CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
PROGRAM:
Mandag d. 25/9
Animationsfilm

Tirsdag d. 26/9
Horror/splatterfilm

Onsdag d. 27/9
Dokumentarfilm

Torsdag d. 28/9
Musikfilm/-video

Fredag d. 29/9
CloseUp film

Lørdag d. 30/9
Alm. Fiktionsfilm

Søndag d. 31/9
Moderne stumfilm

TID:
18.30 og 22.00

STED:
Huset, med indgang fra Magstræde.

PRIS:
30 kr./aften og 100 kr. for hele ugen.

Billetter: 33 15 20 07 og www.scenekunst2000.dk

Scenekunst 2000: Film fra den Københavnske undergrund
 
Filmfestival
 
Skrevet den 23/9-2000 af Jesper Vestergaard
 
 
Fra mandag den 25. til søndag den 31. september er der mulighed for at opleve, hvad der rører sig i den københavnske underskov af håbefulde filmskabere. Som en del af kunstfestivalen Scenekunst 2000 lanceres filmprogrammet Movietheater, der indeholder alt fra animationsfilm over almindelig fiktion til moderne stumfilm.


Scenekunst 2000
Scenekunst 2000 er en to måneder lang kunstfestival, som giver mulighed for at se noget af den kunst, der skyder op fra undergrunden og udfordrer sit publikum på en anden måde end den etablerede kunst. Festivalens repertoire spænder vidt, og ud over film dækker det bl.a. teater, installationer, performance, dans og electronica. Det er første gang, at festivalen bliver arrangeret, og folkene bag har rødder i miljøet omkring Teatervidenskab på Københavns Universitet og det lille teater Sthyr og Kjær i Huset i Rådhusstræde, hvor festivalen foregår. Det er et nonprofit foretagende og i første omgang et pilot-projekt, der skal give erfaringer til de kommende års festivaler.

Movietheater
Filmprogrammet, der hedder Movietheater, er sat sammen af syv temaer: Animationsfilm, Horror-/Splatterfilm, Dokumentarfilm, Musikfilm/-video, Almindelig fiktionsfilm og Moderne Stumfilm. Ifølge Thomas Kold Christensen, der er den ansvarlige for filmprogrammet, har der været masser af respons fra folk, der gerne ville have vist deres film på festivalen. Han har modtaget mere end 50 film af forskellig længde. Hovedparten af filmene er indsamlet igennem amatørfilmnetværket Young Urban Film Freaks (www.yuffies.com). Der bliver desuden vist enkelte film fra Det Danske Filminstituts videoværksted i Haderslev, og man har mulighed for at se de tyve bedste film fra kortfilmkonkurrencen CloseUp (www.closeup.dk).


Forum for ellers utilgængelige film
Thomas Kold Christensen fortæller: ”Ideen med filmprogrammet har været at vise nogle film, som der ellers ikke rigtig er noget forum for. Og så også give folk, der brænder for film en mulighed for at mødes og se nogle af de ting, der bliver lavet rundt omkring. Vi har prøvet på at skyde bredt, og alligevel få det hele samlet under ét tag.” Han fortsætter: ”Vi er også glade for at kunne vise nogle af de film fra CloseUp-konkurrencen, som er gode, men som ikke nåede i finalen, og ligesom de andre film, der bliver vist, er stort set utilgængelige.”

Film og nat-café
Alle filmvisningerne foregår mellem klokken 18.30 og 22.00 på tredje sal i Huset, med indgang fra Magstræde. Torsdag, fredag og lørdag følges filmvisningerne op med nat-café og DJ's, der spiller indtil klokken 4:00. Prisen er 30 kroner for en enkelt aften og 100 kroner for hele ugen. Billetter kan bestilles på telefon 33 15 20 07 og på Scenekunst 2000’s eget web-site.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  UdskrivQuiz
Forfatteren bag Tilfældets musik, med bl.a. James Spader, har en cameo i filmen. Hvem?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google