CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Filmene i hovedkonkurrencen:


Angel - Frankrig,
instr. François Ozon

Ano em que MeusPais Saíram de Férias, O - Brasilien, instr.
Cao Hamburger

Beaufort - Israel,
instr. Joseph Cedar

Bordertown - USA,
instr. Gregory Nava

Die Fälscher - Østrig/Tyskland,
instr. Stefan Ruzowitzky

The Good German - USA,
instr. Steven Soderbergh

The Good Shepherd - USA,
instr. Robert De Niro

Goodbye Bafana - Tyskland/UK/Sydafrika,
instr. Bille August

Hallam Foe - UK,
instr. David Mackenzie

Hyazgar - Kina,
instr. Lu Zhang (II)

In memoria di me - Italien,
instr. Saverio Costanzo

Irina Palm - Belgien/Frankrig,
instr. Sam Garbarski

La Môme - Frankrig/Tjekkiet,
instr. Olivier Dahan

Ne touchez pas la hache - Frankrig,
instr. Jacques Rivette


Fortsættes på side 2...


Vinderen af Guldbjørnen afsløres lørdag den 17. februar

Læs også...
Anmeldelser:
19-11-07:
Bordertown
 
Berlinale '07: Og vinderen er: Alle andre end JLo
 
De sidste hovedkonkurrencefilm er blevet vist, og før juryen i aften udpeger deres vindere, står kun én ting fast: Hvis Gregory Navas Bordertown med Jennifer Lopez og Antonio Banderas vinder noget som helst, bør den samlede stand af filmjournalister boykotte Berlinalen næste år. Jirí Menzel står med sin nye film til gengæld med gode vinderchancer. CinemaZones udsendte udpeger sine guldbjørnsfavoritter og vurderer det generelle filmniveau på årets festival.
 
Skrevet den 17/2-2007 af Jacob Ludvigsen
 
 
Der blev grinet højlydt, da Bordertown blev vist for den samlede filmpresse. Desværre for filmen på tidspunkter, hvor dét vist ikke helt var meningen. Efterfølgende blev der da også buet ivrigt, og fra et par rækker bag juryen kunne man se, at formand Paul Schrader stort set var den eneste i hele salen, der klappede. Forhåbentligt af ren høflighed.

Jennifer Lopez har hovedrollen i Bordertown: "En rædsom film med et efterhånden mere og mere usandsynligt, skingert manuskript".

Copyright:
Capital Films/Berlinale 2007
Pinlig JLo
Bordertown tager udgangspunkt i de utallige mord på mexicanske fabriksarbejdende kvinder i Juárez i grænselandet mellem USA og Mexico, som stadig foregår i vid udstrækning, uden at nogen griber ind. Det er yderst tragisk, og instruktør Nava kunne ved pressemødet fortælle, at han havde modtaget flere dødstrusler under arbejdet med filmen, og at holdets råfilm og kameraer var blevet stjålet fra deres hotelværelser, da de optog på location i Juárez.
Scary shit, som man siger, og kan filmen på nogen måde sætte fokus på problemet, har den jo en prisværdig funktion. Men det ændrer ikke på, at Bordertown er en rædsom film med et efterhånden mere og mere usandsynligt, skingert manuskript. Jennifer Lopez spiller hovedrollen som den amerikanske journalist, der tager ned for at skrive en historie om en ung pige, der overlevede et af overgrebene. JLo leverer uden sammenligning den mest pinlige skuespilpræstation i hovedkonkurrencen, og det bliver ikke bedre af, at replikkerne i sig selv er så sovsede og klichéfyldte, at man tror, at det må være en joke.

Menzel med bjørn på?
Ind i hovedkonkurrencen trådte til gengæld i går to film, som kan være med i bjørnekapløbet. David Mackenzies Hallam Foe er måske lovlig demonstrativt freudiansk og i glimt lidt urealistisk i personkarakteristikken, men er alligevel en af de film, der har efterladt størst indtryk på mig hernede. Den skildrer den unge, noget ustabile Hallam, som har utroligt svært ved at komme sig over tabet af sin mor, anklager farens nye kone for at have myrdet hende og i desperation løber hjemmefra. Jamie Bell spiller med frygtindgydende intensitet og er med til at gøre Hallam Foe til en både morsom, melankolsk og energisk oplevelse om at miste og finde sig selv igen. Hallam Foe er dog måske lidt for 'ueuropæisk' til at stryge til tops under en festival som denne.
Jirí Menzels I Served the King of England er en herligt underfundig og mærkværdig film om en tjeners liv og udfoldelser i fortrinsvis Østeuropa før, under og efter 2. verdenskrig. Menzel, som først og fremmest er kendt for Skarpt bevogtede tog (1966), deler i mine øjne guldbjørnsfavoritværdigheden sammen med Stefan Ruzowitzkys Die Fälscher og Sam Gabarskis Irina Palm.
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Kenneth McNeil
18-2-2007 20:57
Hvis den underfundige, tilfredsstillende afdæmpede "Skarpt Bevogtede Tog" (og nu også med årsangivelse i teksten, hva', hr. Ludvigsen!) på nogen måde er et udtryk for Menzels evner i øvrigt - så bør alle i hvert fald se hans nye.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet Berlinale 2007:
 
Berlinale '07: Anti-europæisk jury overrasker
Special Mention til dansk kortfilm i Berlin
Berlinale '07: This is SPARTAAAAAA!!!!
Berlinale '07: Koreansk jodleri og andre særheder
Fredspris til Bille August
Berlinale '07: Og dér sad Clinten og Bobby De Niro!
Berlinale '07: Sanglærker og cyborgs
Berlinale '07: Ti dage med Berlin som (film)verdenens centrum

Quiz
Hvem spillede Holly Hunters datter i The Piano?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google