusts Goodbye Bafana har også været i spil og modtog en pæn klapsalve efter visningen for pressen i formiddags. Lidt ufortjent, ifølge CinemaZones udsendte, der i øvrigt har formået at gøre sig til grin over for den tyske stjerneskuespiller Daniel Brühl.
 
Skrevet den 12/2-2007 af Jacob Ludvigsen
 
 
I går sad jeg få meter fra Vito Corleone, Travis Bickle og Jake La Motta. I dag lige så tæt på Blondie, Dirty Harry og Bill Munny. Robert De Niro og Clint Eastwood har sat sine spor på Berlinalen, og der er noget både dybt fascinerende og skuffende ved at se verdensstjerner i dén kaliber i levende live. Fascinerende på grund af det faktum, at, ja, det er ROBERT DE NIRO og CLINT EASTWOOD! Skuffende fordi de jo egentlig ikke ser væsentligt anderledes ud end på film og i tv og på langt de fleste punkter alt andet lige ligner alle os dødelige.


Copyright:
Sandrew Metronome
Glemsom Clint
Pressekonferencen med Clint Eastwood i anledning af visningen på hans Letters from Iwo Jima uden for konkurrence er i skrivende stund netop slut. En rødkindet Eastwood svarede høfligt på alle spørgsmål, om end han ofte glemte disse, sekundet efter de blev stilt og derfor måtte have det gentaget. Men okay, manden er trods alt også 76 år! Eastwood kunne fortælle, at han med Flags of Our Fathers og Letters from Iwo Jima, som handler om hhv. amerikanske og japanske soldater under slaget om øen Iwo Jima, ville nedbryde det heroiserende billede af soldaterne.

Menneskeliggjorte japanere
Dét er grundlæggende også lykkes Clinten i Letters from Iwo Jima, der er en flot og præcis, men også lidt for lang, beretning, som fungerer med sin menneskeliggørelse af de japanere, der oftest anskues som de onde i 2. verdenskrig-film. Alligevel kan den godt angribes for sommetider at forherlige netop de amerikansk værdier og se ned på de japanske. At nogen ifølge en journalist ved pressekonferencen har kaldt den for krigspropaganda er dog noget af en overdrivelse, og Clintens kommentar til dette var slet og ret: "De er idioter – og har sikkert ikke set filmen!"
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (4 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Filmfan
13-2-2007 13:14
jeg kunne godt tænke mig at snakke lidt med de tåber der har kaldt Letters from iwo jima "krigspropaganda". Man finder ikke mange krigsfilm der er så anti-krig som den er. Men det er nok de samme personer der ville klage over at De nådesløse og Mystic River forherliger vold!!!

Dumhed burde være strafbart ;-)

Jacob Ludvigsen
13-2-2007 13:08
Tak tak :-)

Som jeg fortaeller om i mit naeste indlaeg, er Bille blevet temmeligt daarligt modtaget af de 8 anmeldere, der giver karakterer til konkurrencefilmene i filmbladet Screen. Bo Green giver den karakteren average.

Jeg laeste godt Ritzaus telegram, men altsaa, de baserer det jo paa tilfaeldige interviews med folk, der kom ud fra visningen - ikke ligefrem en saerligt trovaerdig metode!
Men ja, den fik da som skrevet et paent bifald.

Delpys 2 days in Paris blev vist i Panorama-serien; og har en rimeligt god chance for at faa publikumsprisen, tror jeg. Men nu maa vi se.

Søren Langelund
13-2-2007 10:08
Super læsning, Jacob. Der ser ud som om du hygger dig og tåger rundt på én og samme gang = Perfect!

Herhjemme har Ritzau kunne meddele om en overordnet god modtagelse til Bille, og Christian Monggard kalder i dagens Information filmen for hans bedste engelsksprogede film overhovedet. Det siger selvfølgelig ikke SÅ meget, men stadig :-)!

Som vi forhåbentlig får skrevet en nyhed om snart, har Bofana også allerede vundet sin første pris!

Keep up the good work!

Kenneth McNeil
12-2-2007 23:13
Julie Delpy - nu også som instruktør?!
Det lyder godt. Dén glæder jeg mig til. Er den i nogen konkurrence...?

Og: God stil med at prøve at stjæle hendes plads til visningen!

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet Berlinale 2007:
 
Berlinale '07: Anti-europæisk jury overrasker
Special Mention til dansk kortfilm i Berlin
Berlinale '07: Og vinderen er: Alle andre end JLo
Berlinale '07: This is SPARTAAAAAA!!!!
Berlinale '07: Koreansk jodleri og andre særheder
Fredspris til Bille August
Berlinale '07: Sanglærker og cyborgs
Berlinale '07: Ti dage med Berlin som (film)verdenens centrum

Quiz
Afslut denne apokalyptiske forudanelse fra The Omen: ” From the eternal sea he rises/Creating armies on either shore/Turning man against his brother..."?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google